Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ma daj... Crysis 1 ja i dalje ne mogu da vozim sa više od 4xMSAA, dok Crysis 2 radi sa 8xSSAA, and than some... manje je zahtevna duplo!
Što se izgleda tiče, istina je da Crysis ima detaljnije teksture, a da ne pričamo o detaljnosti efekata i fizike. Particle efekti su detaljniji, kompleksniji, osvetljenje je bolje. Crysisu 2 nešto nedostaje, ali za to kako radi, izgleda fenomenalno...

Meni najviše nedostaje POM u Crysisu 2. Osećam se kao da igram Crysis 1 na High umesto na Very High...

Čitam ovo i ne mogu da verujem sa kakavim se glupostima zamarate... Ajde da vam olakšam malo... Teksture u dvojci su OK i to je bottom line... dal je kec imao bolje od dvojke, ne verujem... možda su izgledale malo likovno kompleksnije jer je u pitanju dragičiji tip tekstura, ali što se same rezolucije tiče kao i detaljnosti koja je postignuta u preklopima nema govora da su u jedinici bile bolje. Pojedinci se, siguran sam dobro sećaju koliko sam pisao o mutnjikavim i realno slabo izvedenim teksturama u prvom delu... Poenta je da je jedinica odrađena sa mnogo više pažnje, dok su ovde radili neke stvari rutinski pa vam izgledaju tu i tamo neubedljivo odrađene partije u okviru mapa, što i jeste... Dvojka je bolje optimizovana, a ovoliki frejmrejting je postignut zahvaljujući činjenici da je igrač mahom naguran u tesne ulice. Znači ovakvi koridori ili napr. hodnici uvek će izvlačiti veći frejmrejting u odnosu na otvoren prostor koji je napunjen raznoraznim rastinjem koje podrazumeva dosta fizike i to se isto vidi, jer na početku je manji FPS a takođe osetno manji i u onom delu kod crkve gde je malo više otvoren prostor.

Crysisu 2 nešto nedostaje, ali za to kako radi, izgleda fenomenalno...

Nedostaje mu atmosfera, tj. igra je prazna, mahom nezanimljiva i glupava... To je sve što mogu da kažem za sada, a cenim da sam je prešao do ovog momenta pa barem jedno 50% a možda i malo više... Sve ono što je vredelo u prvom delu, ovde je razbucano... Čak su i likove otkačili, što je meni barem neshvatljivo...Tactical opportunities, je sprdnja... sramota me njihove gluposti kad to čujem... Vanzemljci su meni barem preterano cartoonish. U one oktopode sam na tom kreativnom planu poverovao. Uz sve svoje mane ipak su mi izgledali realističnije i kao kreacija primerenije od ovih kreatura u dvojci... Ragdoll physics je blago rečeno katastrofalan. U kakvim sve pozama ostaju odvaljeni protivnici teško je i zamisliti sve to... Takođe, ovi mutanti su prilično jeftino izdizajnirani. Treba malo da pogledaju kako id takve stvari radi. Vizuelno igra prijatno funkcioniše i to je jedini kvalitet koji dvojka poseduje, ostalo je smuti pa prospi... Sve u svemu igranje dvojke se u dobroj meri svelo na dosadno šetkanje polurazrušenim ulicama grada NY. Čak i same ruševine izgledaju neubedljivo... Prosto se zapitam dal je iko od dizajnera u njihovom timu imao ikada prilike da vidi kako izgleda u realnosti odvaljena zgrada od eksplozije... Koliko samo celih i umiveno čistih staklenih zgrada u ovom eksplozijama razrušenom New Yorku, to nema nigde... Ovako bi mogle da izgledaju jedino ako bi bile zidane od armiranog stakla, a ovako čiste pored ovoliko prašine i dima?! Pa teško da bi bilo jedne bele i noramlne zgrade u radijusu od 2km... Ali dobro, očigledno da ovoga puta nisu išli na to da bude realno kao u prvom delu, već da izgleda efektno...

Meni najviše nedostaje POM u Crysisu 2. Osećam se kao da igram Crysis 1 na High umesto na Very High...

U beta verziji je POM radio, a verujem i ovde... Samo POM je notorna glupost koja je prilično loše integrisana bila u predhodni engine. Prvo kada je uključen mahom je blurovao teksture, naročito one podne! Drugo sa njime nije radio AF... i treće i najbitnije odnosio je od 5 do 10 frejmova... To je inače bila prva stvar koju sam uvek gasio u prvom delu jer je objektivno igra izgledala bolje bez ovoga. Malo su reljefnije izgledale teskture sitnog kamenja kada je uključen i to je zbilja sve što je ovaj efekat imao za cilj da odradi... Nisam obratio pažnju ovde kako stvari stoje, ali mislim da bi trebalo da ovaj efekat radi... Nažalost ne mogu da spustim konzolu ovde iz igre pa da vidim radi li ili ne... ali mislim da radi, jer AF izgleda malko muljavo što i jeste slučaj kada je POM uključen...

Inače za tvoju informaciju (sad nije baš da sam 100% siguran), ali mislim da je na high u prvom delu zapravo radio POM! ;)

Poslednja izmena:
Version 1.5 is out!

Changes (Verison 1.5)
*added HDR brightness level
*added Bloom level
*skipped initial login by default
*possibly fixed the no-motion blur bugs
*creates a seperate autoexec.cfg file where you open the .exe file for more easy editing.

Changes (Version 1.4)
*added Shadows option
*added SSAO Option
*added color grading option
*added VSync option
*motion blur should now disable when set to disabled
*fixed some minor bugs

http://www.mediafire.com/?pbyx1ywl3u5twyj
http://www.megaupload.com/?d=ANRUA3TH

Ja sam stao do 1.3 verzije, dalje ne smem. :D

Ha,ha radi i MP sa narodnjakom!:banana:

Igra je extra :D. Pici k'o luda sa svim podesavanjima podesenim na najvisi nivo, fraps benchmark kaze sledece: Min: 25 ; Max: 43 ; Avg: 32.558, i sve to u zescoj akciji :smoke:. Crysis kec je radio u 22fps kada stavim AA na 8x :smash:

Stvarno je muzika odlična.
Sviđa mi se atmosfera, a i kako igra radi i izgleda. Šteta što nemam sada vremena da je igram, pogledao sam samo početak.

A ko je rekao da mora biti povezano? Moze imati veze, a i ne mora.

Btw, ovo je vise moja reakcija na post jednog lika, sa drugog foruma je, koji kaze da Crysis2 ima najbolji "full real time GI" ikad vidjen.

Uopce nije cudo zasto ova igra radi bolje nego li prethodne, btw.

Ova igra ima najbolji realtime GI ikad vidjen i to nema veze sa refleksijama (tj. fejkovanjem istih)

U ovoj igri POM nema, i zaista nedostaje, problem AF sa POM je resio XZero, tako da je moguc...u kecu je POM radio samo na very high (bez cackanja cfg-a) i izgledao je fenomenalno. Teksture u C2 su sasvim solidne za "gradsku" igru. Tu je teze sakriti low-res i lakse pada u oci, nego u dzungli. A igra se mora napuniti gomilom sitnih detalja kako ne bi postala standardni sterilni setting kakve imamo u svim ostalim igrama koje su smestene u grad. Pa jos kad je nivo iole otvoren za istrazivanje kao ovde.
AF ovde dosta pomaze i vredi igrati sa ukljucenim AF, samo treba iskljuciti bloom i ako se zeli jos ostrine, iskljuciti MSAA koji nesrecno bluruje celu sliku.

Sorry Nex, ali ti si mene prvi, ajmo reci, prozvao. Kao i obicno, btw.

Ako ti se ne svidjaju moji postovi, nemoj ih citati niti gledati. A taj post nije trolovanje uopce, niti je off topic.

I vrlo dobro znam sta je GI i refleksija, kao i to da imaju puno toga zajednickog.

Objasnjavati mi se ne da.

Refleksija sa GI-em imaju veze samo u offline renderima gde se fotoni zaista trejsiju. U game engine-u nemaju ama bas nikakvu konekciju sa aproksimacijom GI-a.

Mnogo ljudi kuka vezano za unazadjivanje Crysis-a 2 u odnosu na prvi deo, i to ne samo na ovom forumu. Ja sve njih pitam: a sto gospodo onda niste kupovali prvi deo umesto sto ste ga brutalno piratizovali? Zasto bi se iko trudio da pomera granice u toj meri u kojoj je Crysis 1 pomerio kada nije adekvatno placen za tako nesto? NARAVNO da je u takvoj situaciji Krajtek prigrabio konzolno trziste i NARAVNO da ce na njemu mnogo vise da prodaje i jos NARAVNIJE je to da ce da ih boli djoka za one razmazene kojima se ne svidja graficka stagnacija ili cak blago unazadjivanje u njihovoj najnovijoj igri :) Istu stvar bih i sam uradio i ne bih se nikad ponovo okrenuo prevari od pc trzista kao primarnom.

Koliko neistine i FUD-a u jednom postu. :)

@HSVstoned
Radi sa nalogom iz demo-a,ali mora se izleciti sa 1.1 lekom!Samo ko zna dokle ce to trajati!Saljem ti na p.p!

U ovoj igri POM nema, i zaista nedostaje, problem AF sa POM je resio XZero, tako da je moguc...u kecu je POM radio samo na very high (bez cackanja cfg-a) i izgledao je fenomenalno. Teksture u C2 su sasvim solidne za "gradsku" igru. Tu je teze sakriti low-res i lakse pada u oci, nego u dzungli. A igra se mora napuniti gomilom sitnih detalja kako ne bi postala standardni sterilni setting kakve imamo u svim ostalim igrama koje su smestene u grad. Pa jos kad je nivo iole otvoren za istrazivanje kao ovde.
AF ovde dosta pomaze i vredi igrati sa ukljucenim AF, samo treba iskljuciti bloom i ako se zeli jos ostrine, iskljuciti MSAA koji nesrecno bluruje celu sliku.

Tacno je ovo za MSAA, slika deluje dosta zamucena. To zamucenje donekle nije lose, daje zanimljiviji vizuelni dozivljaj (senke su nekako realnije kad ogreje sunce xD ), ali je preterano. Pokusao sam preko onog editora verzije 1.3 da iskljucim sve te AA zezancije, pa samo u drajveru da ukljucim Morphological AA, ali bez uspeha, tada nema AA uopste.

Crysis vs Crysis 2 Graphic Battle
[YOUTUBE]PZE3OXNP5rY[/YOUTUBE]

jel moze neko da uploaduje fajl English.pak (iz foldera igre\gamecrysis2\Localized) posto kod mene izgleda postoje svi sem engleskog a ne skida mi se sve ponovo... mislim sa "steama" :d :d

E ljudi vidim dosta polemisete o tome kako ce izgra izgledati najbolje. Ajde sada neko da mi kaze sta da namestim sve u editoru 1.5 da bih dobio naj grafiku.
detalje sam stavio sve na high, motion blur je iskljucen, radial blur cekiran, msaa iskljucen, edge aa je na 3, anisotropy je na 16 i fov je na 69.
Ostaju mi nove opcije: hdrlevel i bloom level, kao i shadow, ssao i color grading

Ne kapiram, najbolja grafika se dobije ako se iskljuce sve napredne opcije :) aj blurovi neki, to je subjektivno ali kako bre mozete AA da iskljucite ? pa meni je ovo najjaci trip kod crysis 2 sto konacno na 50 fps igram igru sa odlicnom grafikom bez iskrzanih ivica na koje sam alergican :)

E ljudi vidim dosta polemisete o tome kako ce izgra izgledati najbolje. Ajde sada neko da mi kaze sta da namestim sve u editoru 1.5 da bih dobio naj grafiku.
detalje sam stavio sve na high, motion blur je iskljucen, radial blur cekiran, msaa iskljucen, edge aa je na 3, anisotropy je na 16 i fov je na 69.
Ostaju mi nove opcije: hdrlevel i bloom level, kao i shadow, ssao i color grading

Pa, naj grafiku ces dobiti ako sve to ukljucis i stavis na high :)
Ja preporucujem da (ako su to ubacili) smanjis bloom level da ne bude bas onako napadan i da MSAA stavis na 2 ili off u zavisnosti da li ti krzave ivice smetaju ili ne, odnosno da li ti se vise svidja ostrija slika. Edge AA i ne donosi neku razliku tako da mozes na OFF.

Ne kapiram, najbolja grafika se dobije ako se iskljuce sve napredne opcije :) aj blurovi neki, to je subjektivno ali kako bre mozete AA da iskljucite ? pa meni je ovo najjaci trip kod crysis 2 sto konacno na 50 fps igram igru sa odlicnom grafikom bez iskrzanih ivica na koje sam alergican :)

Pa zavisi sta je za koga "naj" grafika. Ako ne zelis da igras sa krzavim ivicama, a ne smeta ti blago zamucena slika, pici sa tim. Nekima je ostrina slike vaznija od AA, ako igraju na visokim rezolucijama, nekima je svejedno.

Pa i meni je bitnija ostrina slike ali ne po cenu da sve bude iskrzano :)
Ne bih ja nista menjao jer igram na Advanced i imam prosek 45+ fps, svako budzenje u ovom editoru [naravno ako hocu da izgleda lepse] bi samo silovalo ovu moju 4870 i obaralo fps.

Poslednja izmena:
Bloom i hdr mogu da se menjaju od 0 do 1. ne znam kako je po defaultu u igri, ali sada su u autoexec na 0

Stavio sam na max rezoluciju u options i gamer system spec to je valjda najace i imam konstantno 60fps...

A gde vam je taj game editor 1.5?

Poslednja izmena:
Bloom i hdr mogu da se menjaju od 0 do 1. ne znam kako je po defaultu u igri, ali sada su u autoexec na 0

0.6 za HDR i 0.1 za bloom, sasvim korektno. Tu su svi efekti (bloom, flares itd), a ne deluje napadno.

tnx

Meni najbolje izgleda na Hardcore koji igra nudi, probao sam i ovaj tweak-er ali ne vidim poentu sem ako nekome igra radi lsoe a hoce da izvuce neku lepu kombinaciju grafike...

Poenta je smanjiti/redukovati bloom/hdr, ugasiti MSAA, poto zamućuje sliku (nadam se da će nam dati pravi AA uskoro :(), i usput povećati FOV, ugasiti intro...

Meni izgleda grozno bez MSAA...krzave ivice mi smetaju maksimalno, sto mi je cudno btw. I Crysis i Warhead sam igrao bez AA a nisu mi smetale krzave ivice kao ovde.

Može neko da mi da cvar komande za podešavanja blooma i hdra ovde, znam da ima u configu ali sam već drkao system.cfg i odličan mi fps i ako s****m nešto mrzi me posle da podešavam agen and agen and agen

Inače, svi koji su uzeli preko mene neka mi pošalju mail na koji da im pošaljem key later today

jel moze neko da uploaduje fajl English.pak (iz foldera igre\gamecrysis2\Localized) posto kod mene izgleda postoje svi sem engleskog a ne skida mi se sve ponovo... mislim sa "steama" :d :d

Status: 2.15MB of 278.48MB
Time Left: 01:25:32 (at 55.13 KB/Sec)
Elapsed: 00:00:40

Pa se strpi ..

A moze i neko sa vecim upload-om, pa ko pre, meni je svejedno i nije mi problem.

E tnx, i OCz-u i Gdin_M , konacno neko ko ne broji frejmove nakon svake izmene vrednosti za bloom :)

Posto je OCz vec poceo sa upoadom downloadovacu od njega da se ne cimas Gdin_M ;) (filehost mi nije toliko bitan mada sam mislio da se neki od poznatijih tipa MU, HF, FS... podrazumevaju :d )

Nazad
Vrh Dno