Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Hahaha, evo i ovde traže miks šutera i rpga, a kada to dobiju, žale se da je to sve isto i konzolni port :d

Kakav crni miks fpsa i rpga u igri koja ima ambiciju da bude čist fps? Što ne ubace malo basketa, kad smo već tu? Recimo, dešava se u NY, uđeš u Medison Skver Garden, kada te igra prebacuje u prvo lice trenera Niksa koji traži tajm aut.
Svašta. Imate ljudi svoj DX11 miks taze preveden sa ruskog, uživajte u njemu...Taman su na izborima u Ukrajini pobedile pro-ruske opcije, možete ponovo da se dičite da je i igra ruska :D Sve to kukajući kako je tržište propalo.

P.S. eh, kada sam ja tražio miks između fpsa i rpga, ali to je bilo pre System Shock-a, Morrowinda i Deus Exa...

^^Lol kakvih li gluposti...jel to negde pise da svaki FPS mora da postane miks sa RPG-om? Tek da igra ne dobije epitet "porta" (ako vizuelno zakaze) ili Tech-Demoa (ako graficki "otkine") ?

Ma meni je krivo što će ovakav engine da se baci na još jedan shooter ala Krajsis sa prosečnim napucavanjem i trulom pričom. Dok će sa druge strane neki kanadski Francuz da se hvali kako njegov Deus Ex 3, rađen u nekom žutom enginu, sa trapavim kontrolama naslednik stare legendarne igre.

Da, fali mi igara kao što je Deus Ex, kao što je System Shock. Bioshock ne može ni da im prismrdi. Ja sam siguran da Crysis može napraviti takvu igru, ima savršen engine za to a i nije to baš toliko teško.

P.S. eh, kada sam ja tražio miks između fpsa i rpga, ali to je bilo pre System Shock-a, Morrowinda i Deus Exa...

Hoćeš da kažeš da tim igrama nešto fali? Da su loše?

Lol kakvih li gluposti...jel to negde pise da svaki FPS mora da postane miks sa RPG-om?

Aj se sad zapitaj, kojeg su žanra najbolje igre koje si igrao poslednjih godinu dana. Da li su to klasične FPS igre (prevaziđen koncept) poput već viđenog FEAR Origina i CoD-a u divljem zapadu (CoJ mi se dopao ali isključivo zbog WW tematike) ili možda TPS sa RPG elementima kakav je Mass Effect (ne bi bio ništa lošiji ni da je FPS u pitanju)?

Singl plejer šuter u kome osim pucanja i rušenja nema ništa drugo da se radi su prevaziđene igre. To može da ima prođu kao iPhone/Android igra kao i matore platformske igre.

Crysis je FPS i od nastavka ocekujem- FPS. Sta je za koga prosecno napucavanje ne zanima me nimalo. Necu da trubim o prici, atmosVeri i trazim RPG elemente samo da bi zvucao kao iskusan prekaljeni gejmer koji ima STAV...lol.

Prevazidjene igre...hahah. Znaci ubaci samo inventar, igra ima da bude vrh.

Necu da trubim o prici, atmosVeri i trazim RPG elemente samo da bi zvucao kao iskusan prekaljeni gejmer koji ima STAV...lol.

Ok, ovde stajem. Ja sam hteo da pokažem kakva bi se igra mogla napraviti u ovakvom enginu a ne da se prepucavam sa nekim. Odlazim iz ove teme.

Naravno da moze da se napravi, i ima ljudi koji bi to kupili (sto da ne), ali to nece biti Crysis2, niti je ovo sbbkbbCrytek tema. Sto se onog dela o prici tice, vec su napomenuli da im je zelja da to unaprede u ovom nastavku, uposlili su solidnog SF pisca da radi na scenariju, ali iskreno da kazem- cemu...? Ne mora FPS da ima ne-znam-kakvu pricu da bude dobar, to je valjda jasno. A ne mora ni da bude miks sa RPG...

To sto mi u poslednje vreme (tj par godina) igre drugih zanrova vise privlace paznju od FPS-ova, nema veze sa pricom/sadrzajem, vec sa izvedbom koja je uglavnom samo showcase za multi, cista reklama, sa zadebljanim crosshair-om, sarenim HUD-om koji pokriva 2/3 ekrana, ocajnim FoV-om koji sve na ekranu trpa pred nos, trkeljaj kroz hodnike, gde je sve u DZA-BU-USMC lozenju ili igra sklepana na brzaka...a za ovo se iskreno nadam da nece upasti u takve zamke. Neka bude tech demo kao i prvi deo, nemam nista protiv ;)

Poslednja izmena:
Da, fali mi igara kao što je Deus Ex, kao što je System Shock. Bioshock ne može ni da im prismrdi. Ja sam siguran da Crysis može napraviti takvu igru, ima savršen engine za to a i nije to baš toliko teško.
.

Ne moze da napravi takvu igru, jer nemaju Ken Levin-a,).Kad vec ides u off, i diras mi bioshock:) , nema on tu sta da smrdi ili da prismrdi nekome, on je duhovni naslednik ss2 i tu je kraj svake price! podjednako dobra igra kao i ss2.

A crysis je, ko sto rece nex, apsolutni i punokrvni fps, i tako treba i da bude.Kakvu on to posebnu pricu moze da ima?, vanzemaljci protiv ljudi, i tu je kraj svake price.Njemu samo treba da unaprede sam tok price i njenu interakciju sa napucavanjem.Ja cu biti zadovoljan, cak samo i sa time sto su promenili okruzenje.

Razumem ja šta G@W želi, ali tu dolazimo do priče koja je mnogo dublja od šbbkbb i onoga o čemu govorim godinama - sa jedne strane, šta to sprečava kreatore DE3 da sednu i napišu kompleksan endžin koji će biti ekstra i omogućiti vrhunski užitak, sa druge da li je grafika toliko bitna da spreči uživanje u gejmpleju ukoliko je vrhunski, i sa treće da li je grafika zaista toliko loša u današnjim naslovima. To su sve teme za razmišljanje, ali teme koje ne trpe odgovore poput "konzole su krive", "PC je trso" i "nekada su igre bile vrh, a danas su bezveze".

CryEngine i ide u tom smeru da bude dovoljno primamljiv za razne razvojne timove, tako da nije uopšte isključeno da počnemo od ove godine da viđamo naslove raznih žanrova koji izgledaju kao Crysis :)

Nema to nikakve sa konzolama, PC-em, ovim ili onime. Jednostavno, promenila su se ocekivanja i standardi publike, pricali smo vec o tome btw - http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2014067#post2014067
ME2 je "dumbed-down" ili kako je danas popularno nazvati "more accessible", "streamlined" ME1, a ME1 je dumbed-down Kotor, koji opet sam po sebi ne predstavlja neki vrhunac razvoja, iako je najbolji od pomenute trojke. Tako da, face it, mozda nikada necemo ultimativnu/flawless "THE game" u bilo kojem zanru u blizoj buducnosti.

A sta DE-ovce sprecava da razviju vrhunski engine i top-notch assetse. Paa, svasta, recimo da je cena developmenta jedna od najvaznjiih (vdieti linky1 i linky2) i u buducnosti moze samo da bude veca (videti Epic-ovu prezentaciju). Te pare moraju nekako da se vrate, ne padaju sa neba, sto smo takodje apsolvirali, a kako ce nego preko konzola, cak i ako to moze da znaci neke "ustupke" radi bolje prodaje, a tako ce biti sve dok neko ne smisli resenje za pirateriju ili promeni business model za prodaju igara na PC-u. Cak i da izadju PC-only igru, malo je verovatno da bi ona bila nesto drugacija od multiplt. jer se i PC publika nije izuzeta od gorepomenute promene "target audience-a". Sve platforme evoluriraju/menjaju se vremenom, nabolje ili nagore, to *defitivno manjini* entuzijasta, bilo na PC-u ili na konzolama ne mora nuzno da se svidi, jer ne donose najveci deo "revenue stream-a" na njihove racune. Nema tu nikakve "misterije", biznis ne bira "strane", industrija ce okrenuti onom delu trzista koji donosi najvise profita, pa makar to bili i Facebook, iPhone, casual useri itd. Povremeno ce se mozda pojaviti neki "gem" tipa Homeworld/King's Bounty/DE/MGS/FC itd, ali "zlatno doba" igranja "as we know it" tesko da moze da se ponovi. Moooozda jednog dana, kada industrija "malo" odraste i promeni se svest veceg dela potrosaca, koji hteli neki da prizanju ili ne, donose najvise novca.

Poslednja izmena:
Polako cu poceti da stekam pare za grafu... :)
Posto ovo cudo, nece moci da tera ovo moje sokocalo. Perverzno izgleda, a bas takva ce i zahtevnost biti.

^
Ovo su screenovi sa xbox-a. PC verzija ce jos bolje da izgleda.

Cak i ovako za konzolu izgleda super, a kada na to jos nasviramo hi-res teksture, AA, i jos par stvari bice :smoke:

Na pc-u ce verovatno biti dosta veci load distance.

Znam da je za konzolu, zato i kazem, znam da ce PC verzija, jos bolje da izgleda! Zato ce mi i trebati neka dobra grafa. :)

To kao da je radjeno na UE3.

Navodno, prvi zvanicno potvrdjeni PC shotovi:

960489_20100304_screen001.jpg

960489_20100304_screen002.jpg

Ovaj nanosuite, tesko da ce biti ovakav i u igri... mozda teselacija...

LoL, a u cemu je razlika od onih shotova sto su postovani na prethodnim stranama, jos u januaru? :)

Poslednja izmena:
Nije sija nego vrat :type:.

pa vidi se na kilometar da je lik ubačen naknadno na sliku, naravno da nema šanse da tako izgleda odelo u live gameplay-u, ostatak izgleda sasvim realno da bi mogao tako da izgleda

joj kad će više ta jesen

Vrh Dno