Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Nema tu greske u refleksiji, vec je to posledica tehnike koja se koristi za refleksiju.
Prvo se hvata cubemap screenshot scene zatim se to kaci u materijal kao environment map za refleksiju. Ta tehnika se koristi jer je prakticno besplatna i unapred se definise slika za refleksiju. Mana je da nije precizna i real time.
Problem su neke stvari koje se ne mogu izbeci kada se koristi, kao neblokiranje svetla od objekata (jer ono zapravo u teksturi koja je uhvacena), zatim nepoklapanje refleksije objekata i svetala kada se igrac krece. Ovde na snimku najbolje moze da se vidi na 0:43-0:50 kako svetlo curi gde bi u slucaju real time refleksije ova blokada na putu to zaustavila. Takodje mozes videti nepoklapanje svetla u refleksiji u odnosu na prave svetlosne izvore, isto vazi i za mesheve.

http://www.youtube.com/watch?v=rJHXygLNdKI&hd=1#t=43s

Druga tehnika su dinamicke planarne refleksije koje su real time, ali su dosta skuplje jer se slika hvata na osnovu vektora kamere za svaki frejm. Zato se u igrama real time refleksije pre svega koriste za velike vodene povrsine (jezero, more okean itd.), ogledalo, ili ponekad i za pod (npr Star Wars: FU, ali tu je vec dosta zatvorenija scena).

Opet, nikakve greske tu nema, samo se uglavnom prigusi ili bluruje pa ljudi ni primete; ali maltene svaka igra to koristi zbog resursa.

Hvala na pre svega korisnom i opsirnom postu. Ja sam pokusao da razumem i gledao sam oba ova klipa i moram priznati da sam to primetio jer sam se istripovao da detaljno gledam shta se deshava. Ako je akcija u pitanju plus bloom = nema sanse da bih to primetio kao manu jer kao sto rekoh osim ako bi bila "identicna situacija" kao sa snimka..

Ok, eto..sada smo definitivno informisani i znao o cemu se radi. Sto se tice prvog klipa..i dalje stojim iza tvrdnje da to ne bih ni izvalio jer bih zeleo da igram igru a ne da se setkam i jurim "bau bau" momente... sve moderne igre imaju bagove ubi bozhe i opet se igraju..ali pazite rech je o konkretnim bagovima tipa telo lezi "u sred teksture" i ostale neobjasnjive prilike za ovozemaljske zakone fizike i gravitacije pre svega...

hvala josh jednom, ovo moze samo da primeti covek koji se bavi prosto ovim stvarima..

Da, a i za svaki slucaj upalite afterburner i pogledajte gpu usage. Na xp-u je konstantno od 90 do 100, dok na win7 radi dosta low.

Mislio sam konkretno na Jovylanda i Alexa, posto imaju dual core masine i fermija, pa da im nije zapao onaj crap feature, low gpu usage. :D

koji su najbolji drajveri za gtx 460 w7 u pitanju ?
hvala

Mislio sam konkretno na Jovylanda i Alexa, posto imaju dual core masine i fermija, pa da im nije zapao onaj crap feature, low gpu usage. :D

who the fuck is Alexa :p
nazalost,tako je ...neke dx9 igre(ne sve) imaju low GPU na win 7 sa fermijem i dual core proc, izmedju ostalog i crysis 2 ...dok recimo sve dx10/11 rade najnormalnije. Zato imas dva win-a i igras sve ,dok ne srede neke drivere/dx ili nesto na toj relaciji :)

Poslednja izmena:
Tako je Alisteru, moj si covek. Inace, sorry sto te pobrkah te sa Alexom... :D

Pretpostavio sam da je C2D krivac, ali GPU usage je konstantno 97-99, pa sam zato pitao. Inace nije toliko strasno...nikad nije palo ispod 24, tako da je igrivo, a na osnovu drugih komentara sam pomislio da nesto kod mene nije ok. :)

Ja nemam pad frejmova ali zato mi je gpu usage zakucan na 99% sto to? Da nije ovaj Advanced Graphics Options zeznuo stvar u ostalim igrama varira a u ovoj zakucan na 99?

Poslednja izmena:
^ dualcore je krivac najverovatnije za to.

Sigurno, prešao sam na SB pre dve nedelje, i u svim igrama gde je postojao taj problem sa dualcore-om, sad imam 95-99% gpu usage uz veliki boost u fps-u u tim igrama, okačiću u dogledno vreme slike u onom thread-u.

who the fuck is Alexa :p
nazalost,tako je ...neke dx9 igre(ne sve) imaju low GPU na win 7 sa fermijem i dual core proc, izmedju ostalog i crysis 2 ...dok recimo sve dx10/11 rade najnormalnije. Zato imas dva win-a i igras sve ,dok ne srede neke drivere/dx ili nesto na toj relaciji :)

Valjda je mislio na mene :)

Od prelaska na SB za mene je taj problem GPU usage prošlost. Inače Crysis 2 sam probao i radi odlično kao i sve igre. Nisam imao vremena da se petljam sa config-om ali nameravam kasnije pa javljam rezultate.

Cini mi se da je ovaj deo ni pridji prvom. Zameniti onakve predele tumaranjem po uilicama new york-a je totalni promasaj...bar sto se mene tice...mogu reci ...dosadno i ni malo privlacno...

Valjda se u trecem delu vrate u neke egzoticne krajeve...

Sigurno, prešao sam na SB pre dve nedelje, i u svim igrama gde je postojao taj problem sa dualcore-om, sad imam 95-99% gpu usage uz veliki boost u fps-u u tim igrama, okačiću u dogledno vreme slike u onom thread-u.

Ja to cekam vec duze vreme. Zaista bi mogao malo da se iscimash... xd

Bravo Wahad, bas si se potrudio. Lose texture na nekim mjestima imaju sve igre, pa zasto nebi imao i Crysis? Ali ga definitivno Crysis 2 sije po pitanju gorih textura:

http://img860.imageshack.us/f/crysis22011032515380796.jpg/

Btw, to si vjerovatno nasao ovdje:

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1808524

Da :) am nije mi bila poenta pokretati raspravu sa tobom, "someone is on fire today" nego samo da kažem da igra kao i svaka druga ima loše texture i to nije ništa ono sada, :O KRIZA 2 IMA LOŠE TEXTURE!!! AAAAAAAAA kako je to moguće CRYSIS 1 JE BOLJE IZGLEDAO NIGDE LOŠIH TEXTURA!!!

Pogledaj topic, ovo samo osporava njih, a ja da Crysis 2 nema loše texture ni u jednom trenu nisam rekao

Ovo moze samo biti zbog slabijeg osvezavanja tekstura na slabijim gpu ili procesorima NIKADA nisam naisao na ovakve teksture ali nikada...

ovo npr ne pije vodu...
http://i.imgur.com/Hs6fD.jpg

Poslednja izmena:
Da :) am nije mi bila poenta pokretati raspravu sa tobom, "someone is on fire today" nego samo da kažem da igra kao i svaka druga ima loše texture i to nije ništa ono sada, :O KRIZA 2 IMA LOŠE TEXTURE!!! AAAAAAAAA kako je to moguće CRYSIS 1 JE BOLJE IZGLEDAO NIGDE LOŠIH TEXTURA!!!

Pogledaj topic, ovo samo osporava njih, a ja da Crysis 2 nema loše texture ni u jednom trenu nisam rekao

On fire na forumu, nikada :) To je za mene sasvim normalna rasprava. Mozda malo smajlija stavljam?

Crysis 2 je mixed bag sto se tice mnogih g. elemenata, a pogotovo textura. Zato kazem da nije cudo sto bolje radi nego prethodnici.

Meni radi bolje Crysis 1 i bolje izgleda, realno, tj bolje radi, u native rezoluciji sa čistijim i lepšim detaljima :)

Ma daj... Crysis 1 ja i dalje ne mogu da vozim sa više od 4xMSAA, dok Crysis 2 radi sa 8xSSAA, and than some... manje je zahtevna duplo!
Što se izgleda tiče, istina je da Crysis ima detaljnije teksture, a da ne pričamo o detaljnosti efekata i fizike. Particle efekti su detaljniji, kompleksniji, osvetljenje je bolje. Crysisu 2 nešto nedostaje, ali za to kako radi, izgleda fenomenalno...

Meni najviše nedostaje POM u Crysisu 2. Osećam se kao da igram Crysis 1 na High umesto na Very High...

Nazad
Vrh Dno