Šta je novo?

Crysis!

Ovi žutaći u crysisu ko od kevlara da su pravljeni - da bi nekog, bilo koga, ubio iz one obične puške, potrebno je skoro ceo šaržer da saspeš u njega. TRIDESET metaka da ubiješ nekoga! BS!

Verovatno je igra bila suviše laka testerima pa su onda developeri pod okriljem EA rešili da je izbalansiraju na najbrži i najjeftiniji način - nabili su po 1000hp-a neprijateljima.

Ovo kvari ceo doživljaj, a sve ostalo je zaista sjajno.

ma daj bre, preterujes.
jedino ako lose gadjas :)

ali sa koje god daljine gadjao, pogodak u glavu, padaju od jednog metka, obicni vojnici, za one u oklopima, eksplozivna municija i cao djaci :)

sto se napucavanje tice, po mojom nekim kriterijumima, nemam zamerki, rame uz rame sa stalkerom
i da, ovo mislim ozbiljno

@Goranstein - Ček, hoćeš da kažeš da ti je ok napucavanje u Crysisu? Ništa ti ovde ne smeta?!? Svaka igra bi trebalo da bude takva? :)

Da se ovakav gameplay primeni na bilo koju drugu igru, napljuvali bi je do krajnjih granica, ali je po svoj prilici ovde extra grafika zasenila sve ostalo.

...

Ova igra je jedan lep sandbox, ali od nje očekujem isto što i od UT-a 3 - mnogo drugih dobrih igara zasnovanih na njenom motoru. Meni je ipak gameplay presudan, a grafika ako je dobra, to je samo bonus, a ne i suština.

p.s. Znam za pogodak u glavu, ali koliko god da si dobar, ne možeš da ih pogodiš sve kad krenu sa brejkdensom. Videću kakva su oružja kasnije u igri, ali me je ovo osnovno totalno razočaralo.

p.p.s. Ali dobro, možda sam i ja više u nekom reality fazonu pa očekujem dva-tri metka po čoveku i doviđenja. Ovakvo besomučno napucavanje mi se uopšte ne sviđa.

i p.p.p.s. :) Ona mapa sa dva tenka kad spašavaš onu koreanku - i tenkove su isto loše napravili - nema nekih indikatora oštećenja sem toga što krene da mu gori motor pozadi posle 3-4 rakete. To je recimo u UTu 3 odlično rešeno jer se tamo na vozilima pojavljuje sve više tragova oštećenja što više pucaš po njima. Ako već pričamo o nextgen igrama, moramo da spominjemo i ovako cepidlačke stvari koje se ranije nisu podrazumevale. Kada su već napravili da palme padaju od metkova, mogli su da srede i ovo.

p.p.p.p.s. Da ne odgovaram na poruku ispod ove u posebnoj temi - nisam igrao Stalkera, čuo sam da je očajno napucavanje tamo hahahah ;P

Poslednja izmena:
@Goranstein - Ček, hoćeš da kažeš da ti je ok napucavanje u Crysisu? Ništa ti ovde ne smeta?!? Svaka igra bi trebalo da bude takva? :)

Da se ovakav gameplay primeni na bilo koju drugu igru, napljuvali bi je do krajnjih granica, ali je po svoj prilici ovde extra grafika zasenila sve ostalo.

...

Ova igra je jedan lep sandbox, ali od nje očekujem isto što i od UT-a 3 - mnogo drugih dobrih igara zasnovanih na njenom motoru. Meni je ipak gameplay presudan, a grafika ako je dobra, to je samo bonus, a ne i suština.

p.s. Znam za pogodak u glavu, ali koliko god da si dobar, ne možeš da ih pogodiš sve kad krenu sa brejkdensom. Videću kakva su oružja kasnije u igri, ali me je ovo osnovno totalno razočaralo.

Naravno da ne mogu da ravnam ovo sa taktickim shooterima koji naginju realnosti, ali svakako nije tako kako ti pricas ... Mozda si pobrkao nesto sa STALKER-om? :D

Poslednja izmena:
pa ajde da se ne lazemo, sta generalno fali gameplayu u crysisu? da ne ispadnem sad neki advokat za ea i crytek
ima ok pricu, vec je skoro sve ispricano, nije ovde nista originalno, ali je ok
sam shooter deo je stvarno dobar, naravno da ne treba svaka igra da bude ovakva, ali sa ovim postavkama, gde, sta i kako se desava crysis, je odlicno
mozes da igras kao rambo, kao splinter cell...

doduse meni je i dalje stalker naj fps godine, ali ovo je vrlo dobar, drugi :)

To je verovatno deo kada se spustas niz planinu, treba da tamanis one akrepe i da se za odredjeno vreme sklanjas od vatre do vatre, da bi se zagrejali i nivo bi zavrsio kada ovu dvoicu prebacis preko mosta.

hvala prijatelju ali ja nenadjem izlaz iz te rupcage gde se nadjem sa tim likom kojem je osteceno odelo_On cuci u onom kontejneru i ne mrda nigde a ja neznam gde treba dalje.:wall:

hvala prijatelju ali ja nenadjem izlaz iz te rupcage gde se nadjem sa tim likom kojem je osteceno odelo_On cuci u onom kontejneru i ne mrda nigde a ja neznam gde treba dalje.:wall:

...pa na most pa preko njega :)

Choveche, sa max. strenght bombe prebacuju pola mape ... kakav crni rocket launcher :D A tek degazhiranje zutaca, (T) skroz je opicheno :-devil-: Nego, na delta tezhini nema nikakvih indikatora, s'obzirom da sam igru preshao sa slushkama(maximum volume :D) itekako je bilo skakanja sa stolice kad pukne bomba u blizini ... maximum srchka :d

Bez uvrede starac, ali i u stalkeru kako igra odmiche postaje sve lepše što se tiče neba i grafike uopšte, ali i sve lošije radi, pogotovo na nekom brisanom prostoru sa dosta akcije. Ja sam kraj stalkera (onaj kraj sa gomilom portala) jedva odigrao koliko je seckalo, + spušteni detalji za nijansu.

Budimo realni, lepo = skupo:smoke:

Send more money, dammit:whip:

@BitrAtE: Sorry, nisam video da je kod tebe 1950pro.

Pa vec smo vidjeli oblake koji su 5 puta ljepsi i realisticniji, a nisu volumetricni! Lijepo nije uvijek skupo. I opet ti o Stalker-u :)

@Vlada
Sta da ti kazem osim da si u pravu :)

Ljudi, da ponovim sto je vec pisano, oruzija sa prigusivacem prave 30% od demidza.

Pa vec smo vidjeli oblake koji su 5 puta ljepsi i realisticniji, a nisu volumetricni! Lijepo nije uvijek skupo. I opet ti o Stalker-u :)

@Vlada
Sta da ti kazem osim da si u pravu :)

Pa sa kojom igrom da ga poredim?
Meni je stalker dobar, igrao sam ga danima, ali mi kriza vishe lezi.
Zato ih i poredim, shta drugo da poredim?
Svi ostali naslovi su mi ostavili dosta manji trag, tako da ih ne poredim.

Yup. Bez prigusivaca treba 2-3 pogodtka u telo, sa njim 6-7.

Malo kritike:p

Evo ovo mi nije ok.
Obratite paznju na razliku izmedju kvaliteta textura, modela ili kako god, izmedju ruku i ostatka tela, tj. nano suita.
Nebo i zemlja:trust:
Sve na high, tj. very high, sa dx10 tweakom.
Znam, sitnichar sam, ali zar je tako teshko uraditi ceo nano suit da bude jednako kvalitetan?

Prilozi

• Crysis 2007-11-21 00-31-49-48.jpg
    Crysis 2007-11-21 00-31-49-48.jpg
    275 KB · Pregleda: 160
  • Crysis 2007-11-21 00-32-14-57.jpg
    Crysis 2007-11-21 00-32-14-57.jpg
    246 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
ukratko-lepa i interesantna igra. kod mene moze sve na medium u 1024x768. voda,senke i jos par stvari high i imam oko 25fps.
shaders opcija medium i high otima svaka oko 10fps ali je doooobrooo!
senke OBAVEZNO na high. razlika je guza i glava a nema nekog odraza na fps. koliko vidim, sve osim shadera, textura i rezolucije moze na high. sa NV 8600gt i sl glatko i to moze na high ako volite igranje na 25-35fps. pozdrav.

ovako izgleda sa opcijom shaders: low,med i high.

Prilozi

• sed low.JPG
    sed low.JPG
    165.3 KB · Pregleda: 108
  • sed med.JPG
    sed med.JPG
    128 KB · Pregleda: 95
  • sed high.JPG
    sed high.JPG
    167.6 KB · Pregleda: 120
Evo malo mog mini review-a...

Tek pre dan-dva nabavih full igru, i dosta sam presao (4-5 nivoa)...
Mogu reci da radi losije nego demo, pa ga igram na 1024x768 na high AA 2x. Izgleda odlicno, a framerate varira izmedju 25 i 40 fps-a. Rekao bih da se framerate prosecno krece oko 30 fps-ova, sto je zadovoljavajuce... Bez AA se dobija 5-6 fps-a sto nije nezanemarljivo, ali ipak je razlika u kvalitetu slike ocigledna, jednostavno krosnje drveca i gradjevine se previse tresu za moj ukus/ochi ;).

E sad gameplay... Moram reci da sam malo razocaran njime... Bas me zanima na koji nacin vi igrate ovu igru... Stealth je nemoguc, kad kazem stealth mislim na ubijanje neprijatelja, a ne trcanje kroz zbunje i sklanjanje od neprijatelja...
Dakle kada nekog ubijem sa prigusivacem, taj uvek pusti krik i zvuk pada na zemlju obavezno privuce jos par njih, a oni ipak nisu bili u neposrednoj blizini ubijenog :), kapirate sta hocu da kazem... Sad kad se setim nije se ni Far Cry mogao igrati stealth, uglavnom, bilo je par nivoa koji su to dozvoljavali, ali u Crysis-u ne mere...
A ja volim stealth, ebi ga fan sam Ghost Recon-a...

Sto se tiche grafike... Parafraziracu jednog kolegu :) sa SK foruma... On je govorio o Bioshocku, ali princip je isti sve su ostalo nijanse :d.
Listen to this...
Grafika u nekoj igri (Crysis-u) ce privuci igrace i svi ce se odmah oduseviti kako je sjajna... Ali posle odredjenog vremena to odusevljenje splasne, jer se igrac navikne na to, i ona postaje mnogo manje bitna, pa u prvi plan izbija gameplay, a on mi ne odgovara u potpunosti (procitajte 2. pasus ;)).
Dakle i da igra ima fenomenalnu grafiku ili da ima osrednju grafiku, to posle par sati postaje potpuno nebitno :type:.

Idem sad negde da nadjem System Shock 2, kazu svi ljudi da sam propustio revoluciju tog doba, koja je za neke i dan danas neprevazidjena.
A ako je grafika (a sigurno jeste), za danasnje standarde daleko pravazidjena/prastara, to mi posle par sati nece smetati (procitajte 3. pasus :D), ako je gameplay na visokom nivou, a cuo sam od mnogih da jeste...

Stealth je nemoguc, kad kazem stealth mislim na ubijanje neprijatelja, a ne trcanje kroz zbunje i sklanjanje od neprijatelja...
Dakle kada nekog ubijem sa prigusivacem, taj uvek pusti krik i zvuk pada na zemlju obavezno privuce jos par njih, a oni ipak nisu bili u neposrednoj blizini ubijenog :), kapirate sta hocu da kazem...
Dakle, potpuno se slazem!Ovo me uzasno nervira!Uspavao nekog onom strelicom,ili mu opalio headshot s prigusivacem uvjek ce pustiti krik, a sto je najgore privuci ce i one koji su daleko od njega....Prigusivach je ovdje sminke radi....

Istina je da će oni koji gledaju u onoga koga pogodiš primetiti da se nešto događa, ali neće znati odakle je došao hitac. Bitno je samo da sačekaš da ne budeš direktno u vidnom polju nekom drugom kada upokojiš jednog, onda je dovoljno da ti se obnovi 30-ak posto energije, opet aktiviraš cloak i sačekaj da se drugi žutaći sjate oko tela ovog prvog i onda ih samo ređaš na gomilu :p

Evo završih igru, sviđa mi se :D Početni deo malo smara, ali od polovine postaje baš zanimljivo.

Multiplay baš obećava i drago mi je da nije bezumi DM. Ovu igru vredi imati u originalu baš zbog toga. Ne znam da li se neko seća C&C Renegade-a kada se kupuju bolja oružja i vozila u fabrici? Drago mi je što taj koncept nije zaboravljen i ovde u Crysisu. ;) Ovo imam u planu za kupovinu obavezno.

Izjava godine!

"Crysis is going to be the big one for Vista," said Kevin Unangst, director of global marketing for Microsoft's Games for Windows division. "This is the game that will really show off the improvements in the OS for games."

Crysis will be one of the first PC games to use Vista's DirectX 10 framework, which will allow graphical enhancements such as real-time ambient colors, soft shadows, and advanced particles. The game will support DirectX 9, however Microsoft and Electronic Arts, the game's publisher, said that the performance on Vista will be superior, showing a greater level of detail. Crysis will also support Shader Model 2.0, 3.0 and 4.0 for DirectX 10. In addition, the game will com in both 32-bit and 64-bit versions and will also be multi-threaded for hyper-threading systems. Crysis uses the new CryEngine2, which is the successor to Far Cry's CryEngine.
I kako sad ovo podrzati, kupiti Krizu!? Koliko vas je preslo na Vistu zbog Krize?

Pa ako zaista posle nekog patch-a i nove verzije drajvera Crysis bude radio brže pod Vistom, možda i počnem da je koristim :p
Mada nešto čisto sumnjam da će se to desiti ;)

Ali ne potcenjujte the power of hype. Ako se na dovoljno mesta ovo naglasi, ljudi će zaista početi da veruju da Crysis izgleda mnogo bolje na Visti, pogotovo oni koji već imaju Vistu i koji su pljunuli silne pare za upgrade.

A tek ta zapostavljena 64 bita? Pre koliko vremena su izasli prvi 64b procesori, a ne koristimo ih nimalo. Prelazak sa 286 na 386, i kasniji full 32b na 486 su bile promene kosmickih proporcija. A ovo... jel neka od 3 igre sa 64b podrskom radi brze na Visi ili XP 64?

Poslednja izmena:
Ovo kvotovanje mikrosoftovih PR-ova i genijalaca je besmisleno...svi znamo sta misle o Halo3, na primer...ako je sudeci po njima, mi koji nismo odigrali Halo3 smo maltene ostali bez mozga i nade za svetlu buducnost i nemamo vise sanse za miran zagrobni zivot...
Reklamiraju Vistu, so fuckin what...da li treba da poverujem da je lenor belo najbolje belo?? :d

Koliko vidim niko nema XP 64 da bi probao, a Vista po default-u pojede malo od performansi, tako da nije merodavna.
A i već sam rekao, s obzirom da je uglavnom GPU usko grlo, mislim da do sledeće generacije grafičkih karti neće biti neke bitne razlike između 32 i 64-bitne verzije.
Prelazak na 64 bit OS-ove u mainstream-u će se primarno dogoditi zbog količine operativne memorije koja može da se adresira pod 32 bit OS-ovima. Oni kojima je to zaista značilo, zbog renderinga i sl. su već prešli na 64 bita.

Stvarno su mogli jace baterije za ovaj cloak da naprave :d...mislim neka izvade iz onog duracell zeke pa nek stave u nanosuit :D

Uh bre, prgavi su ovi zeleni elijeni u Coretu na Delta težini...
Plivaju k'o jegulje i jako su agresivni.
Sreća ma ima dovoljno municije u onim čaurama sa semplovima, čak sam iskopao minigun koji mi je promakao prošli put :p

Ej ljudi kako da roknem brod na kraju, opicim ga 30 puta raketom ali nista, pre tog srusim one turete. a onaj top sto imam neznam kako da iskoristim, uvek pise lock the target, ajde pomazite ako boga znate :mad:(da napomenem da ka rokam raketama kad otvoti usta ili sta mu je to vec)

Poslednja izmena:
vista x64, probao oba crysis.exe, i cini mi se da 64bitni radi malo bolje, tipa nekoliko frejmova vise, mozda je placebo, sta znam
ako nista, bar mi 64bit crysis nije nikad pukao, 32bit mi izleteo na desktop jednom :)

Nazad
Vrh Dno