Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

au sunce ti , izgleda da sam ja ovo debelo podcenio :p

samo hvalospevi na prethodne 3~4 strane , mora da se odigra ovo ljudski na PC-u... ma koliko ljudski to izgledalo sa mojom masinicom :d

Po drugi put, hocu tebe pitati sta da postujem!

Sto se tice objasnjenja sta je sta, toga na netu ima koliko hoces.

Taj moj post je prije svega informativan.

Mene samo zanima s kim se macujes ovde? Neko te razljutio na internetu, pa trolujes u ovoj temi sporta radi?
I pre svega, kad kacis informativan post, gledaj da u njemu bude necega informativnog, u ovom slucaju bi valjalo da razdvojis sta je GI a sta refleksija, kad vec na netu ima objasnjenja koliko hoces.

Za sneaking je normal tezina najbolja. Znaju da te dobrano napucaju ako te primete. Precicu prvo na normal da sakupim nanosuit opremu i attachmente pa cu onda krenuti da igram sa nekim exxtreme AI-om kada se pojavi mod za njega.

[sva kupljena i sakupljena roba iz prvog igranja se prenosi u sledece playtrough-ove :D ]

Mene samo zanima s kim se macujes ovde? Neko te razljutio na internetu, pa trolujes u ovoj temi sporta radi?
I pre svega, kad kacis informativan post, gledaj da u njemu bude necega informativnog, u ovom slucaju bi valjalo da razdvojis sta je GI a sta refleksija, kad vec na netu ima objasnjenja koliko hoces.

Sorry Nex, ali ti si mene prvi, ajmo reci, prozvao. Kao i obicno, btw.

Ako ti se ne svidjaju moji postovi, nemoj ih citati niti gledati. A taj post nije trolovanje uopce, niti je off topic.

I vrlo dobro znam sta je GI i refleksija, kao i to da imaju puno toga zajednickog.

Objasnjavati mi se ne da.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem kako klizi ova igra na mojoj masini, grafika sabija koliko je dobra! Taman sam uzeo Razer misa i podlogu juce da konacno mogu da igram kako valja :)

Sorry Nex, ali ti mene prvi, ajmo reci, prozva. Kao i obicno, btw.

Ako ti se ne svidjaju moji postovi, nemoj ih citati niti gledati. A taj post nije trolovanje uopce, niti je off topic.

I vrlo dobro znam sta je GI i refleksija, kao i to da imaju puno toga zajednickog.

Objasnjavati mi se ne da.

Da ali drugima nije jasno.. Jel sada treba svi da guglamo da bi razumeli sta si hteo sa klipom da kazes.. Meni prvome nije jasno !? I svako ko zna te stvari, pa naravno da ce mu biti informativno ali onaj koji ne zna o cemu se radi ce samo pogledati klip i biti iz fazona..ok..sta sa ovim? gleda u pod i krece se po "putanji neonki"...

sta je tu informativno : )

ps : te price ako ti se ne svidje ne citaj..hahah pa ti si pre svega moderator ovde.. valjda tvoja rec ima neku tezhinu : )))

Pa sta uradi crni Krajteče! Prodade se konzolama! Ma ružnoća od igre! Proklete konzole! Puj, puj! :d
A sada ozbiljno, baš me zabole i koji je dx, da li je 13,15, ili 11! Najbitnije je da igra odlično klizi a uz to i prelepo izgleda! Optimizacija je fenomenalna! :)
Kamo sreće da svaka dx10, dx11 igra ovako dobro izgleda! Kakve priče, kakve veze ima što je dx9? Ovako, malo pa malo nam uvaljuju novi dx zarad čega? Kad smo ovce za šišanje!

crysis22011-03-2508-42tkto.jpg

crysis22011-03-2501-05y7wt.jpg
crysis22011-03-2423-34o70v.jpg
crysis22011-03-2500-15b7cp.jpg

Ne valja to nista ! :d

Kod mene na hardcore igra ide 70-setak fps rijetko pada na 60, i mislim da bi 580gtx imala dosta snage za dx11.

Igra je prosto savrsenstvo! Sem grafike koja je dobra, ali ne i fenomenalna, svaki ostali segnament me je odusevio. Al kod mene uopste ne deluje tupavo, barem ja nisam primetio igrajuci igru do sada, a igrao sam je oko 2h na Veteran.

Veoma optimizovana igra, atmosfera, gameplay i prica na vrhuncu.

Ai se ponekad negde zaglupi, ali ono sto uspesno uradi je zaista za respect...ne mozes da ih opkolis nikako, uvek ti se zavuku iza ledja...tek sam negde na pocetku, treba da skeniram podove i AI me konstantno opkoljava gde god da se nadjem, jednostavno ako se dugo zadrzim ustekan negde, kad-tad ce mi doci iza ledja ili s boka, a na ovoj tezini je vrlo tesko da ih sve pobijem na onaj stari dobri nacin (sacekusa na nekom choke-pointu, tj vratima:D )
Inace nivoi nisu uopste prosti i linearni kao hodnici, uvek ima nekoliko pravaca, plus kanalizacija.

Video sam da se jedan Cell zaglavio ispod podesta na stepenistu, jedan je bio iza nekog stuba ukocen nisaneci uvis, i to je nesto od bugova sto sam video do sad. Ali na ovoj tezini su bas zahebani.

Poslednja izmena:
Samo jedno kratko noob pitanje.
Kako ste vi pokrenuli clone verziju sa ovim FLT lekom ? Meni krene da skidam 1.1 patch i posle toga error. :D

Pokreni Crysis2 iz bin32 foldera. Meni kad pokrenem preko ove precice odma krene da skida patch, isto k'o sa AC...

Dodajte ovo u autoexec "r_Glow=0", ako vam smeta bloom. :)

Da ali drugima nije jasno.. Jel sada treba svi da guglamo da bi razumeli sta si hteo sa klipom da kazes.. Meni prvome nije jasno !? I svako ko zna te stvari, pa naravno da ce mu biti informativno ali onaj koji ne zna o cemu se radi ce samo pogledati klip i biti iz fazona..ok..sta sa ovim? gleda u pod i krece se po "putanji neonki"...

ps : te price ako ti se ne svidje ne citaj..hahah pa ti si pre svega moderator ovde.. valjda tvoja rec ima neku tezhinu : )))

Nema tu greske u refleksiji, vec je to posledica tehnike koja se koristi za refleksiju.
Prvo se hvata cubemap screenshot scene zatim se to kaci u materijal kao environment map za refleksiju. Ta tehnika se koristi jer je prakticno besplatna i unapred se definise slika za refleksiju. Mana je da nije precizna i real time.
Problem su neke stvari koje se ne mogu izbeci kada se koristi, kao neblokiranje svetla od objekata (jer ono zapravo u teksturi koja je uhvacena), zatim nepoklapanje refleksije objekata i svetala kada se igrac krece. Ovde na snimku najbolje moze da se vidi na 0:43-0:50 kako svetlo curi gde bi u slucaju real time refleksije ova blokada na putu to zaustavila. Takodje mozes videti nepoklapanje svetla u refleksiji u odnosu na prave svetlosne izvore, isto vazi i za mesheve.

http://www.youtube.com/watch?v=rJHXygLNdKI&hd=1#t=43s

Druga tehnika su dinamicke planarne refleksije koje su real time, ali su dosta skuplje jer se slika hvata na osnovu vektora kamere za svaki frejm. Zato se u igrama real time refleksije pre svega koriste za velike vodene povrsine (jezero, more okean itd.), ogledalo, ili ponekad i za pod (npr Star Wars: FU, ali tu je vec dosta zatvorenija scena).

Opet, nikakve greske tu nema, samo se uglavnom prigusi ili bluruje pa ljudi ni primete; ali maltene svaka igra to koristi zbog resursa.

Moja 8800gt ce se preparirati i u kucni muzej.Ni crysis 2 joj ne predstavlja problem:D

Da li je neko primetio da kada pucaju na vas, mogu da se vide tragovi projektila kako prolaze kroz zaklon i kroz vas ali ne skidaju helt/armor. Da li je ovo prisutno u patchovanoj verziji?

Da li je neko primetio da kada pucaju na vas, mogu da se vide tragovi projektila kako prolaze kroz zaklon i kroz vas ali ne skidaju helt/armor. Da li je ovo prisutno u patchovanoj verziji?

To bi trebalo da se vidi kad otkljucas tu mogucnost u Nano Suite-u.

Ahaaaa, znaci da mogu da vidim odakle me napadaju :lupko:

It's not a bug, it's a feature....

Pa glupa je opcija, sledeci put je necu ni otkljucavati.
Skoro svi upgradi Nano Suita su beskorisni, osim onih sto ubrzavaju vracanje energije odela.

Pa ti sto ti se ne svidja mozes da zakljucas. Svaki feature.
A sama igra je jako igriva, sa prelepom grafikom. Jedino mi smeta sto kad vozim onaj tenk bukvalno svaka prepreka otezava kretanje. Kod mene na klokovanoj 5850 igra leti na hard core podesavanjima sa ugasenim bloomom (60+ fps).

Koja su na PC-u max podesavanja ? hardcore ?

Koji je dobar trip igrati Crysis 2 na max i da radi extra, secam se da sam C1 igrao na 15 FPS na 6600GT. :D

Jos se ja cudim zasto mi je muzika u igri vrh, samo pogledajte ko kompozitor i koje je projekte do sad radio: Hans Zimmer
Ova igra mora dobiti neku nagradu za najbolji ST.

Moja 8800gt ce se preparirati i u kucni muzej.Ni crysis 2 joj ne predstavlja problem:D
A šta ja da kažem za moju X 1650pro, u muzej tehnike a ne kućni muzej.Doduše, radi na minimalnim podešavanjima ali izgleda sasvim OK i ni malo mi ne secka na rezoluciji 1024x768.Od kako sam isključio neke blurove i aalasinge i ko zna šta već, igra mi još lepše izgleda, čudno zar ne.Nisam merio fps ali ću sad uklkjučiti Fraps da vidim kako se kreće na mojoj legendarnoj (dual slot) grafulji.

Purke tvoja je bas ultimate retro :)

Ako se malo bolje zagledas vidjet ces da te uvijek prati "refleksija" jedne te iste neonke. To je tzv. cubemap refleksija koja je staticna i prati te gdje god da ides, tj. uvijek si u njenom centru. Refleksija ce nestati onog trenutka kada dodjes do kraja te cubemape i predjes u drugu. To je jeftin trik ciji benefit su performanse.

Taj trik se najcesce koristi kod skycube mapa, gdje jedni te isti oblaci su uvijek iznad tebe. U Stalkeru se to najbolje vidi. Kod prikaza neba to prolazi, ali u ovom Crysis 2 slucaju sa refleksijama to izgleda jako jeftino.

Ovo ustvari nije greska, bug, mada tako izgleda.

Jos jedan primjer prebaked cubemap refleksije:

[YOUTUBE]REJQZSAWPPE&feature[/YOUTUBE]

Edit: Geble je bio brzi i dosta dobro je to objasnio.

Poslednja izmena:
Meni na Extreme fps pada na 20-ak u zahtevnim scenama....jel to ok? :)

Vrh Dno