Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko zna do kojeg datuma su stigli sa carinjenjemnu Bg? Narucio sam kamericu stoji u gpc 10200 vec 8 dana podnosenje na carinski pregled. Vise stoji u gpc kod nas nego sto je putovala
Isto takodje i moj paket.
Ja se nadam da ce sutra, prekosutra proci.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Kad su mi slali paket iz Spanije(brijacka oprema) , napisao sam Spancima da napisu, "Srecna ti nova godina". Poslo bez ikakvih troškova, vrednost oko 50e

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Poslao neki prijatelj (fizičko lice) ili prodavnica? Ako si naručio iz prodavnice, zar ne piše da je pošiljaoc ta prodavnica (recimo "gifts&care" - i ja upravo čekam njihov paket, a imaju i opciju da ga spakuju kao poklon). Jer ako piše ime firme na koverti, carina to nikako ne gleda kao poklon. Pa to što je prošlo bez troškova je čista sreća. Ako je u pitanju i NS carina, onda je ko premija na loto-u:). Mada, pošto je bila NG... carinici bili u prazničnom raspoloženju:bottle:

Mislim da su šanse da prođe bez troškova samo zato što piše "Srećan rođendan, NG, slava..." iste kao i da jednostavno piše "gift"

Naravno, anicai dobija paket od fizičkog lica pa bi trebalo da prođe i bez toga. Ali po meni ako joj već šalje prijatelj, bolje i da napiše celo neko pisamce pa da se stvarno vidi da je od prijatelja:)
Što kaže Dejan. još i čokoladu da ubaci i nema greške:)

Poslednja izmena:
Poslao neki prijatelj (fizičko lice) ili prodavnica? Ako si naručio iz prodavnice, zar ne piše da je pošiljaoc ta prodavnica (recimo "gifts&care" - i ja upravo čekam njihov paket, a imaju i opciju da ga spakuju kao poklon). Jer ako piše ime firme na koverti, carina to nikako ne gleda kao poklon. Pa to što je prošlo bez troškova je čista sreća. Ako je u pitanju i NS carina, onda je ko premija na loto-u:). Mada, pošto je bila NG... carinici bili u prazničnom raspoloženju:bottle:

Mislim da su šanse da prođe bez troškova samo zato što piše "Srećan rođendan, NG, slava..." iste kao i da jednostavno piše "gift"

Naravno, anicai dobija paket od fizičkog lica pa bi trebalo da prođe i bez toga. Ali po meni ako joj već šalje prijatelj, bolje i da napiše celo neko pisamce pa da se stvarno vidi da je od prijatelja:)
Što kaže Dejan. još i čokoladu da ubaci i nema greške:)
U pitanju je prodavnica, ali je poslalo fizicko lice :)

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ne posalje 2 cokolade i na jednu zalepi papiric na kom pise za carinu i smajli :)

Mene interesuje da li paketi koji ne podlezu carinskom pregledu protrce kroz carinu ili isto cekaju kao i ovi drugi sto se otvaraju?

Može i pisamce, čestitka, čokolada, svejendo. :D Tek treba da mu stigne paket koji sam poručila, pa ćemo videti šta sve da ubacimo ne bi li se izbegla carina. :D

Hocu neki aparat sa 2 objektiva da narucim od N
Engleza. Vrednost je 500GBP i jos 42GBP za DHL. Prva opcija je da se to posalje za RS za te novce.

Placam putem Pejpala. Lik mi predlozio da mu platim sa 2 transakcije pa da manju od recimo 100 funti posaljem DHLu.

Ima li poente raditi tako nesto?

Druga opcija je da iscimam ortaka u Becu da preuzme za 510GBP sa sve dostavom i donese. Ovo mi je poslednja opcija jer ne bih da cimam ortaka ako ne moram, a ko ce cekati nekoliko sedmica :).

DHL te neće cimati jedino ako bude ispod 50€ za sve preko toga plaća se špedicija + carina + pdv... Dakle još jedno 220€ na punu cenu pošiljke. (odnosno malo više jer jer funta jača od evra)

Poslednja izmena:
Dobio sam mejl od FedEx-a gde me obavestavaju da bih trebao dobiti paket prošlog petka :) Usput mi šalju raznu dokumentaciju i pitaju da im posaljem kopiju licne karte i svift.Vrednost paketa je 9$ :) Spominju i neko FedEx carinjenje koje kosta 5400 dinara.Da li će mi to biti naplaćeno,da li uopšte da odgovaram na mejl i kako da odbijem preuzimanje ako mi stvarno naplate 5400 FedEx carinjenje

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Here we go :D

Klasična situacija, očekivano čim ide FedEx-om (slično bi bilo i da je DHL-om samo što sa DHL-om možeš i da pričaš).
Bez previše udubljivanja najbolje rešenje ti je da: ili odgovoriš na mail sa objašnjenjem tipa da je vrednost proizvoda 9$ i da ti se ne isplati plaćati 5400 din špedicije ili ne odgovoriš na mail, u oba slučaja paket ide nazad.

Preporuka: nemoj da naručuješ stvari koje se samo isporučuju FedEx-om, DHL-om i sličnim ultra brzim i većinom ultra skupim službama...

Klasična situacija, očekivano čim ide FedEx-om (slično bi bilo i da je DHL-om samo što sa DHL-om možeš i da pričaš).
Bez previše udubljivanja najbolje rešenje ti je da: ili odgovoriš na mail sa objašnjenjem tipa da je vrednost proizvoda 9$ i da ti se ne isplati plaćati 5400 din špedicije ili ne odgovoriš na mail, u oba slučaja paket ide nazad.

Preporuka: nemoj da naručuješ stvari koje se samo isporučuju FedEx-om, DHL-om i sličnim ultra brzim i većinom ultra skupim službama...
Odgovorio sam na mejl i dobio sam odgovor da ako je vrednost stvarno 9 dolara,ako oslobode na carini placam samo pdv.Zadrzan je na carini jer stiže iz Venecuele.Moram da im popunim neke formulare sada..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nije ni to loše, mada, da je išlo regularnom (sporom) poštom ne bi platio ništa jer na 9$ realno i ne bi trebao ništa da platiš, to sigurno nije nešto ogromno, prošlo bi carinu za jedan dan...

Problem je što dolazi iz Južne Amerike pa sve detaljnije pregledaju, stvari organskog porekla šalju na hemijsku analizu a to može potrajati...

Poslednja izmena:

DHL-om ispod 50€ nema plaćanja ni dinara.

Uvek možeš da dokažeš koliko je plaćeno. Noćna mora je kad se prekorači 50€ bilo namerno bilo slučajno (plaćanjem i "ne evro" valuti). Van toga, za ispod 50€ je ekstra.

DHL te neće cimati jedino ako bude ispod 50€ za sve preko toga plaća se špedicija + carina + pdv... Dakle još jedno 220€ na punu cenu pošiljke. (odnosno malo više jer jer funta jača od evra)

Zvao sam ih pre slanja. Troskovi carinjenja 3250din, plus dazbine po racunu. Mogao sam da im posaljem taj racun od 100 funti i da platim dazbine na to plus 3250din. Odustao jer mi ortak mi dolazi iz Beca sledece sedmice pa sam poslao kod njega za 8.99GBP, isporuka za 3 dana. Tako da cu ustedeti i necu se drndati sa nasima ovde.

Kod mene 10 dana, brojim dalje...
Ovi su ludi nacisto.

Ovo me podsetilo na video od pre par godina, kad je počela ludnica oko naručivanja, tema je bila šta se sve naručuje s ovih prostora i između ostalog neko je naručio sex lutku realne veličine, carinici otvorili ogromnu kutiju i jedno 4-5 njih se okupilo oko kutije i gledaju :D presmešna scena, tako da kad tako dugo paket stoji na carini ja pomislim kako su carinici otvorili paket i ne verjuju šta su našli :D

Zvao sam ih pre slanja. Troskovi carinjenja 3250din, plus dazbine po racunu. Mogao sam da im posaljem taj racun od 100 funti i da platim dazbine na to plus 3250din. Odustao jer mi ortak mi dolazi iz Beca sledece sedmice pa sam poslao kod njega za 8.99GBP, isporuka za 3 dana. Tako da cu ustedeti i necu se drndati sa nasima ovde.

Ma da, to je i najbolja varijanta.

Da li carinici ili pošta ko-god, uglavnom kad mi donesu robu naplaćuju Carinu+PDV, da li u taj obračun ulazi samo vrednost robe ili oni dodaju i cenu isporuke? Npr. Ako nešto košta 50€ a isporuka je 10€ da li oni carinu+PDV računaju na tih 50€ ili na 60€?

Питање постављено зилион пута. Чита ли ико уводне постове теме!? Тамо се налази одговор на бар 90% питања која се поставе...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Cekanje na ns carini 6 dana sa vikendom. 7.9. stiglo a danas otislo sa carine.

13 dana na carini, evo danas je proslo BG carina.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Bg naplacuje/otvara sve zivo. Zato je takvo cekanje trenutno.

Da li naplacuju zbog trazenja zabranjenih supstanci ili su dobili naredbu da naplacuju sto vise....ne znam. Otvaraju i najmanje kovertice tako da uskoro nece biti vise isplativo narucivati, tj kupovati uopste.

Nije poenta u da li je nesto isplativije kod kineza nego kod nas, nego sto X stvari kod nas, a ni kod kineza, necu da kupim po cenama koje su po nasim radnjama.

Jednostavno necu.

Shoping ture ce ponovo biti u modi uskoro. Najgori smo u regionu. MK i Albanija su zapad za nas.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno