Šta je novo?

Crysis 3

Ja sam ovaj problem imao i u tutorialu ali sam isao na skip a u misiji nisam mogao da predjem bez reseta dugmeta use.

^ Da, videcemo sta je, mada ja licno mislim da je u pitanju MP DLC ili slicno.

"There’s a major Crysis 3 announcement on the way tomorrow. As Nomad once put it: “We’re going back.”"
https://twitter.com/Crysis

DLCs za multiplayer koji niko ne igra. Vrh!

Bolje i to :D

Treba mi info gde relo**** smesta saves presao sam igru samo zelim da backupujem, ali nemam blage gde je. Inace igra je savrseno kratka da kraca ne moze :-D

Poludeću, nabavio sam novu mašinu i počeo da igram igru. Koja god podešavanja da stavim za anti aliasing, ivice su izrazito krzave. Ne pomaže override application settings za aa. Koja su vaša iskustva. Isti problem mi se javlja i u igri Shift 2.

Poludeću, nabavio sam novu mašinu i počeo da igram igru. Koja god podešavanja da stavim za anti aliasing, ivice su izrazito krzave. Ne pomaže override application settings za aa. Koja su vaša iskustva. Isti problem mi se javlja i u igri Shift 2.

Ukljuci FXAA iz NCP-a to ce ti resiti problem... Meni je resio problem u RTW II.

Poslednja izmena:
Ne mogu:
2zokpi9.png

A u igri kad je FXAA uključen:
2ytyxop.jpg

Probaj preko nVidia inspectora, mislim da preko njega moze... FXAA nije los, malo doduse dodaje blur ali je manje zahtevan od AA.

Jedno pitanje, zasto samo 74% GPU Usage? i5-4670K morao bi da nabije 99% toj grafici.

Jedno pitanje, zasto samo 74% GPU Usage? i5-4670K morao bi da nabije 99% toj grafici.

Nema veze sa procesorom, losi drajveri. Ima nekoliko mesta u igri gde je gpu usage smesan (kod mene obe karte padnu na 60% a nema eksplozija ili dima itd.)...

Poslednja izmena:
Upravo to zaboravih da dodam ... ako su drajveri u redu... :)

Jedina situacija gde pada gpu usage a "drajveri su u redu" je kad je ukljucen vsync (naravno frejmovi su veci od refresh rate-a) u ostalim slucajevima je losa optimizacija. Tesko da procesor ima bas toliki uticaj na kartu pa da ona radi na 70% (makar kad su u pitanju poslednji AMD i Intel procesori).

Vsync je on. Sad ću probati sa inspectorom.

Vsync je on. Sad ću probati sa inspectorom.

Ako vec koristis vsync onda koristi adaptive, nemoj obican... Adaptive se aktivira samo kad prebacis refresh rate monitora a ovako se gasi i manje je zahtevan a ima istu svrhu...

Vsync mi je bio uključen jer se sećam da su u prošlosti igre bez njega užasno izgledale (slika se lomila). Sad sam ga isključio i ne primećujem razliku, možda je do igrica ili konačno imam dovoljno jaku konfiguraciju.

U biosu sam uključio ocz genie (4GHz cpu), a u ncp podesio maximum performance. U heavenu, BF3 i crysisu 3 gpu usage i dalje ne prelazi 75%? Da li je to normalno ili ne? Drajveri su poslednji whql.

Vezano za antialiasing, i dalje užasno izgleda. I to sam primetio da se dešava samo kod predmeta gde probija svetlost tj bela boja, na nekim drugim objektima sve deluje ok.

Nešto do tebe nije u redu. Identična grafika, samo sa FX-8350, sve na Very high sa uključenim FXAA

Za GPU kolonu ide: GPU Power, Temp, Usage, Clock

U MSI afterburneru sam podesio power limit 130% i onda gpu usage ide do 97%. Da li je OK da držim tu vrednost?

U MSI afterburneru sam podesio power limit 130% i onda gpu usage ide do 97%. Da li je OK da držim tu vrednost?

Ok je to dokle god ti temperature budu u granici... Gledaj da ne ide preko 80c
Sto se AA tice izgleda da je do igre onda i to je to, ja nisam nesto obracao paznju na ivice pa ako mozes probaj i ti;)

Poslednja izmena:
Nisam dugo pratio ovu temu pa nisam u toku, dali je izasao ikakav fix, patch, koji bi pokrenuo ovo na gts250 1gb?

Kazu ljudi da ne vide razliku izmedju very high i high, istina ili zabluda?

Pa zavisi malo i od kvaliteta monitora.

Slicno se desva i u BF3, kod nekih podesavanja kao da se i ne vidi razlika, pogotovu ne kad jurcas na sve strane.

Ne moze da se poredi sa BF3 kod koga se uglavnom svodi na lod efekata i malo vecu detaljnost. Kod Krize se tu ubacuju dodatni, itekako primetni (i napredni) efekti:

Very High - All effects are enabled and at their maximum. Some graphical aspects can be further improved as covered in the Advanced Tweaking section.
High - The Level of Detail (LOD) of objects, vegetation and terrain is reduced slightly, as well as the distance at which they appear. Tessellation and Pixel Accurate Displacement Maps are disabled, reducing object and water surface complexity slightly. Ambient shadows change from SSDO to SSAO, altering the overall look of the scene. Screen Space Reflections are disabled, meaning glossy surfaces won't accurately reflect their surroundings. Dynamic Water Volume Caustics are disabled, which removes the reflected and refracted light rays cast from moving water surfaces. Soft particles are disabled, which can result in hard edges where particle effects like smoke meet solid objects.
Medium - There is a further reduction in LOD and view distance. HDR lighting quality is reduced, and the SSAO accuracy is also reduced, resulting in some lighting changes. Particle effects are reduced in resolution and complexity. Shader quality is lowered, visibly removing the Parallax Mapping raised effect on some surfaces in the game world. Shadow edges lose their softness. Real Time Volumetric Cloud Shadows are disabled, which means clouds and structures won't cast shadows within fog volumes.
Low - There is a further reduction in LOD and view distance, removing many objects and thinning out vegetation. Real Time Global Illumination is turned off, reducing the realism of lighting interactions with objects in the game world. SSAO accuracy is reduced further. Particle effects are reduced as well. Shadow map resolution is decreased, resulting in more blocky rough-edged shadows.

http://www.tweakguides.com/Crysis3_5.html

Moze li ova igra na ovu konfiguraciju ?

Processor: AMD Quad Core A8-5500 3.2GHz (HD 7560D Graphics)
Chipset: AMD A55
Operating System: DOS
Memory: DDR3 1600MHz 8G
Storage: 2TB SATA Hard Drive (7200RPM)
Graphic: NVIDIA GeForce GT640 3GB (1D-SUB,1HDMI,1DVI)
Optical Drive: SuperMulti DVD RW
Drive Bay: 1 x 5.25", 1 x 3.5" SATA: 4 x SATA 3.0Gb/s ports
Card reader: 6 in 1(MS, MS Pro, MMC, SD, SDHC, XD)
PSU: Peak 350W

Poslednja izmena:
Moze li ova igra na ovu konfiguraciju ?

Processor: AMD Quad Core A8-5500 3.2GHz (HD 7560D Graphics)
Chipset: AMD A55
Operating System: DOS
Memory: DDR3 1600MHz 8G
Storage: 2TB SATA Hard Drive (7200RPM)
Graphic: NVIDIA GeForce GT640 3GB (1D-SUB,1HDMI,1DVI)
Optical Drive: SuperMulti DVD RW
Drive Bay: 1 x 5.25", 1 x 3.5" SATA: 4 x SATA 3.0Gb/s ports
Card reader: 6 in 1(MS, MS Pro, MMC, SD, SDHC, XD)
PSU: Peak 350W

Može low/mid

Nazad
Vrh Dno