Šta je novo?

Crysis!

Ovo bi trebalo da bude final tweak. Vecina je na Very High, izbachene su stvari koje "jedu" Vram ... ljudi sa 8800GTS 320 ovo je kao stvoreno za nas :D

Uneshene komande:

con_restricted=0
r_WaterRefractions=1
r_WaterReflections=1
r_WaterUpdateFactor=0.05
e_water_tesselation_amount=10
e_water_tesselation_swath_width=10
r_WaterUpdateDistance=0.2
r_WaterCaustics=1
r_WaterReflectionsQuality=4
e_water_ocean_fft=1
q_ShaderWater=2
r_WaterReflectionsMinVisiblePixelsUpdate = 0.05
r_Beams=3
r_BeamsDistFactor=0.05
r_BeamsMaxSlices=200
e_Clouds=1
r_CloudsUpdateAlways=0
q_ShaderGeneral=3
q_ShaderMetal=3
q_ShaderGlass=3
q_ShaderVegetation=3
q_ShaderIce=3
q_ShaderTerrain=3
q_ShaderShadow=3
q_ShaderFX=3
q_ShaderPostProcess=3
q_ShaderHDR=3
q_ShaderSky=3
q_Renderer=3
r_LightsSinglePass=0
r_colorgrading=1
r_sunshafts=1
e_cull_veg_activation=50
g_joint_breaking=1
g_tree_cut_reuse_dist=0
p_max_MC_iters=6000
e_phys_foliage=2
es_MaxPhysDist=200
es_MaxPhysDistInvisible=25
e_phys_ocean_cell=0.5
e_foliage_wind_activation_dist=25
g_breakage_particles_limit=250
p_max_object_splashes=3
p_splash_dist0=7
p_splash_dist1=30
p_splash_force0=10
p_splash_force1=100
p_splash_vel0=4.5
p_splash_vel1=10
v_vehicle_quality=4
p_max_substeps_large_group=5
p_num_bodies_large_group=100
r_UseSoftParticles=1
e_water_ocean_soft_particles= 1
e_particles_object_collisions=1
i_lighteffects = 1
g_ragdollMinTime = 15.0
g_ragdollUnseenTime = 2
g_ragdollDistance = 40.0
g_battleDust_enable = 1

U atechu je autoexec.cfg, koji se kopira u dir. gde je igra instalirana. :)

Jel full verzija Crysis-a ima ovaj autoexec fajl umesto Cvargroups direktorijuma sa cfg fajlovima. Sta treba da se uradi sa ovim fajlom da bi se postavili ovi (skoro) :) very high settings... ?
Jos igram demo, pa ne znam...

autoexec ne postoji inicijalno, nego se prekopira u Crysis folder i onda se prilikom ulaska u igru učitaju parametri iz njega koji override-uju setovanja koja su bila do tada direktnim konzolnim komandama.
Btw, probao sam ovaj autoexec i mnogo mi se sviđa kako izgleda, čak sada igram tako, mada mi je framerate na momente mizeran :S:
Verovatno ću malo da ga pimpujem :p

Prilozi

• ScreenShot0000.jpg
    ScreenShot0000.jpg
    364 KB · Pregleda: 101
  • ScreenShot0001.jpg
    ScreenShot0001.jpg
    336.5 KB · Pregleda: 101
  • ScreenShot0004.jpg
    ScreenShot0004.jpg
    203.2 KB · Pregleda: 117
  • ScreenShot0010.jpg
    ScreenShot0010.jpg
    304.3 KB · Pregleda: 153
  • ScreenShot0012.jpg
    ScreenShot0012.jpg
    329.1 KB · Pregleda: 152
Jel full verzija Crysis-a ima ovaj autoexec fajl umesto Cvargroups direktorijuma sa cfg fajlovima.

Nema, to je user made. Ti sve ove komande mozhesh ukucati pojedinachno u konzoli ali ovako je lakshe. Cvargroups je tu naravno, odatle i loaduje setovanja. U svakom od .cfg fajla(cvargroups) imash otvorene komande za Very High ... recimo:

[default]
; default of this CVarGroup
= 4

r_Beams=3
r_BeamsDistFactor=0.05
r_BeamsMaxSlices=200
e_Clouds=1
r_CloudsUpdateAlways=0

[1]
r_Beams=4
r_BeamsDistFactor=1
r_BeamsMaxSlices=16
e_Clouds=0

[2]
r_BeamsDistFactor=0.5
r_BeamsMaxSlices=32

[3]
r_BeamsDistFactor=0.5
r_BeamsMaxSlices=64

Ovo shto je ispod =4 a iznad [1] je Very High, znachi prekopirash to i paste u autoexec.cfg i svaki put kad loadujesh misiju on ti uchita te vrednosti(onda ce ti pod[3] biti vrednosti sa very high, zato kad udjesh u opcije pishe Custom, a ne High). Tako mozhesh da kopirash za sve ostale graphic settingse(texture,objekti,zvuk, itd.)

Sve ti je objashnjeno Ovde :)

Sta treba da se uradi sa ovim fajlom da bi se postavili ovi (skoro) very high settings... ?

Prvo postavish ingame settings sve na High, zatim prekopirash autoexec.cfg(koji si prethodno napunio sa komandama) ... kao shto je na slici. ;)

komanda za konzolu za FPSrate merenje iz CRYSIS-a?

|A jel bitno gdje u folder ili je svejedno na kom mjestu se stavi?

U root folder Crysis-a. Čovek je lepo napravio i screenshot na prethodnoj strani.

Nema, to je user made. Ti sve ove komande mozhesh ukucati pojedinachno u konzoli ali ovako je lakshe. Cvargroups je tu naravno, odatle i loaduje setovanja. U svakom od .cfg fajla(cvargroups) imash otvorene komande za Very High ... recimo:

[default]
; default of this CVarGroup
= 4

r_Beams=3
r_BeamsDistFactor=0.05
r_BeamsMaxSlices=200
e_Clouds=1
r_CloudsUpdateAlways=0

[1]
r_Beams=4
r_BeamsDistFactor=1
r_BeamsMaxSlices=16
e_Clouds=0

[2]
r_BeamsDistFactor=0.5
r_BeamsMaxSlices=32

[3]
r_BeamsDistFactor=0.5
r_BeamsMaxSlices=64

Ovo shto je ispod =4 a iznad [1] je Very High, znachi prekopirash to i paste u autoexec.cfg i svaki put kad loadujesh misiju on ti uchita te vrednosti(onda ce ti pod[3] biti vrednosti sa very high, zato kad udjesh u opcije pishe Custom, a ne High). Tako mozhesh da kopirash za sve ostale graphic settingse(texture,objekti,zvuk, itd.)

Sve ti je objashnjeno Ovde :)

Prvo postavish ingame settings sve na High, zatim prekopirash autoexec.cfg(koji si prethodno napunio sa komandama) ... kao shto je na slici. ;)

Sad tek nista ne kapiram :-devil-:.
Znaci ja cu lepo samo da kopiram taj tvoj autoexec u dir gde je Crysis instaliran (kada ga prethodno nabavim :D), a pre toga stavim sve na high i to je to...

Daj malo rezove (framerate), koliko si imao na high, a koliko sa ovim tvojim tweakom na almost very high :) ?
I u kojoj rezoluciji igras u 1024 ili 1280 ?

Sad tek nista ne kapiram :-devil-:.
Znaci ja cu lepo samo da kopiram taj tvoj autoexec u dir gde je Crysis instaliran (kada ga prethodno nabavim :D), a pre toga stavim sve na high i to je to...

Da! :D:p

Daj malo rezove (framerate), koliko si imao na high, a koliko sa ovim tvojim tweakom na almost very high ?
I u kojoj rezoluciji igras u 1024 ili 1280 ?

Ocesh sa pogledom u nebo ili zemlju? Biraj ! :d
ajd' sad cu ;)

Taj autoexec bi trebalo da radi i u demou, probaj i sam.

Ocesh sa pogledom u nebo ili zemlju? Biraj ! :d

Sa pogledom u oci korejanca dok ispaljuje rafal na tebe, a desno od tebe dzip ekslopira, a camas sa obale naskace na tebe :-devil-:, pa ako tu imas vise od 30 fps-ova, onda nema sta da se brines.

Detaljan izvestaj sa sve slikama, detaljima podesenim i rezolucijom, veceras da dostavis vojnice :smoke: :D.
Voljno !

Specijal za Zdravka :D

Ovako, ja je igram u 1024*768, probao sam sve moguce rezolucije iznad toga i doshao do zakljuchka da je sve preko 1280*800 muchenje, na High ili (skoro)Very High .. isti djavo. Uglavnom, nema nishta od toga sa ovom kartom. Do 1280*800 "shuri" sa solidnim brojem fps-a

A sad shtoke: [napomena da su neke slike sa high podeshavanja malo blurovane, sve u cilju da nadjem identichno mesto(razlika je 4-5 fps-a kad nema blura) ... koje naravno nisam pogodio]

Rez. 1280*800
Setovanja: High [ingame]

Rez. 1280*800
Setovanja: (skoro)Very High [sa autoexec-om]

Rachunaj da ces na 1024*768 imati 10-ak fps-a vishe. : )

Sa pogledom u oci korejanca dok ispaljuje rafal na tebe, a desno od tebe dzip ekslopira, a camas sa obale naskace na tebe , pa ako tu imas vise od 30 fps-ova, onda nema sta da se brines.

Verovao li ne tu skochi na zakucanih 100 fps-a, ma prosto neverovatno ... : D : P

Poslednja izmena:
nego jel kraj igre kad srusis onaj veliki brod? Posto mi je tu zabagovao, ne znam dal da igram ponovo taj nivo, jer ne bi ako je kraj blizu

zdravko da ti dam konkretan odgovor. Mani ovih "kobajagi" podesavanja, nista ne znace. Sa ovim fajlom u 1440*900 neces imati vise od 20-25 fps-a. Ja sam igru igrao na 1440*900 sa shaderima, object, physic, volum light na high sve ostalo na med i tako se moze igrati. Fps se kretao oko 20-55, zavisi od ambijenta. Very high zaboravi na 8800 kartama

Poslednja izmena:
Jaoj... prochitao sam vecjinu postova i smorio se (smorio od - izbedachio)
Planram da kupim nov komp ovih dana, ponadao sam se da cju na toj konfi terati crysis na najjachim podeshavanjima, da cje icji na oko 25 frejmova (meni dosta).
Koliko vidim, od toga necje biti nishta...
Na kojim setovanjima cju mocji da pokrenem igru po vashim predpostavkama?
Konfiguracija:
GIGABYTE M57SLI-S4
ATHLON64 X2 6000
2GB DDR2 800 KINGSTON
320GB SATA2
GEFORCE Gigabyte 8600GTS

Hvala.

na tom GTS-u nece ni na 10-15 na very high. Ja sam ga odigrao samo onako da vidim kakav je, a za puno uzivanje cekam 9*** seriju

Poslednja izmena:
Jaoj... prochitao sam vecjinu postova i smorio se (smorio od - izbedachio)
Planram da kupim nov komp ovih dana, ponadao sam se da cju na toj konfi terati crysis na najjachim podeshavanjima, da cje icji na oko 25 frejmova (meni dosta).
Koliko vidim, od toga necje biti nishta...
Na kojim setovanjima cju mocji da pokrenem igru po vashim predpostavkama?
Konfiguracija:
GIGABYTE M57SLI-S4
ATHLON64 X2 6000
2GB DDR2 800 KINGSTON
320GB SATA2
GEFORCE Gigabyte 8600GTS

Hvala.

Ne bas sjajnim ... 86xx ima drastican dropdown u odnosu na najslabiju 88xx ...

I ne kontam sta ce ti 8600GTS kad za te pare gotovo da mozes kupiti polovan 8800GTS?! Mada ako vec zuris sa konfom, sacekaj decembra pa pazari 8800GTS 512 rama sa 128 shader proc.

Poslednja izmena:
mali problem sa slikom na 7300GT i athlon-u 3800,grafika je na 800x600 low a one dve crte plava i zelena su stepenicaste,da li je to zato sto mu je 7300GT slaba graficka ili nesto drugo

Ovako, ja je igram u 1024*768, probao sam sve moguce rezolucije iznad toga i doshao do zakljuchka da je sve preko 1280*800 muchenje, na High ili (skoro)Very High .. isti djavo. Uglavnom, nema nishta od toga sa ovom kartom. Do 1280*800 "shuri" sa solidnim brojem fps-a

A sad shtoke: [napomena da su neke slike sa high podeshavanja malo blurovane, sve u cilju da nadjem identichno mesto(razlika je 4-5 fps-a kad nema blura) ... koje naravno nisam pogodio]

Rachunaj da ces na 1024*768 imati 10-ak fps-a vishe. : )

Verovao li ne tu skochi na zakucanih 100 fps-a, ma prosto neverovatno ... : D : P

Cekaj imas 17" CRT, sta se cimas sa tu nekim suludim rezolucijama, 1024x768 je sasvim dovoljno... Mislim nije tolika razlika u kvalitetu prikaza bilo koje igre izmedju 1280 i 1024 na 17" CRT-u, pogotovo u odnosu na 19" TFT, zboga native rezolucije...

Cekaj jesam li ja lood ili ti na high i almost very high imas slican broj frejmova :trust:.

zdravko da ti dam konkretan odgovor. Mani ovih "kobajagi" podesavanja, nista ne znace. Sa ovim fajlom u 1440*900 neces imati vise od 20-25 fps-a. Ja sam igru igrao na 1440*900 sa shaderima, object, physic, volum light na high sve ostalo na med i tako se moze igrati. Fps se kretao oko 20-55, zavisi od ambijenta. Very high zaboravi na 8800 kartama

Ne ne sinak ja planiram da igram full verziju igre u 1024x768 ;) na almost very high (to je sad novi termin Rajketovih podesavanja)...
Ja sam na 1280x1024 (malcice vec rezolucija od 1440x900) sve na high u demou imao 25-35 fps-ova. Ali opet Goranshtajn rece da u full igri ima momenata koji su dosta zahtevniji od bilo kakvih sitacija u demou, zato cu ja ipak da se vrnem na 1024x768, ali videcemo sutra, kada treba da dobijem full igru... pa ce biti report sutra uvece...

hehe "sinak" recimo da je demo najnezahtjevniji dio igre. Za very high podesavanja mislim da ni 8800 Ultra nije dovoljno jaka da ga vrti konstantno na nekih 40fps-a

Poslednja izmena:
gotovo... 3 radna dana, kad dodjem sa posla po 6 sati u proseku. Znaci stvarno vise nema sta da se kaze za grafiku, fiziku, efekte , ambijent itd sve je receno i necu da penim o tome i da se ponavljam. Gledam sad igru kao igru.

Samo mogu da kazem sada cekamo Crysis 2 i nadam se da ce biti jos bolji i da ce malo da isprave neke sitne gluposti od kojih je patio i farcry pa i ovaj crysis
Po meni, krenulo je super i uzivao sam a onda je dosao 'Core' nivo i polako je krenulo smaranje u stilu :
1) "quick save - 3 koraka - sruci se sve zivo na tebe i ubija te ko zna sta - quick load" i tako do besvesti. Definitivno i dalje nisam spretan za Crytekove standarde pa sam na kraju nivoa 'Core' stavio na Easy i tako igrao do kraja. Kako li mozete da igrate na 'Delta' svaka cast, stvarno nemam toliko zivaca a i vremena. Za mene ispade izazov i Normal :)

2) Isto tako ona napucavanja po pola sata dok se ne predje na sledeci objective je prava gnjavaza. Ako su hteli da produze ovako kratku igru ovo je najgori nacin za to.

3) I po meni najlosije odradjeni deo: Balans oruzja! Mene srede 2-3 pogotka sa sve nanosuit-om al one korejance sa pancirima trebate pogoditi bar 5 puta u golu glavudzu da bi mozda pali mrtvi (kape i slemovi lete na sve strane a njima posle toga opet nista iako ih raspalite po glavi - stvarno teska glupost). Ali ajde, igra se i tako, nije toliki problem kad metkova ima dovoljno samo mislim da bi veca zabava bila da ih kokate malo brze (call of duty fazon). To i nije strasno u poredjenju sa vanzemaljcima kasnije. Em sto se oni Matrix-oliki oktopodi krecu za****no em nemas ljudsku pusketinu da im uzvratis. Onaj MOAC nije nista posebno, cak sam uvek se vise mucio sa njim i ispalo je da sve vreme koristim Gauss rifle i cini mi se da je ona najefikasnija protiv vanzemaljaca.
Ne znam dal sam ja toliko talican ali na samom kraju u onim hangarima nosaca, nikako da se pojavi municija za malo korisnija oruzja. J__em li ga, koji im je to fazon da se jurim sa superiornim vanzemaljcima i da ih davim golim sakama ili napucavam u 'lara croft' stilu sa dva bedna pistolja (inace municija za pistolje je rasejana na sve strane u hangaru/ pa koj' ce mi andrak tu pistolj, daj bre neki top, laser itd pa da seva i grmi :D!)? Interesantno bas sad procitah na jedan review, zali se covek na istu stvar.

Naleteo sam na par bagova. Ono kad VTOLom dajete podrsku onima na zemlji i oni nikako da uzlete i nastave kretanje. Drugi je opsti problem igre, snimljene pozicije. Na samom kraju kad se snimim pre zadnjeg pogotka u space ship, posle kada ga ucitam, ona riba i Psycho se sroz izgube, nikako ne dolecu da me pokupe a cuju se glasovi kako vicu da skacem :)

I tako, idem sad da uzivam u COD 4. Sto se mene tice perfektan je, manu mu jos nisam nasao! My Kind of game :D
Pozzz.

Cekaj imas 17" CRT, sta se cimas sa tu nekim suludim rezolucijama, 1024x768 je sasvim dovoljno... Mislim nije tolika razlika u kvalitetu prikaza bilo koje igre izmedju 1280 i 1024 na 17" CRT-u, pogotovo u odnosu na 19" TFT, zboga native rezolucije...

Cekaj jesam li ja lood ili ti na high i almost very high imas slican broj frejmova :trust:.

Ma to je testa radi, rekoh da igram na 1024*768 ...
Pa tako nekako, razlika oko 5 frejmova max. dovoljno je samo da ukljuchish paralaks okluzhn maping i ode sve u kur. a to je samo jedna stavka iz shading.cfg-a.
Zato nisam ni ubacivao objects, texture, shading i par stavki iz post processing-a. To valjda najvishe "jede" vram. :)

Ja obrnuh ponovo celu igru :D
Stalno nešto čačkam po podešavanjima, pa kao da probam i onda nikako da prekinem :p
Ne znam zašto toliko kukate za Koreance. Istina je da izgleda zaista imaju pancire, pa ih pogodak u telo sigurno ne ubija, osim ako nije u pitanju shotgun sa 0 rastojanja ili gauss gun, ali jedan metak u glavu je uvek dovoljan.
Za one male elijen robote treba dva shotgun pogotka izbliza, a za one velike leteće recimo dva pogotka gauss-om.
Ja sam na palubi nosača našao sasvim dovoljno municije za gauss, minigun i raketne lansere.

Ovde valja ona tenkovska bitka samo, ekstra je, i to cu opet da odigram ostalo me nije odusevilo...

Imam jedan problem, stage Recovery/objective Destroy KPA tanks , kad unistim dva tenka ne dobijem sledeci objective i Psycho ne mrda sa taocem arheologom. Pobio sam celu mapu jer sam mislio da sam ja nesto kriv,stigo do pecine pored vodopada i kad sam uso u nju igra se totalno zaglupi, verovatno zato sto nemam objective za pecinu.U spisku checkpointa sam nasao da je sledeci check posle tih tenkova mali vodopad iznad sela,jel moze neko da mi posalje taj savegame. Probao sam i da ucitam prethodne pozicije al se zaglupi na istom mestu. Inace igram je na Sempron754 2500@2,4 7300GT DDR3 i radi u 800X600Xmed ~22FPS

Meni se to isto desilo kada sam treći put prolazio tuda, ali kada sam ušao u pećinu nastavio je normalno sa misijama posle toga.

Jel moze nekako da se igra multi?

Nazad
Vrh Dno