@StormScion
Velika razlika, i to sa 6850. Stari athlon u Crysis 3 nije mogao da ima vise od 40 frejma u proseku. samo mala eksplozija je bila potrebna da FPS padne na 20. GPU load na medium detaljima je bio u proseku 80%. Sada sa Visherom GPU load je zakucan na 100% a FPS u najgorem slucaju padne na 40. U proseku 55-60.
Welcome To The Jungle nivo, u onoj travi athlon se mucio poprilicno jedva je bacao 30 frejma, ali 30 neigrivif frejmova, sada sa FX 6300 50-ak stabilnih frejmova.
Sto se tice svakodnevnog rada, ceo sistem je odzivniji, sve prosto leti, jos 6 vs 4 jezgra... bas sam zadovoljan.
Far Cry 3 je slicna prica kao i Crysis 3 atlon sta god radeo sa pocesavanjim nije hteo da prebaci 55, kad vozis auto jedva 30 (onaj blur ga ubije). sa fx-om zakucano na 60 (sve na high, shadows i postfx medium).
Tomb Raider u velikim delovima (mountain village) athlon jedva 30, FX 45
Na kratko probah ovaj novi Most Wanted, sa atlonom je bio neigriv, fps ispod 20 u nekim momentima, FX drzi na zakucanih 30 bez problema.
Zanimljivo je to sto sam sa atlonom u igrama imao zauzece procesora uvek preko 60% (Crysis 3 preko 90) Far cry 3 preko 80, dok sa FX-om kriza oko 60, sve ostalo ispod 40%.
Imao sam problema u pocetku sa throttling-om dok nisam pronasao foru AmdMsrTweaker i pomocu njega ugasio APM. Sada u bilo kom slucaju je klok zakucan na 4GHz.