Šta je novo?

Crysis 3

Ovo izgleda niko ne primjecuje stuttering osim mene ...
imam subjektivni osjecaj pri 60 FPS kao da je jedva 30 - 35 ... pogotovo tamo gdje se pojavljuje rasprsivanje vode ..
A kad padne na 45 kao da je 22 ...
Ima li ko da ovo umije izmjerit , onaj frame times ?

Ako gledas sa Afterburnerom znaj da u C3 prikazuje duplo veci fps nego sto zaista jeste. Fraps prikazuje ok.

MSI Afterburner v2.3.0 na navise ima opciju za merenje frametime-a i prikaza istih u toku igre. Kombinuj afterburner i hwinfo32/64 da prikazes i CPU usage u toku igre.

Cudno vecina igraca rece da ovoj igri ni 30 fps nije malo, a da vec na 40-45 radi korektno (a i ko moze da vidi kako radi na 60 :d)

Na mojoj masini na 30FPS se igra vuce kao gladna godina, na oko 45 je ok i veeeeeelika je razlika, a na 55-60 je uzivancija i ima podosta razlike u odnisu na 40-45.

Za crysis mi je ovaj atlon usko grlo, kada dodje visera, javljam razultate.

Presao sam je cisto iz znatizelje, kao sto sam i ocekivao, jako tanka prica i celokupna atmosfera u igri, jedino sto je po meni dobro jesu grafika, i moji fps skillovi :0

Onda afterburner brlja , moracu da vidim fraps

Na mojoj masini na 30FPS se igra vuce kao gladna godina, na oko 45 je ok i veeeeeelika je razlika, a na 55-60 je uzivancija i ima podosta razlike u odnisu na 40-45.

Za crysis mi je ovaj atlon usko grlo, kada dodje visera, javljam razultate.

vidim nabavio si visheru
i koja je razlika u odnosu na athlon ?

@StormScion

Velika razlika, i to sa 6850. Stari athlon u Crysis 3 nije mogao da ima vise od 40 frejma u proseku. samo mala eksplozija je bila potrebna da FPS padne na 20. GPU load na medium detaljima je bio u proseku 80%. Sada sa Visherom GPU load je zakucan na 100% a FPS u najgorem slucaju padne na 40. U proseku 55-60.

Welcome To The Jungle nivo, u onoj travi athlon se mucio poprilicno jedva je bacao 30 frejma, ali 30 neigrivif frejmova, sada sa FX 6300 50-ak stabilnih frejmova.

Sto se tice svakodnevnog rada, ceo sistem je odzivniji, sve prosto leti, jos 6 vs 4 jezgra... bas sam zadovoljan.

Far Cry 3 je slicna prica kao i Crysis 3 atlon sta god radeo sa pocesavanjim nije hteo da prebaci 55, kad vozis auto jedva 30 (onaj blur ga ubije). sa fx-om zakucano na 60 (sve na high, shadows i postfx medium).

Tomb Raider u velikim delovima (mountain village) athlon jedva 30, FX 45

Na kratko probah ovaj novi Most Wanted, sa atlonom je bio neigriv, fps ispod 20 u nekim momentima, FX drzi na zakucanih 30 bez problema.

Zanimljivo je to sto sam sa atlonom u igrama imao zauzece procesora uvek preko 60% (Crysis 3 preko 90) Far cry 3 preko 80, dok sa FX-om kriza oko 60, sve ostalo ispod 40%.

Imao sam problema u pocetku sa throttling-om dok nisam pronasao foru AmdMsrTweaker i pomocu njega ugasio APM. Sada u bilo kom slucaju je klok zakucan na 4GHz.

Ljudi ne verovatno ne mogu da ubijem ono Alpha Ceph čudovište na kraju, ne znam u čemu je fora, dva dana se zamlaćujem oko toga ,
na youtube sam gledao i onaj Alpha Ceph primi par shootova i onda kao uzme Propheta, ali meni se to ne dešava, znači ispalim svo živo oružje koje se može naći
i ništa.... baš sam u problemu, *** igra mi se svidjala ali i ovo je totalno pokvarilo utisak...
pomoć plis, u čemu je fora? znači spustio sam kraj na recruit i opet je isto, pomozite molim vas?

Instaliraj UPDATE 1.2 zajedno sa lekom iz RELOADED kuhinje.

presao je 2x. Verzija igre koju igram je 1.2

p.s taj problem je resen jos sa c_r_a_c_k fix v2 "This fix takes care of a trigger which makes it impossible to kill the end boss, for those who didn't become bored with the game after 15 minutes." pa je nakon tog fix-a izaso update 1.1, pa 1.2

aha aha ok ok hvala ti puno, stvarno strašno dva dana sam u delirijumu zbog toga, sad kontam da je bug, šta sve nisam uradio i probao, veruj mi da sam počeo da mrzim crysis zbog toga, a tokom igre sam bio siguran da ću je igrati više puta i delovalo mi
nelogično da je sve išlo glatko i da se onda dva dana zamajavam oko neke tzv kraljice...
hvala ti dobri čoveče...

Kako sam usao u misiju 2 pocela je da se posajavljuje greska DXGI ERROR DEVICE REMOVED, Nvidia kernel driver 314.07 has stopped working but has recovered successfully. Mogu da igram 10tak minuta i pukne mi igra. Vidim da ni posladnja verzija nvidia drivera ne resava problem. Ima li jos nekog resenja za ovo?

Pa ti igraj pacmana onda...

Inace, koliko god da je zahtevan taj lvl, radi duplo bolje nego kada je Larina kosica zumirana preko (pola) ekrana:d

Tacno tako , tri vlasi kose u krupnom planu prepolovi fps !

Kosa moze da se iskljuci a ova trava ne moze, a i Lara je jedno deset puta zanimljivija...

Poslednja izmena:
Cak je los i kao engine demo... Jedino sto ce se pamtiti kod ovog dela je izgleda vutra... Bas simbolicno, s obzirom da i izgleda k'o da su kreatorii bili na nekim lakim drogama:p

Fizika "Vutre" tog level-a (Welcome to the jungle) je portovana na CPU, zato lose radi sa kvadovima i dualima,

Kod mene je radila pristojno ...

Ljudi skinuo sam reloaded verziju sa sve kompletnim paketom sto ide uz njega,odradim sve sto treba,prebacim u bin32 folder,zamenim postojeci fajl itd ,iskljucim internet i kad kliknem na exe da igra krene,pojavi se prvo manji prozorcic na sredini ekrana i posle nista,niti startuje igra niti izbaci neku poruku,zna li neko moguce resenje problema ?,moze odgovor ovde ili na private ako bi odgovor eventualno nekoga mogao da kompromituje,hvala unapred za pomoc

Vrh Dno