- Učlanjen(a)
- 22.10.2018
- Poena
- 20
Batali Ali, kad udje kod nas prati kod nasise Poste to ti je tacnije.
Nije novo, nego sa nekim shipping metodama bolje procene i ne jave to, sa nekima ne, pa zato izgleda. Plus nisu navikli na Srbiju, a premalo trziste da pogledajuBuni me sto na aliju mi stoji ovo heild by customs i gore na vrhu Shipment failed. Nikad to ranije nisam imao pa me zbunilo.
Stvarno me mrzi da se žalim, ali ubuduće ću da im šaljem mejl za svaku sitnicu koja bude stizala, pošto nisu u stanju da sami utvrde o kom se predmetu radi.
Pre više od mesec dana naručim ovaj ofinger za pantalone za 5.60 evra na JoyBuy:
![]()
Jutros konačno stigne, kaže poštar da treba da se plati 460 dinara. Sad gledam carinsku deklaraciju, a tamo piše:
![]()
Stvarno me mrzi da se žalim, ali ubuduće ću da im šaljem mejl za svaku sitnicu koja bude stizala, pošto nisu u stanju da sami utvrde o kom se predmetu radi.
To tebi nešto preko reda. 29.01. tri paketa i još su na pregledu.Posiljka od 30. 01. danas pustena.
Nema pravila ni sa velicinom... meni ranac=0 dazbinaHahahahahahaaha pa da li je ovo moguce
Mislim da je generalni problem zasto su ti zadrzali ovu posiljku bio sto je bila gabaritna, to jest dugacka, ili u prevodu da si narucio manji grejac verovatno bi prosla posiljka bez icega pa ne bi mogli da se nasmejemo :d
To baš i nije merdevino jer tu drugu nisu ni carinili, zar ne?Moje poslednje iskustvo sa carinom: Pretposlednja posiljka mi se kiselila 23 dana dok nije napokon prosla, a posiljka koja je pristigla nekoliko dana nakon toga mi je prosla doslovno za jedan dan. NS carina je u pitanju. Prva posiljka je Japan Registered Post, a druga obicni DHL iz Nemacke.
Mislim da pokusavate resiti linearnu jednacinu sa N nepoznatihPravila tu nema cini mi se - jer da ima znala bi se javno - tipa max 5 dana imaju rok (zakonski) da ocarine posiljku.
Koje je prvo slovo tracking? E ili C?Obe posiljke su carinjene, u tome je i fora.![]()
Uvek mogu da ti obore tvrdnju da duže traje zbog nedostatka dokumentacije jer kinezi nikada ne stavljaju račun u pošiljku.Kad već pominješ
4.12. Rokovi za sprovođenje carinskog postupka
Carinski postupak s poštanskim pošiljkama treba biti završen najkasnije u roku od četiri dana od dana njihovog podnošenja carinskom organu, osim ako ne postoje drugi opravdani razlozi ili smetnje zbog kojih se u tom roku ne može sprovesti postupak (npr. nedostaje potrebna dokumentacija, deklarant pozvan na dostavu iste i dr.).
Primena gore navedenog Objašnjenja carinskog postupka u poštanskom saobraćaju počinje od 27.05.2013. godine.
(Akt Uprave carina 148-03-030-05-6/6/2013 od 20.06.2013.godine)
Ne znam doduše da li postoji neki noviji dokument kojim se ovaj stavlja van snage... Ali reklo bi se da nema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari