Šta je novo?

Crysis!

same here

igrao sat vremena i obrisao. vece smece od crysisa nisam igrao.

pa naravno da je smece na low-med detaljima. Probaj na high na monitoru od recimo 20"?! Igra je perverzija. Glupo mi je uopste porediti COD4 sa Crytekovom Krizom. Ne kazem da je COD4 los nego nije dorastao Krizi. Znam da su mnogi ogorceni na Cryisis zbog hardverskih zahtjeva i onda utjehu traze u COD4 koji cini mi se radi i na PIII (ne mislim bukvalno)! Pa onda sami sebe lazu "crysis je smece".

Poslednja izmena:
same here

igrao sat vremena i obrisao. vece smece od crysisa nisam igrao.

Po čemu to? Grafika je vrhunska kakav god nivo detalja da izabereš, ima dosta noviteta ubačenih, predeli su fantastični, AI je odličan (naravno ako igraš na pravom nivou) samim tim i napucavanje je odlično. Gde je to tačno Crysis podbacio voleo bi da mi neko kaže a da ne nabroji zahtevnost.

^^Mislim da je to jedini razlog sto se ljudima ne svidja Kriza, ni meni veci deo igre "ne lezi". Jednostavno igra je vecim delom razglednica, zaista lepa tu nema sta da se spori, ali jednostavno nekima od nas koji igramo igre bitnije je nesto drugo. Ima novijih igara koje nude pristojnu, odlicnu grafiku i isto tako odlican gameplay i sto je bitnije mnogo su manje zahtevne po pitanju hardvera. Sve u svemu igra je odlicna, presao sam je na hard ili kako se vec zove i nije lagana uopste ako covek taktizira, ume da potraje, a opet seo sam u dzip i presao skoro celu jednu mapu u trenu. Mislim da ima materijala da se na konto ove igre naprave nove bolje i bolje da se optimizuju...

Po čemu to? Grafika je vrhunska kakav god nivo detalja da izabereš, ima dosta noviteta ubačenih, predeli su fantastični, AI je odličan (naravno ako igraš na pravom nivou) samim tim i napucavanje je odlično. Gde je to tačno Crysis podbacio voleo bi da mi neko kaže a da ne nabroji zahtevnost.

Hehe, ni tu nije podbacio :D.

Jel igra dobra? Dobra je.
Jel igra lepa? Lepa je.
Jel igra zahtevna? Zahtevna je. :D
Jel igra optimizovana? Optimizovana je. (ali ostaje nepoznanica za koji hardver :d)

pa naravno da je smece na low-med detaljima. Probaj na high na monitoru od recimo 20"?! Igra je perverzija. Glupo mi je uopste porediti COD4 sa Crytekovom Krizom. Ne kazem da je COD4 los nego nije dorastao Krizi. Znam da su mnogi ogorceni na Cryisis zbog hardverskih zahtjeva i onda utjehu traze u COD4 koji cini mi se radi i na PIII (ne mislim bukvalno)! Pa onda sami sebe lazu "crysis je smece".

Ukusi su različiti. Ja lično mislim da je CoD4 bolji (ovo je samo moje mišljenje, ne znači da je Crysis loš, naprotiv), zato što je akcija eksplozivnija i bolje odrežirana, priča je dobra, misije su raznovrsnije, kao i okruženja, a i grafika ne zaostaje za Crysis-om. Jedino što je poprilično kratka...ali sve što je lepo kratko traje. :d
U Crysis-u mi se veoma sviđa grafika (igram je 1200x800, sve na high), priroda je veoma brižljivo odrađena (skoro kao u Oblivionu), scene sa planinom koja se raspada usled potresa su fascinantne, odelo je moćna fora...
Jedino mi se ne sviđa što je ponekad potrebno dva šaržera isprazniti da bi se skenj*o žutać koji se nalazi na par metara od mene i strejfuje levo-desno kao da ga gađam mrvicama hleba, umesto što ga filujem olovom. A onda onaj baja kod rudnika (dotle sam stigao), što nosi onaj0 teški mitraljez (kao Švarceneger u Terminatoru 2), njega ne mogu da smaknem, pičim ga bombama, rafalima, nabacim ga na eksplozivno punjenje, pregazim ga džipom, a on se samo otrese i nastavi da me puni iz onog mitraljeza, kao da se ništa ne dešava. Da nisam pre toga trebao da nađem neki ručni lanser atomki, pa da ga tako uklonim?? :zgran:
Dakle, to mi je jedina, ali velika, zamerka u Krizi. Ali, ukusi su različiti...

nego, ako odelo ima mogucnost da bude nevidljivo, kako onda i pistolji, puske i bazuka postanu nevidljivi :)

Bolji FPS nisam igrao, sve je dobro uradjeno.Preporucujem svima da igraju na hard ili delti....he,he,he...

nego, ako odelo ima mogucnost da bude nevidljivo, kako onda i pistolji, puske i bazuka postanu nevidljivi :)

A nisi primetio da u toku igre glavni lik uopste nije imao potrebu da ide u WC? Niti da jede?

A ni alieni u igri ne izgledaju kao u stvarnosti. :D

Poslednja izmena:
pa verovatno je to fremensko odelo, samo sa dodatim cloakom i tim nano stvarima :) pa onda ni ne treba da ide u wc :))

mozda je isao na brzaka dok se ucitavaju nove mape :D

Mislis da se glavni lik ucitava pre mape? Onda se on paralelno sa WC-om ucitava, pa tek onda mapa? Ali gde stoji WC? Mora da bude na mapi? A kako da bude na mapi koja se tek ucitava? :D

Poslednja izmena:
Maximum speed:p

A onda onaj baja kod rudnika (dotle sam stigao), što nosi onaj0 teški mitraljez (kao Švarceneger u Terminatoru 2), njega ne mogu da smaknem, pičim ga bombama, rafalima, nabacim ga na eksplozivno punjenje, pregazim ga džipom, a on se samo otrese i nastavi da me puni iz onog mitraljeza, kao da se ništa ne dešava. Da nisam pre toga trebao da nađem neki ručni lanser atomki, pa da ga tako uklonim?? :zgran:
Njih je zapravo veoma lako ubiti, samo je poenta da mu se prišunjaš na nulto rastojanje pod cloakom i sručiš mu ceo šaržer odjednom.
Pali i varijanta sa dva pogotka gauss gun-om.

игра смара, идеш идеш убијеш пар жутих па онда се смараш по оној шуми па опет по кинезима

код4 је акција нон стоп а ово је смарање па мало акције па смарање па мало акције

а искрено је** ми се за графику кад је игра смеће

игра смара, идеш идеш убијеш пар жутих па онда се смараш по оној шуми па опет по кинезима

код4 је акција нон стоп а ово је смарање па мало акције па смарање па мало акције

а искрено је** ми се за графику кад је игра смеће

LOL COD4 kazes?! Ubijes 1.000.000 iracana i arapa i opet izlaze! *** ja u prvih pola sata igre pobi pola bliskog istoka!

COD4 i kriza nemaju ama bas nikakve veze osim izvodjenja, obe su sjajne, zavisi kome sta vise odgovara. Meni odgovaraju obe mada kriza malo vise :) iako je ne mogu igrati sada :(

A mane Crysisa non-stop nalaze oni koji pojma nemaju da igraju iole nelinearniji shooter, izgleda...dakle sve mora biti pred nosem nacrtano i skriptovano jer jelte, kakva je to igra ako mi se neprijatelj sam ne nacrta pred nisanom...Kakva je to igra bez TRIGGERA??Ja ocu da kad stanem na jednu tacku da mi se stvori jos arapa, gde ih nije bilo malocas...kakva je to igra gde bacim bombu na mitraljesko gnezdo i pobijem likove a oni se ponovo ne materijalizuju na istom mestu?Kakva je to igra bez infinite ammo and shit...Da, da...Crysis je sra*e zato sto nije kao murhuhn.
Vamo se jedan zali na oblake (o boze), a vamo jedan kuka kako ne ume da ubije lika sa nanoodelom...tamo neko se zali na pricu...
E takvima je CoD4, tj murhuhn sa zvakom o gradjanskom ratu u rusiji i citatima najgorih glupaka iz US administracije izgleda idealan...:wall: (cak su i Toma Klensija prevazisli)
A to sto je neko resio da pretrci nivo u Crysisu kao sto je igrao u CoD4, pa je zaboravio na gauss gun ili seo za volan pa mu gameplay zbog toga bio kao razglednica (???) nije kriva ova igra...Sta je lose u tome ako u shooteru mozes da predjes nivo na razlicite nacine.Bilo kao igrac, bilo kao hejter sa predrasudama tipa "au kako je ovo sra*e"...joj sto je ovaj kamen ruzan, joj sto je onaj oblak ruzan...
I onda ponovo se provrti prica o CoD4???A sto je najjace, CoD4 singleplayer je nazalost tu tek reda radi...kao i singleplayer u UT...samo malo zabave pred multiplejer...A to je postalo cist bullshit, zanemariti SP zbog MP u tolikoj meri...Prvi CoD je bio okej skroz, a onda su uboli CoD2 i sad smo evo tu gde jesmo...CoD4, gde je singleplayer debilno kratak...
No man fights alone...jea rajt...to sad vazi samo za multi i nista vise.
Dakle, ljudi sedite lepo i igrajte do mile volje taj CoD4, ne kazem da je losa igra, presao sam je jedanput, drugi put ne verujem...i prestanite da smarate u ovoj temi...

Poslednja izmena:
^^Koji je tvoj problem? Ne svidja mi se igra onoliko koliko sam ocekivao da ce mi se svideti, ocekivao sam nesto naj do sada, ali po meni nije tako, jer se ne palim na drvece i oblake. Sta ste toliko osetljivi ako se nekome ne svidja, ne svidja mu se i reci ce zasto. Ti ces da kazes zasto ti se svidja i kraj price. Ako se ti "bacas sa mosta" ne ocekuj neko drugi to da ponovi zato sto si mislio da si u pravu...meni je ova igra u jednom delu extra, u drugom smor, a zadnji nivo u i na onom nosacu aviona mi je totalno glup! Moje misljenje i cao...

Oni koji kazu da im se ne svidja uglavnom igraju na 7600, 7900 ili 8600 kartama. Zato uopste ne treba da ikoga cudi da im se ne svidja. Iskreno i meni se igra nimalo ne dopada na low detaljima.

@Obi Van:
Nisam mislio da prozivam ikoga.Ti si bar obrazlozio da ti igra "ne lezi" i ok...
@Shmeksi:
Dobra fora, ali kad malo razmislim, jos jedan jadan pokusaj da se skrene paznja na najveci bullshit godine (a mozda i decenije) zvani Halo3...

Poslednja izmena:
Mislim, ko o cemu vi o "prirodnim lepotama", a kao da ne zelite da shvatite da ljudima (nekim ljudima) treba vise od toga da bi bili zadovoljni igrom, ili jednostavno nemaju isto misljenje kao neki od vas kojima se svidja Crysis. Texture, senke, efekti i ne znam tacno sta jos mi je na High, ostalo na medium, na visim setovanjima secka. Jednostavno na trenutke me zadivi, ali vecim delom me je smorila posteno...

Da dodam, slagao bih kada bih rekao da ne volim da vidim prelepu grafiku. Slikam, crtam i to me vise nego zanima, i od kad znam za sebe "palim" se na dobru grafiku, dobar intro, ali nesto mi se jednostavno nije sklopilo ovde u Krizi kako treba :)

Poslednja izmena:
Pa dobro, rekao si svoje mišljenje, sada idi malo i u druge topice :p
Ja odavno nisam igrao bolji FPS, tačka.
Treći put prelazim igru i svaki put mi je bila interesantna zato što otkrivam neke nove stvari i nove putanje i taktike.

...a izvini, evo idem odma :d...

Ovi žutaći u crysisu ko od kevlara da su pravljeni - da bi nekog, bilo koga, ubio iz one obične puške, potrebno je skoro ceo šaržer da saspeš u njega. TRIDESET metaka da ubiješ nekoga! BS!

Verovatno je igra bila suviše laka testerima pa su onda developeri pod okriljem EA rešili da je izbalansiraju na najbrži i najjeftiniji način - nabili su po 1000hp-a neprijateljima.

Ovo kvari ceo doživljaj, a sve ostalo je zaista sjajno.

Ovi žutaći u crysisu ko od kevlara da su pravljeni - da bi nekog, bilo koga, ubio iz one obične puške, potrebno je skoro ceo šaržer da saspeš u njega. TRIDESET metaka da ubiješ nekoga! BS!

Verovatno je igra bila suviše laka testerima pa su onda developeri pod okriljem EA rešili da je izbalansiraju na najbrži i najjeftiniji način - nabili su po 1000hp-a neprijateljima.

Ovo kvari ceo doživljaj, a sve ostalo je zaista sjajno.

O kojim distancama pricas kada pominjes to?

Aj plz snimi momenat kada streses 30 metaka u njega (da ga svaki pogadja) i tek sa tridesetim ga pokosis, bas bih voleo da pogledam to ...

Meni se to desilo par puta.Assault rifle.Ali sa razdaljine (2 klika sniper scope :D ) i sa prigusivacem.Shotovi u odelo/pancir i shlem mu ne mogu nista.Ceo okvir.Ali samo jedan metak u lice ili vrat ka pokosi odmah.I to je ekstra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno