Šta je novo?

Crysis!

Hocu da pravim vratolomije, i da to sve snimim, a jedino za to imam prostora na laksim nivoima tezine tipa easy i normal, a easy i normal svetlucaju od tog red border sr.nja kao kineska nova godina. Tako da, ukoliko je neko provalio gde moze da se ukljuci ili iskljuci crveni outline oko protivnika, bio bih zahvalan.
Samo me, molim Vas, nemojte vise pitati za sta mi treba, i sto bi mi smetalo ;)

Probaj sledece:
Edituj diff_hard.cfg fajl iz config foldera, na vrednosti iz diff_easy.Stavi brze obnavljanje healtha i tako to.I pichi na hard, ne bi trebalo da bude tog bordera a bice lakse.

Ma igraj na hard, ali uključi god mode :p

@.:GoRaNStEin:. : i obavezno postuj ovde video :)

presao i ja sinoc, i nisam nesto odusevljen, odlicna grafika i to je to
i snajperi ponekad bas mnogo mrdaju, mislo bi covek da kad vec ima ono nano odelo moze da koristi snagu pa da puska bude mirna :) a i to odelo, sem u pocetku kada mi bilo zanimljvo da malo testiram, je skoro uvek bilo na maximum shield :) ostalo ni ne treba
e da, i dobra stvar su ona modifkovanja oruzja on the fly, nadam se da ce ubaciti to u jos neke neke shootere

snajperi ponekad bas mnogo mrdaju, mislo bi covek da kad vec ima ono nano odelo moze da koristi snagu pa da puska bude mirna :) a i to odelo, sem u pocetku kada mi bilo zanimljvo da malo testiram, je skoro uvek bilo na maximum shield :) ostalo ni ne treba
Kada čučiš ili ležiš, snajper je mirniji.
Prave snajp puške (Precision Rifle, Gauss) mnogo manje osciliraju od ostalih.
Ja trenutno najviše koristim cloak, jako je koristan, pogotovo na Delta težini.
Takođe, kada se navikneš na shortcut-ove, možeš da menjaš konfiguraciju odela u skoku. Par puta sam izveo akcije skoro kao na onom traileru na početku :p

presao i ja sinoc, i nisam nesto odusevljen, odlicna grafika i to je to
i snajperi ponekad bas mnogo mrdaju, mislo bi covek da kad vec ima ono nano odelo moze da koristi snagu pa da puska bude mirna :) a i to odelo, sem u pocetku kada mi bilo zanimljvo da malo testiram, je skoro uvek bilo na maximum shield :) ostalo ni ne treba
e da, i dobra stvar su ona modifkovanja oruzja on the fly, nadam se da ce ubaciti to u jos neke neke shootere

e jesi ovo za Sniper pravo rekao ... mislim NanoSuite i moras da drzis dah za sniper :d :d :d misssliiimm sstvaarnooo

al smara onaj alien ship ...

Poslednja izmena:
Jako bih voleo da na ovom endzinu odrade evropske sume, listopadne, zimzelene, nebitno, i mislim da bi u fazama kao sto su jesenje, zimske, letnje, prolecne, bile pun pogodak. Sanjam Ghost Recon koji se vraca korenima, i to na ovom endzinu. One americke kucice kao iz Zemun polja nisu mi bas nesto inspirativne. Ovaj endzin zaista je mooocna stvar, neverovatna fizika i grafika daju ogromne mogucnosti, samo je potrebno da se neko iskeshira i napravi nesto od cega ce da zastane dah ...

Poslednja izmena:
Jedna od sjajnih stvari je to što postoji editor koji će sigurno vremenom da iznedri gomilu modova.

Sada čuh da kada uključiš strength mod, puška je mirnija kod nišanjenja.
Odoh da probam :D

zanimljivo mislim da to nisam upotrebio niti jedan jedini put :)

Jel ima kakav patch za nas sa ati karticama (1950pro) :)

Poslednja izmena:
Au *** koliko je dobar onaj fajt sa cetvoricom nanosuit korejanaca :D Pametni su i ne daju se bas lako pobiti...mnogo dobro saradjuju :) Milina ih je gledati kako pretrazuju teren.A i odlicno koriste modove odela...Pesnicenje sa jednim je bilo pravi pravcati boks mec :D
I fenomenalna fora sa unistivim grobovima...na tom groblju se sve krshi a zaklona ponestaje :D

Poslednja izmena:
@SOCOM: Mislis da skinem najnovije drivere samo? U read me fileu nigdje se ne pominje crysis...

@nex999: Vidio sam to al to je hotfix samo za vlasnike 2xxx i 3xxx :)

^Aha, ok...bas sad gledam i videh...ortak me isto pitao za svoj 1600pro...i nisam uspeo da nadjem.A taj drajver mislim da ima vec instaliran i baguju mu teksture.

potrebna pomoc
prosao sam jezgro i nasao se sa onim likom u dolini kad mi preda tu svemirsku pusku potamanim ih sve 2-3 ne explodiraju vec ostanu celi onom liku istekne vreme zbog kvara na odelu . Sta treba tu dalje ili mi je neka greska u igrici.?
hvala

potrebna pomoc
prosao sam jezgro i nasao se sa onim likom u dolini kad mi preda tu svemirsku pusku potamanim ih sve 2-3 ne explodiraju vec ostanu celi onom liku istekne vreme zbog kvara na odelu . Sta treba tu dalje ili mi je neka greska u igrici.?
hvala

To je verovatno deo kada se spustas niz planinu, treba da tamanis one akrepe i da se za odredjeno vreme sklanjas od vatre do vatre, da bi se zagrejali i nivo bi zavrsio kada ovu dvoicu prebacis preko mosta.

Poslednja izmena:
Ovo bi trebalo da bude final tweak. Vecina je na Very High, izbachene su stvari koje "jedu" Vram ... ljudi sa 8800GTS 320 ovo je kao stvoreno za nas :D

Uneshene komande:

con_restricted=0
r_WaterRefractions=1
r_WaterReflections=1
r_WaterUpdateFactor=0.05
e_water_tesselation_amount=10
e_water_tesselation_swath_width=10
r_WaterUpdateDistance=0.2
r_WaterCaustics=1
r_WaterReflectionsQuality=4
e_water_ocean_fft=1
q_ShaderWater=2
r_WaterReflectionsMinVisiblePixelsUpdate = 0.05
r_Beams=3
r_BeamsDistFactor=0.05
r_BeamsMaxSlices=200
e_Clouds=1
r_CloudsUpdateAlways=0
q_ShaderGeneral=3
q_ShaderMetal=3
q_ShaderGlass=3
q_ShaderVegetation=3
q_ShaderIce=3
q_ShaderTerrain=3
q_ShaderShadow=3
q_ShaderFX=3
q_ShaderPostProcess=3
q_ShaderHDR=3
q_ShaderSky=3
q_Renderer=3
r_LightsSinglePass=0
r_colorgrading=1
r_sunshafts=1
e_cull_veg_activation=50
g_joint_breaking=1
g_tree_cut_reuse_dist=0
p_max_MC_iters=6000
e_phys_foliage=2
es_MaxPhysDist=200
es_MaxPhysDistInvisible=25
e_phys_ocean_cell=0.5
e_foliage_wind_activation_dist=25
g_breakage_particles_limit=250
p_max_object_splashes=3
p_splash_dist0=7
p_splash_dist1=30
p_splash_force0=10
p_splash_force1=100
p_splash_vel0=4.5
p_splash_vel1=10
v_vehicle_quality=4
p_max_substeps_large_group=5
p_num_bodies_large_group=100
r_UseSoftParticles=1
e_water_ocean_soft_particles= 1
e_particles_object_collisions=1
i_lighteffects = 1
g_ragdollMinTime = 15.0
g_ragdollUnseenTime = 2
g_ragdollDistance = 40.0
g_battleDust_enable = 1

U atechu je autoexec.cfg, koji se kopira u dir. gde je igra instalirana. :)

Probao sam ovaj tweak i mogu da dodam da nije dobro resen. Ne znam sta je promenjenno u odnosu na originalni, nisam imao vremena da to ispitam, takodje nisam nesto primetio da imam i bolji fps, a sto je najgore ovaj tweak bluruje teksture u igri. Dakle ne bih ga proporucio nikome ko ima 8800 karticu, a ni ostalima u principu koji nemaju istu..

Ono sto je dobro je da je ovo autoexec. cfg sto ce reci da svako moze da cacka i menja sto mu je volja i kako mu drago, pa samim tim ovo sto sam rekao gore ne znaci da treba odustati od ovog tweaka potpuno, vec da itekako jos treba raditi na njemu!

No ipak cenim da ne bi bilo lose bekapovati originalne cfg fajlove za svaki slucaj! ;)

Poslednja izmena:
sta znam,posle cod4,ovo mi je blago razocarenje,nikako mi se ne svidja.

Meni je baš obrnuto. Pošto sam dva puta odigrao ceo Crysis, rekoh hajde da odigram konačno COD 4 do kraja... i nisam još uvek. Igrao sam malo i dosadio mi je, ubija me linearnost...

Sta mislite koliko to njihovo volumetricno nebo utjece na performanse, koje opet izgleda totalno nerealisticno i smijesno?

***, ovo je na hard poprilično teško na pojedinim delovima. Odlično pucaju i prave strategiju mamicu li im:d. Nema šanse da se pređe za onako kratko vreme kao što pojedini pričaju, jedino na easy ali hebeš takvo igranje.

Sta mislite koliko to njihovo volumetricno nebo utjece na performanse, koje opet izgleda totalno nerealisticno i smijesno?

Bez uvrede starac, ali i u stalkeru kako igra odmiche postaje sve lepše što se tiče neba i grafike uopšte, ali i sve lošije radi, pogotovo na nekom brisanom prostoru sa dosta akcije. Ja sam kraj stalkera (onaj kraj sa gomilom portala) jedva odigrao koliko je seckalo, + spušteni detalji za nijansu.

Budimo realni, lepo = skupo:smoke:

Send more money, dammit:whip:

@BitrAtE: Sorry, nisam video da je kod tebe 1950pro.

Poslednja izmena:
Dobar je Crysis. Grafika izgleda odlično i na nekim medium-low setovanjima. Sviđa mi se fizika jako - kako je odlično kada zajuriš automobil u neptijatelje i onda iskočiš pre nego što ih udari i eksplodira :)

Nekako ovo ne može da se poredi sa COD4 - obe igre su vrh na svoj način.

Zvuk nekako neobično kasni kada se promeni ono "maximum" bla bla. Javio da je promenio tek posle 5-10 sekundi, a nekad i odmah.

Gore pomenuti volumetricni oblaci su ipak cini se u ovom trenutku totalno nepotrebna stvar i ovo treba ceniti samo u onom najbanalnijem tehnickom pogledu kao nesto sto predstavlja nekakav iskorak napred, iz prostog razloga sto izgledaju previshe sterilno, monotono i nekako nedovljno ubedljivo. Napraviti jedan cumulus-nimbus i to kao partikl koji treba da se mulja (svaki oblak ima promenljivu gustinu) i to tako da sve skupa kad stavis na gomilu to jos izgleda fotorealisticno, prilicno je dobar izazov! Dakle na svu zahtavnost koju igra inace ima, moglo je po meni barem bez ovoga. Sta vise mislim da su koristili fotke pravih oblaka sa dodatim alfa kanalom zbog radi transparetnosti i da su to malo usminkali sa kakvom izmaglicom ili "depth of feildom" nebo bi izlgedalo kud i kamo efektnije! U to sam 100% ubedjen! Princip mekanih i pokretljivih dimova kakve smo mogli da vidimo u COD2 su vise nego dobar metod za ovakve stvari...

Tako ga barem ja cenim...

Inace grafika jest odlicna u igri, tu nema dileme... Alien ship je vrh vrhova, takodje kompletna scenografija je vrhunska i moze se reci da ce ova igra postaviti nove standarde na ovom planu! Medjutim igra kao svaka druga igra ima u tom vizuelnom delu i svoje nedostatke, pa stoga verujem da ce se uskoro pored standardnih tweakova za grafiku pojaviti i kakav mini mod koji ispravlja i pegla pojedine stvarcice u igri!

Mane bi bile - recimo nedostatak shirine kakvu je imao Far Cry i to sto je igra ipak trebala da bude nesto duza...

Poslednja izmena:
@Vlada: Na koji nacin mislis shirine?

Ne znam, ja sam pokusao da odigram CoD2 i obrisao ga jer jednostavno previse je ono linearno i skriptovano za mene. Mnogo vise sam uzivao recimo u Hidden and Dangerous 2. CoD4 cu isto tako probati, ali mi se sve cini da je slican CoD2 :(

Nazad
Vrh Dno