Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je tek pristiglo još ne znaš da li će ići na carinu ili ne. Ako ti sledeći status bude Podnošenje na carinski pregled onda kao što ti je kolega iznad rekao spremi se da platiš globu.
Praćenje na Aliju zaboravi kada uđe pošiljka u Srbiju i prati na sajtu pošte. Ali te buni jer oni rade prevod i pošto na sajtu pošte ima ono "za carinu" na Aliju javlja da je "held by customs".

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Buni me sto na aliju mi stoji ovo heild by customs i gore na vrhu Shipment failed. Nikad to ranije nisam imao pa me zbunilo.
Nije novo, nego sa nekim shipping metodama bolje procene i ne jave to, sa nekima ne, pa zato izgleda. Plus nisu navikli na Srbiju, a premalo trziste da pogledaju :)
Ostavi da se fermentise, nije to jos za sarme :D

14 dana pa ti računaj kad je tvoj stigao

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

I ti bi bio siguran da si procitao bar par prethodnih komentara pre nego si postavio pitanje.

Pre više od mesec dana naručim ovaj ofinger za pantalone za 5.60 evra na JoyBuy:

hot-home-garden-magic-stainless-steel-trousers.jpg

Jutros konačno stigne, kaže poštar da treba da se plati 460 dinara. Sad gledam carinsku deklaraciju, a tamo piše:

v8KPcZl.png

Stvarno me mrzi da se žalim, ali ubuduće ću da im šaljem mejl za svaku sitnicu koja bude stizala, pošto nisu u stanju da sami utvrde o kom se predmetu radi.

Nema veze što su na krajevima crne kapice, a ne kontakti grejača, važno je da je cev isavijana. :D

Stvarno me mrzi da se žalim, ali ubuduće ću da im šaljem mejl za svaku sitnicu koja bude stizala, pošto nisu u stanju da sami utvrde o kom se predmetu radi.

Eto ti moj primer na prethodnoj strani, poslao sam im mail i nisu ga uvazili, vec su me oslobodili dazbina :)

Ovo je za hall of fame! Slicno kao ono za Raspberry Pi sto su deklarisali kao "DIJETESKI SUPLEMENTI". :d

Meni paket od 29.01 na carini, znaci da cekam do kraja ovog meseca xD

Danas mi je stigao paket. Od 22.01. je bio na carini.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Pre više od mesec dana naručim ovaj ofinger za pantalone za 5.60 evra na JoyBuy:

hot-home-garden-magic-stainless-steel-trousers.jpg

Jutros konačno stigne, kaže poštar da treba da se plati 460 dinara. Sad gledam carinsku deklaraciju, a tamo piše:

v8KPcZl.png

Hahahahahahaaha pa da li je ovo moguce :D:D:D
Mislim da je generalni problem zasto su ti zadrzali ovu posiljku bio sto je bila gabaritna, to jest dugacka, ili u prevodu da si narucio manji grejac verovatno bi prosla posiljka bez icega pa ne bi mogli da se nasmejemo :d

Pa ako im je to (gabarit) kriterijum, onda no comment. Sl. put cu da narucim 1 kg memorijske pene za jastuk, pa da vidimo.... ili Threadripper CPU najjaci sa 64 jezgra, malecni je al' kosta 3000 evra... nonsens.

Mislim da apsolutno nema pravila kada ce posiljke biti pustene, da li rade ovaj dan ili onaj dan... Cak i da se rukovode nekim pravilom, verovatno ima dosta faktora koji uticu na to kako ce raditi, a ne samo da li rade posiljke od odredjenog datuma.

Moje poslednje iskustvo sa carinom: Pretposlednja posiljka mi se kiselila 23 dana dok nije napokon prosla, a posiljka koja je pristigla nekoliko dana nakon toga mi je prosla doslovno za jedan dan. NS carina je u pitanju. Prva posiljka je Japan Registered Post, a druga obicni DHL iz Nemacke.

Poslednja izmena:
Hahahahahahaaha pa da li je ovo moguce :D:D:D
Mislim da je generalni problem zasto su ti zadrzali ovu posiljku bio sto je bila gabaritna, to jest dugacka, ili u prevodu da si narucio manji grejac verovatno bi prosla posiljka bez icega pa ne bi mogli da se nasmejemo :d
Nema pravila ni sa velicinom... meni ranac=0 dazbina

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Naravno da nema pravila. Nekome je neki praznik, neko je bolestan, nekome je dete bolesno, pa se začas smanji broj carinika. Kad se baš nakupe moguće je da šefovi prerasporede ljude i otčepi se zastoj.

Mislim da pokusavate resiti linearnu jednacinu sa N nepoznatih :) Pravila tu nema cini mi se - jer da ima znala bi se javno - tipa max 5 dana imaju rok (zakonski) da ocarine posiljku.

Kao i sve pod vodjstvom svinjske hunte i oni su pred raspadom sto se tice ljudstva, motivacije i ko zna sta jos sve. Mozda ovo sa grejacem ili dijeteskim suplementima nije previd ili neznanje vec mozda i inat i kontriranje nezadovoljnih sluzbenika. A mozda i moraju da botuju pola radnog vremena :type: :whip:

But all we can do is just sit and wait :trust: :mad:

Moje poslednje iskustvo sa carinom: Pretposlednja posiljka mi se kiselila 23 dana dok nije napokon prosla, a posiljka koja je pristigla nekoliko dana nakon toga mi je prosla doslovno za jedan dan. NS carina je u pitanju. Prva posiljka je Japan Registered Post, a druga obicni DHL iz Nemacke.
To baš i nije merdevino jer tu drugu nisu ni carinili, zar ne?

Mislim da pokusavate resiti linearnu jednacinu sa N nepoznatih :) Pravila tu nema cini mi se - jer da ima znala bi se javno - tipa max 5 dana imaju rok (zakonski) da ocarine posiljku.

Kad već pominješ :)

4.12. Rokovi za sprovođenje carinskog postupka

Carinski postupak s poštanskim pošiljkama treba biti završen najkasnije u roku od četiri dana od dana njihovog podnošenja carinskom organu, osim ako ne postoje drugi opravdani razlozi ili smetnje zbog kojih se u tom roku ne može sprovesti postupak (npr. nedostaje potrebna dokumentacija, deklarant pozvan na dostavu iste i dr.).

Primena gore navedenog Objašnjenja carinskog postupka u poštanskom saobraćaju počinje od 27.05.2013. godine.
(Akt Uprave carina 148-03-030-05-6/6/2013 od 20.06.2013.godine)

Ne znam doduše da li postoji neki noviji dokument kojim se ovaj stavlja van snage... Ali reklo bi se da nema.

Kad već pominješ :)

4.12. Rokovi za sprovođenje carinskog postupka

Carinski postupak s poštanskim pošiljkama treba biti završen najkasnije u roku od četiri dana od dana njihovog podnošenja carinskom organu, osim ako ne postoje drugi opravdani razlozi ili smetnje zbog kojih se u tom roku ne može sprovesti postupak (npr. nedostaje potrebna dokumentacija, deklarant pozvan na dostavu iste i dr.).

Primena gore navedenog Objašnjenja carinskog postupka u poštanskom saobraćaju počinje od 27.05.2013. godine.
(Akt Uprave carina 148-03-030-05-6/6/2013 od 20.06.2013.godine)

Ne znam doduše da li postoji neki noviji dokument kojim se ovaj stavlja van snage... Ali reklo bi se da nema.
Uvek mogu da ti obore tvrdnju da duže traje zbog nedostatka dokumentacije jer kinezi nikada ne stavljaju račun u pošiljku.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno