Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel imao neko nekog iskustva sa žalbama u pošti. Naime jedan paket piše da je isporučen čak i potpisan, a paket nije stigao.Nit je poštar dolazio, niti je zvao čak ni papir nije ostavio, a piše uručeno. Vredi li se žaliti?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
glavu stvar nisi rekao. imaš TN za tu pošiljku?

ako imaš žali se i neko treba da nadrlja. ako nemaš zaboravi
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa očigledno je da ima TN čim piše da je isporučen i potpisan. Pitanje je samo da li piše njegova adresa i ime tj treba se žaliti ako piše, a ako piše neka druga adresa i ime kod statusa uručeno onda je Kinez podvalio tuđi TN...

Poslednja izmena:
Evo mojeg iskustva sa carinom.

Naručio sa Aliexpress-a ekran za laptop platio 49€.

Paket stajao na carini sedam dana. Na paketu je vrednost pisala 15$, carina ga procenila na 20$ i naplatili samo PDV na taj iznos.

Sve u svemu, dobro sam prošao. :)

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Jel imao neko nekog iskustva sa žalbama u pošti. Naime jedan paket piše da je isporučen čak i potpisan, a paket nije stigao.Nit je poštar dolazio, niti je zvao čak ni papir nije ostavio, a piše uručeno. Vredi li se žaliti?

Meni se desilo da je pisalo da je paket isporucen, potpisan i sve to, kao da sam ga preuzeo. Bio je to petak ja mislim. Medjutim ja paket nisam dobio.
Tek u ponedeljak mi je postar doneo paket. [emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala svima na savetima sve se na moju sreću odlično razrešilo [emoji16][emoji16]

Dok je on bio na poslu i gledao trancking keva kod kuće podpisala i primila paketi :D

Ako postar uzme nesto da isporuci u subotu a ne stigne on potpise da ne bi pisao izvestaj i samo ti isporuci u ponedeljak.

a ako sledece nedelje nema nikoga kuci u radno vreme postara [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

11003 IZMENIČNA POŠTA - 35200 PC Jagodina

Jel ovo neka novina ili ne? Deluje mi kao da su par koraka preskocena? Kako odmah iz 11003 da ide za PC Jagodina (u mom slucaju)
Do sada mi je za svaku posiljku sa pracenjem na 11003 pisalo Za carinu, pa tek onda od 61200 CARINA GPC BEOGRAD ide na moju adresu?

@markoen500
moguce da nisu slali na carinu? Kad ide na carinu ide na 61200 valjda...
meni je paket prosao ovako:

11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27, Otprema

i na kraju:

11070 Beograd 27, Uručenje, Naredna dostava

kakva naredna dostava??? Zasto nije ostavio izvestaj kao i obicno???

Poslednja izmena:
Nije islo na carinu, i meni tako ide za JA pa za SV posle.

E odlicno, nisam znao za ovo, prvi put da vidim iako redovno porucujem iz inostranstva.

Naredna dostava mislim da znaci da postar nije ni bio do tvoje adrese, tj da nije stigao da ti dostavi paket tog dana. A zasto nije dostavio, to pitaj njega, moze biti iz vise razloga :trust: Nisam 100% siguran, odavno sam negde ovo procitao...

Hmmm... Moguce da nije stigao da dostavi, ima logike... Zato nema ni kartonceta...

@markoen500
moguce da nisu slali na carinu? Kad ide na carinu ide na 61200 valjda...
meni je paket prosao ovako:

11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27, Otprema

i na kraju:

11070 Beograd 27, Uručenje, Naredna dostava

kakva naredna dostava??? Zasto nije ostavio izvestaj kao i obicno???

Naredna dostava znači da poštar nije zadužio paket, tj. taj dan možda nije bilo ničeg drugog da nosi u tvoj kraj pa nije hteo da se cima samo da tebi donese,
nije ti ostavio izveštaj zato što nije ni dolazio do tebe.
Najverovatnije će ti doneti sledećeg dana.

Meni isporučuju dva poštara, mlađi poštar uvek isporučuje isti dan kada paket dođe u moju poštu, dok stariji poštar ako paket stigne kada nema računa za dostavu,
uvek mi stoji naredna dostava, koja se u slučaju starijeg poštara ponavlja nekada i po nekoliko dana, tj. ili dok ne dođe red na mlađeg poštara da isporučuje u mom kraju
ili dok ne stignu računi pa onda ponese i paket.

Naredna dostava - mrzelo me je da ti donesem danas... doneću ti sutradan, ako imam još nešto da nosim da se ne šetam samo zbog tebe

Hvala na objasnjenju...

@Admini: Ovaj status i objasnjenje bi mozda trebali da se dodaju u prvi post

Stigao Mi Band 3, placen 28$, naplatili mi 600 rsd

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ja sam kupio.. Dobra je! Zamenio je sa miband 1..2ku sam preskočio..

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Stigla maska za tel, carbon folijr za ledja, gumeni cepici za tel, konacno da prodjem bez dadzbina

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Koliko je sad cekanje na carinjenje u BG posti/carini?

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

5-10 dana. Ali meni nema status update vise. Od 31. je na carini i nema onog Podnosenja na carinski pregled (dakle kao u NS/NI sada).

Hvala alfa. Meni je 02.09 stiglo u Srbiju dakle u nedelju, juce se video status podnosenje na carinu, a ja van zemlje pa da otprilike znam kad ce proci da nekog posaljem u stan da ne vrate paket posto bar jos dve nedelje necu biti u Srbiji.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Prosli paket, sredina avgusta, je imao status updates, ali su kasnili kao i ranije, do 1 dan.

Imam jedno pitanje, tacnije, zeleo bih da proverim da li sam dobro razumeo sve sto sam nasao i procitao na forumu vezano za AliExpress i carinjenje.
Dakle, zelim da narucim patike sa Alija, a kako ne bih imao problema sa carinom i njihovim nerealnim procenama, zelim da im unapred posaljem mail sa dokazom o placanju.
Ono sto treba da uradim je: zamolim kineza da posalje racun sa paketom, skinem TrackChecker Mobile (vidim da ga mnogi koriste), pratim posiljku i cekam da udje u Srbiju. Kada udje u Srbiju saljem mail sa dokazom na [email protected], s ozbirom da sam iz NS (ispravite me ako je neki drugi, ovaj sam nasao na njihovom sajtu), a u naslovu upisujem TN koji sam dobio od kineza. Kao dokaz koristim screenshot od Order Details sa Alija (posto nemaju racun kao pdf), SS od samog proizvoda i SS transkacije od e-bankinga.

Je l' to sve?
Hvala unapred :)

zamolim kineza da posalje racun sa paketom
Ovo možeš da preskočiš, kinezi ne šalju račun koliko god ih molio a čak i ako pošalje ne možeš biti siguran da li će na njemu biti tačan iznos...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno