Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da podnesem izvestaj.

U proteklih nedelju dana stigla mi 2 paketa vrednosti 3€ i 36€. I to stigose za 11 i 15 dana. Nijedan nije potpao pod carinu, iako je ovaj skuplji u stvari multimetar koji nije ni mali po dimenzijama, a ni po tezini (preko 500gr).

Medjutim, cekam jos jedan paket, koji je zaglavio na carini. Ali je on poslat sa nekim cudnim brojem za pracenje od 20 karaktera, ide preko Svedske, i taj broj ne mogu da pratim na postinom sajtu.
Za sad preko 17track imam ovo:
2018-09-03 14:37 Item awaiting customs clearance
2018-09-03 12:33 Item received into final destination country
...

Obrati pažnju ako kupuješ Nike sa Alija (ili neki drugi zapadni brend) da je vrlo verovatno kopija, što je naravno zabranjeno za uvoz.

Obzirom na cenu od 80$ (iako su neki ljudi na feedbacku tvrdili da im je stigao original, iako im je cena varirala od 70-130 a original su 150) pretpostavljam da su vrlo dobra kopija.
Je l' ti imas nekih iskustava sto se toga tice? Kako carina procenjuje da li je original ili ne i sta ja mogu da uradim po tom pitanju, ako i sam nisam siguran da li su original?

Obzirom na cenu od 80$ (iako su neki ljudi na feedbacku tvrdili da im je stigao original, iako im je cena varirala od 70-130 a original su 150) pretpostavljam da su vrlo dobra kopija.
Je l' ti imas nekih iskustava sto se toga tice? Kako carina procenjuje da li je original ili ne i sta ja mogu da uradim po tom pitanju, ako i sam nisam siguran da li su original?

Nisu original sigurno, nemojte se zamajavati, imate milion youtube snimaka. Šalju patike u crnoj kesi umesto u kutiji, šta misliš koliko je teško bilo kome da utvrdi da li se radi o originalu. E sad dali oni to puštaju na carini ili ne_

Te fake patike imate i ovde nema potrebe da ih poručujete i još platite carinu.
Prodaju se po buvljacima i putem društvenih mreža.
Kinezi ih dopremaju nekim svojim ilegalnim kanalima.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da je previše dati 80$ za kopiju, a još imaš rizik da ti carina vrati nazad za Kinu ili zapleni.
Ako baš hoćeš kopiju pogledaj na kupujem prodajem verovatno su i i jeftinije nego iz Kine.

Citajuci temu o zastiti potrosaca, kopije se prodaju i u prodavnicama kod nas...

To je već teško izvodljivo, sve velike svetske marke imaju ekspluzivnog zastupnika npr Nike za Balkan je Sport Time (Sportvision) . Tj samo oni mogu da uvezu Nike u Srbiji, a ostale legalne prodavnice moraju nabavljati od njih. Njima nije u interesu da varaju jer bi onda izgubili gotovo monopolski položaj koji su dobili od Nike.
Dok su fuš stvari šverc komerc sa Kosova a nešto se pravi i Novom Pazaru. Takva roba teško može ući u legalne tokove, a i lako je prepoznati kopiju.

Poslednja izmena:
31.08.2018 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
06.09.2018 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Dakle 7 dana zadrzavanje u BG.
(nisam brisao nista izmedju, nije bilo status updates ovih 5 dana!)

naravno, čim vide preko 2$ ili da je sa trackingom zalepe se ko muve na *****

Ma jok, i NS i NI su poceli da ne naplacuju ni otvaranja za posiljke. Nego su ranije cutali takvi.

Ja u Nisu nisam za salove placao carinu, ali to je izgleda neki poseban shipping bio, ali otvaranje paketa su mi uvek naplatili.

Ja sam ovo sa sajta poste kopirao, jer je TrackPak posiljka, a njihov sajt mnogo malo informacija daje. Ali 17Track pokupi i sa sajta Poste info.
Nece za TrackPak, ako ne izaberete rucno carrier da budu TrackPak i Posta Srbije! Zbuni se jer je tracking number CF.....NL pa pokusava PostNL da nadje, a nije PostNL

Da li bi mogao da mi prođe paket bez carinjenja, poslat iz Amerike, čija je vrednost 163 dolara? Paket bi mi poslao drug, stavio bi recimo da je vrednost 70 dolara i poštarina bi bila plaćena... Znači poslato je kao poklon i još navedena vrednost ne bi trebalo da podleže carini... Slušalice su u pitanju i neki stalak (mali držač, kuka za odlaganje slušalica).

Ako će ti naša psihološka podrška značiti nešto evo ja mislim da bi mogao da prođe bez carinjenja.

:d

Da li bi mogao da mi prođe paket bez carinjenja, poslat iz Amerike, čija je vrednost 163 dolara? Paket bi mi poslao drug, stavio bi recimo da je vrednost 70 dolara i poštarina bi bila plaćena... Znači poslato je kao poklon i još navedena vrednost ne bi trebalo da podleže carini... Slušalice su u pitanju i neki stalak (mali držač, kuka za odlaganje slušalica).
Posto pitas da li bi mogao, mogao bi, ali sanse za to su hehehe :D
Bolje pripremi pare.

Posiljka uvek prodje, pitanje je koliko ce te rebnuti

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Trebao je da ubaci čokoladu i čestitku (tipa srećan rođendan od ujka Sema) tako prođe uvek bez carine.

Kad su mi slali paket iz Spanije(brijacka oprema) , napisao sam Spancima da napisu, "Srecna ti nova godina". Poslo bez ikakvih troškova, vrednost oko 50e

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Da li neko zna do kojeg datuma su stigli sa carinjenjemnu Bg? Narucio sam kamericu stoji u gpc 10200 vec 8 dana podnosenje na carinski pregled. Vise stoji u gpc kod nas nego sto je putovala

Pa rano je za Novu godinu. Nek napise srecna slava Krstovdan. Mozda bude neki pobozan carinik.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hocu neki aparat sa 2 objektiva da narucim od N
Engleza. Vrednost je 500GBP i jos 42GBP za DHL. Prva opcija je da se to posalje za RS za te novce.

Placam putem Pejpala. Lik mi predlozio da mu platim sa 2 transakcije pa da manju od recimo 100 funti posaljem DHLu.

Ima li poente raditi tako nesto?

Druga opcija je da iscimam ortaka u Becu da preuzme za 510GBP sa sve dostavom i donese. Ovo mi je poslednja opcija jer ne bih da cimam ortaka ako ne moram, a ko ce cekati nekoliko sedmica :).

Hocu neki aparat sa 2 objektiva da narucim od N
Engleza. Vrednost je 500GBP i jos 42GBP za DHL. Prva opcija je da se to posalje za RS za te novce.

Placam putem Pejpala. Lik mi predlozio da mu platim sa 2 transakcije pa da manju od recimo 100 funti posaljem DHLu.

Ima li poente raditi tako nesto?

Druga opcija je da iscimam ortaka u Becu da preuzme za 510GBP sa sve dostavom i donese. Ovo mi je poslednja opcija jer ne bih da cimam ortaka ako ne moram, a ko ce cekati nekoliko sedmica :).

Ja bih pre isao sa varijantom preko drugara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno