Šta je novo?

Crni biseri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa to je ta cena, za tolko sam i ja prodao, i moj drugar itd. Tolko i vredi...i to je fer cena na trzistu. oko 65e je nova ploca (asus 8x-x), i neki budjavi sempron K7 koji se ne moze meriti sa bartonom je oko 60-70e...

WoW.

gx-x je napisao(la):
pa to je ta cena, za tolko sam i ja prodao, i moj drugar itd. Tolko i vredi...i to je fer cena na trzistu. oko 65e je nova ploca (asus 8x-x), i neki budjavi sempron K7 koji se ne moze meriti sa bartonom je oko 60-70e...
Alo ljudi pa FORUM racunari su nasa realnost, cim imaju toliko posla a imaju ga verovatno ako placaju tolike reklame na najgledanijim televizijama to znaci da ti kompjuteri stvarno toliko vrede, to je cena na trzistu. :wall:

@Stormbringer_bg, gx-x

Pa dobro osisajte nesretnike kad i dalje misle da je Athlon XP sa Barton jezgrom dobra kupovina za 70e. U poslednja dva meseca sam kupio tri Barona ovde na bench oglasima dva za 50e i jedan za 40e, lepo sam dao oglas da kupujem SoA procesor i dobio te ponude i realizovao ih. Kupio sam jos i Athlon XP Palomino 1700+ za 25e, T-Bred B 2400+ za 40. Cenkao se nisam jer to ne znam niti volim da to radim, a kupovao sam za drugare tako da od toga zaradu nisam imao niti mislim da vrede vise od 40-50e.

nisam ja nikog osisao izvini molim te. Pa nisam ja ni lopov ni dobrotvorna ustanova. Kome se ne svidja nek kupi p3 neki na 800mhz ili athlon na 1000mhz i neku sdr plocu za 60e kod nekog drugog "frizera". i nije 70e, vec 8rda+ plocu cenim 45e bez pardona, to je 2/3 cene od neke nove asrock ploce, i CPU 50e + cooler neki i to je to. To toliko ovde kosta i to je super cena i taj koji je to kupio treba da ima osmeh na licu jer se to retko prodaje. Ako mu jepuno, super , nek se isprsi ~160e za sempron 754 i neku plocu. (u prodavnici)

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
nisam ja nikog osisao izvini molim te. Pa nisam ja ni lopov ni dobrotvorna ustanova. Kome se ne svidja nek kupi p3 neki na 800mhz ili athlon na 1000mhz i neku sdr plocu za 60e kod nekog drugog "frizera". i nije 70e,
to mozda u NS, ili kod onih pacera sa pcberze iz Panceva, ili kod Mije ili kod "Ane" sa newsgrupa
vec 8rda+ plocu cenim 45e bez pardona, to je 2/3 cene od neke nove asrock ploce,
asrock NOVA od 38 evra, nforce 3 vec od 47 evra:
http://www.pcberza.co.yu/asp/price/subgroup.asp?group=001&subgroup=006&producer=0371

i CPU 50e + cooler neki i to je to.
Novih socket A CPU-a nema to je jasno, ali s754:
Sempron 2600+ 54 evra NOV:
http://www.pcberza.co.yu/asp/price/subgroup.asp?group=002&subgroup=002
To toliko ovde kosta i to je super cena i taj koji je to kupio treba da ima osmeh na licu jer se to retko prodaje. Ako mu jepuno, super , nek se isprsi ~160e za sempron 754 i neku plocu. (u prodavnici)
Vidi gore, 47+54=101 evra sa godinu dana garancije na plocu i 3 godine garancije na procesor.

:wave:

@a c a
Nemoj tako ipak je polovni bez garancije 32bit barton bolji od tamo nekog novog sa garancijom 64bit semprona a o ploci da ne pricam :D :d :D

Poslednja izmena:
@Misko78 & A c a

Kao prvo, nisam ostavio oglas na pijaci u Babusnici, gde su za Athlon i ddr pojmove culi u legendama, vec ovde na benchu, gde svako moze da se raspita i o ceni, i o performansama, i o iskustvima drugih, i jos plus postoje oglasi gde su cene u 99% slucajeva apsolutno realne.
Kao sto kaze Gx-x, nije on, niti sam ja dobrotvorna ustanova, ali ni nakupac, samim tim stavljam realne cene, i uglavnom sve prodam, i vec sam za konkretnog bartona i 8rda+ rekao da su mi se za taj jedan dan izmedju prodaje i obavestenja da sam ga prodao javljalo 10-ak njih. Sta vam to govori?
Ako si vec kupio te Bartone za 50-ak evra, zasto i ostali ne stave oglas da kupuju za iste pare, vec bez problema kesiraju 65-70 evra?
Znam i ja da taj Barton ne vredi 70 evra, ali posto je realna trzisna situacija takva da su oni na ceni, sigurno necu da ga poredim sa Sempronom, i kazem 'Barton je 30% sporiji, tako da cu da ga prodam za 40 evra', vec za onoliko koliko realno moze da ode, bez da se smaram visenedeljnim oglasavanjem.

Poslednja izmena:
Stormbringer_bg je napisao(la):
@Misko78 & A c a

Kao prvo, nisam ostavio oglas na pijaci u Babusnici, gde su za Athlon i ddr pojmove culi u legendama, vec ovde na benchu, gde svako moze da se raspita i o ceni, i o performansama, i o iskustvima drugih, i jos plus postoje oglasi gde su cene u 99% slucajeva apsolutno realne.

Ti se verovatno salis za procenat.

sikili je napisao(la):
Ti se verovatno salis za procenat.

Figurativno receno. Hocu da kazem da su cene na bench oglasima neuporedivo realnije nego na pcberzi, yu.oglasima, halo oglasima, itd.

Stormbringer_bg je napisao(la):
@Misko78 & A c a

Kao sto kaze Gx-x, nije on, niti sam ja dobrotvorna ustanova, ali ni nakupac, samim tim stavljam realne cene, i uglavnom sve prodam, i vec sam za konkretnog bartona i 8rda+ rekao da su mi se za taj jedan dan izmedju prodaje i obavestenja da sam ga prodao javljalo 10-ak njih. Sta vam to govori?
Ako si vec kupio te Bartone za 50-ak evra, zasto i ostali ne stave oglas da kupuju za iste pare, vec bez problema kesiraju 65-70 evra?
Znam i ja da taj Barton ne vredi 70 evra, ali posto je realna trzisna situacija takva da su oni na ceni, sigurno necu da ga poredim sa Sempronom, i kazem 'Barton je 30% sporiji, tako da cu da ga prodam za 40 evra', vec za onoliko koliko realno moze da ode, bez da se smaram visenedeljnim oglasavanjem.

Jos ako taj koji je kupio tvoju plocu nije zaao da pogleda KOLIKO su procureli kondenzatori jer su sigurno procureli ako si drzao Bartona 2500+@3200+, onda se veoma usrecio ovom kupovinom. I sam sam imao Epox 8RDA+ do prosle godine i drzao TB-B 1800+ na 230 MHz magistrali pa je svaki kondenzator propistao.

@Aca
Kondenzatori su bili 'pure flat'. Da su nabubreli, ili procureli, sigurno bih to naznacio u oglasu.
Inace, po tvom tonu kojim razgovaras me a priori smatras za nekoga ko uvaljuje komponente, i ljude koji kupuju od mene nazivas ovcama, tako da bih zeleo da malo pripazis na jezik, barem kada se meni obracas, a za sve nesuglasice bih te zamolio da se javis na pm, pa da to razjasnimo.
Hvala.

Ti si se meni prvi obratio (quotovao me). Dotle nisam ni pogledao sta pises niti prodajes. Posto si sam tema razgovora normalno je da se javljas i da te ljudi napadaju jer si se "nasao" prozvanim. Nisam nikog nazvao ovcom niti tebe uvaljivacem ali ako se tako osecas... Nema potrebe za PM, ovde smo svi "transparentni", zato i sluzi ova tema, zar ne?
Inace, STVARNO mislim da si uboo ekstra primerak ploce jer koga god znam da ima Epox 8RDA+ a da se bavio o/c, ona mu je procurela.

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
Ti si se meni prvi obratio (quotovao me). Dotle nisam ni pogledao sta pises niti prodajes. Posto si sam tema razgovora normalno je da se javljas i da te ljudi napadaju jer si se "nasao" prozvanim. Nisam nikog nazvao ovcom niti tebe uvaljivacem ali ako se tako osecas... Nema potrebe za PM, ovde smo svi "transparentni", zato i sluzi ova tema, zar ne?

A ovo? Ne osecam se prozvanim, vec zelim da shvatis realnost, barem sto se Bartona tice.
Pozz!

@Aca:

nijedan nije procureo !!! Da jeste zamnuo bi ga !!! Drzao sam ga na 2400mhz i hladio ga vodom bio je ladan ko spricer (ja sam imao xp2000 @ 2.4ghz, ponekad je stojao na 2.2ghz i 8rda3i plocu)

A tog sto prodaje sve ono nazovi slobodno:

dobar dan ja bi onu plocu za 38e
P: e nemamo na lageru...
dobro onu za "vec od 42"

P: nestalo i to

sta imate ?
P:imamo ovu asrock za 75e

ok ja bi onaj semp2600 box za54e
P: nemamo taj imamo 2800 box za 80e

brate to je marketing. JA NEMAM TU ASROCK za te pare, a nabavljam je iz singapura sa magacina !!! ;)

semp 2600 za 54 nije frka, ako nije box. Ako je box moze za 58e ali to znam ja ti, i ljudi koji citaju bench oglase i hot hardwer, Pera Peric to ne zna i ode u radnju xyz i pazari 2600+ sa PDV-om za 65e +

ja za referentne cene "opsteg"" karaktera uzimam pin i pakom, ane tamo nekog podrum djuru za koga zna 5 ljudi.

PS. Te cene su BEZ PDV-a !!! i taj najsakatiji ASRock ne moze da se meri sa epoxom, abitom ili nekom plocom iz tog ranga. mnogo ti bre pusis tog zelenisa ;) :wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
evo josh jednog bisera. u pitanju je "prodavnica" mobilnih telefona a dole navedeno citiram sa njihovog "sajta" :

! ! ! Memorijske kartice se po ovim cenama prodaju iskljucivo u kompletu sa CDom sa dodacima za odgovarajuci model telefona koji kosta od 500 do 700din u zavisnosti od modela telefona. Ako se kupuje bez CDa cena kartice je viša za 300din ! ! !

Ako ste pazljivo procitali gore navedeni text shvaticete da doticni imb.c.l pokusava svakome ko kupi memorijsku karticu za mobilni telefon da uvali CD sa ko zna kakvim programima za "od 500 do 700 din." Ako neces da ga usrecis sa tih 500-700 din, onda ide kazna od 300 dinara. Loookav neki deran !!!

PeraNS je napisao(la):
evo josh jednog bisera. u pitanju je "prodavnica" mobilnih telefona a dole navedeno citiram sa njihovog "sajta" :

! ! ! Memorijske kartice se po ovim cenama prodaju iskljucivo u kompletu sa CDom sa dodacima za odgovarajuci model telefona koji kosta od 500 do 700din u zavisnosti od modela telefona. Ako se kupuje bez CDa cena kartice je viša za 300din ! ! !

Ako ste pazljivo procitali gore navedeni text shvaticete da doticni imb.c.l pokusava svakome ko kupi memorijsku karticu za mobilni telefon da uvali CD sa ko zna kakvim programima za "od 500 do 700 din." Ako neces da ga usrecis sa tih 500-700 din, onda ide kazna od 300 dinara. Loookav neki deran !!!
Da nije ovaj:
http://www.svezamob.com/

Gde god je moguce dati oglas, na Internetu, na wapu, u novinama a da je besplatno, moze se naci njegov oglas. Dolazio sam par puta u dodir sa njegovim CD-ima, super su sredjeni nema sta, ali to su i dalje piratski CD-i koje on naplacuje veoma lepo. I ta radnja, ne znam da li postoji jer nema adrese na sajtu, sto znaci da decko radi na crno i opremu.

Poslednja izmena:
taj lik se "opustio" posle jedne suse transflash kartica kada je bio jedan od trojice likova u bgd-u koji su imali sandisk transflash kartice svih mogucih kapaciteta a i tada je bio najjeftiniji od sve trojice mislim sta ga briga sta mislis koliko ljudi koji ce recimo dati 200+ e za fon ce mu reci uuuu bre skup ti je cd i jos si bezobrazan da platim ako necu cd uz karticu...ja mislim nijedan a ko sto rece aca cd-ovi iako piratski su mu skroz ok po sadrzaju stvarno stavi brdo aplikacija/igara/melodija itd...vidi recimo slucaj lika sa dialup-om pa vise mu se isplati da mu da tu lovu za pun cd svega toga nego da dialup-om trazi/skida sve to + crack-ove u odnosu na ove sto traze 70e za bartone ovaj je prava postenjacina :d

Nisam bio tu pa nisam stigao da odgovorim Stormbringeru i GX_u. Evo na delu vase teorije kako Barton ide za 70€ za 5 minuta

E, od Bartona mi je više muka! Oće li neko da mi objasni u čemu je fazon jer očigledno mi nije jasno o čemu se radi! Kontam da je kao kad hoću da prodam C64 za 100€, jel tako nešto ili šta! Nisam pratio tu "Barton eru" pa mi nije jasno u čemu je stvar!

@Misko78

da da, kao ne znas da je avgust, da su ljudi ili na godisnjem negde ili da su se istrosili za godisnji... Evo ja imam semprone 754 za 50 i kusur evra pa nisam prodao ni jedan, tako da ti to sad nista ne znaci - ne ide prodaja sada nikako !!!

Worf je napisao(la):
E, od Bartona mi je više muka! Oće li neko da mi objasni u čemu je fazon jer očigledno mi nije jasno o čemu se radi! Kontam da je kao kad hoću da prodam C64 za 100€, jel tako nešto ili šta! Nisam pratio tu "Barton eru" pa mi nije jasno u čemu je stvar!
to samo odabrani koji su imali bartona mogu da shvate ;)

gx-x je napisao(la):
@Misko78

da da, kao ne znas da je avgust, da su ljudi ili na godisnjem negde ili da su se istrosili za godisnji... Evo ja imam semprone 754 za 50 i kusur evra pa nisam prodao ni jedan, tako da ti to sad nista ne znaci - ne ide prodaja sada nikako !!!

Ovo sto si napisao nije neki izgovor, oglas je postavljen pre mesec dana, tj. otprilike kada ste ti Storm na sav glas vikali kako to za 70€ nestane za sekund.
Ne idu svi clanovi bencha na kolektivni odmor u avgustu.
Jednostavno realnost je da sada ne vredni vise ni 50€ a da je dobra ponuda za 60€ otisao bi odmah kao sto i sve sto se pojavi ovde na oglasu sa dobrom cenom ode i u 3 ujutru odmah.

da ali pre mesec dana je sempron 2800+ S754 bio ~75e, a saf je 55e...Znam sta pricam Misko, uostalom ja taj barton zavalim po 65e np ;) (nije da ga zavalim vec ljudi nece da prelaze i ulazu u nove stvari "ovo mi je dosta" varijanta" )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno