Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosao juce carinu, kao da su procitali :), sada da vidimo koliko su me rebnuli

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Koliko se trenutno čeka na carinjenje u Novom Sadu? Deveti dan mi je tamo paket i još ništa :(

Brzina ih krasi :)

Mislim da smo jedne godine izračunali 24 dana čekanja u redu na carinjenje. Decembar, posle rasprodaje u Kini 11/11.

Mislim čak da se to čekanje postepeno smanjivalo tamo negde do aprila naredne godine kada je tek spalo ispod 10 dana.

Ovo sada je ekstra, očigledno su značajno povećali kapacitete + se sada mnogo više pošiljki carini nego tada.

Očigledno je da naplata carine i pdv-a od fizičkih lica ozbiljno puni budžet.

Poslednja izmena:
Stigle Bluetooth slusalice, placene 13$, naplatila posta 350din

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Stigao ganzo firebird noz sa gearbesta. Placen $12 na snizenju i toliko je oznacen na pakovanju. Prosao bez dazbina, uopste nema pecata da je oslobodjen carine.

NS [emoji3]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ljudi kolko je pouzdan ovaj sajt za pracenje global. cianiao.com. Na njemu mi stoji da je posiljka krenula a na 17tack.net nema jos nikakvog statusa cak ni onog item is preadvised.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
17Track ima neki cache, pa ne mema uvek najnovije informacije. ALi posto paketi nemaju po 2000 update-a dnevno, to je skorz oK :)

Mada neke pakete ne prepoznaje automatski, nego mora rucno. Recimo MyProtein pakete, novi tip CFxxxxxxxNL, ne prepoznaje, pa mora da se izabere PAK kao kurir.

Nemam iskustva, prvi put mi je paket sa Aliexpress-a kod poštanske carine, tačnije panel za laptop.

Kako sada ide procedura oko svega toga? Je l' ja treba da kontaktiram carinu ili će oni mene kada moj paket dođe na red? Pozovu me na telefon ili mi poštar donese neko obaveštenje ili slično?

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Poštar ti donese ili ti ostavi ceduljicu, pa preuzmeš u pošti.

A što se tiče obračuna carine i/ili PDV-a, ako ga bude uopšte? Da li prvo dobijam neki obračun za uplatu i ako želim da se žalim na obračun, kako to ide?

Sta se desava sa singapur lostom? Paket mi stigao u zemlju i jos nemam onaj status izmenicn posta niti prijem.

f7ceaf8ff95d6c959224fbb95ab9a088.jpg

Poslednja izmena:
neces ni imati, singapur nekada da status da je stiglo u srb iako nema pracenje van kine-singapura. meni je jedna takva stigla 20.08 i 22. mi je postar doneo.

Jel vam se desilo ovo nekad?
8/25/18 7:28 AM - 11003 IZMENIČNA POŠTA - 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Otprema,
8/25/18 10:26 AM - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED Meni prvi put, da je sa carine vraćen na ponovno carinjenje..

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Zovu me danas iz pošte da me pitaju hoću li da dođem po paket ili će sutra da ga vraćaju u Kinu. Pa gospođo niti je bio poštar niti sam našao izveštaj u sandučetu. A danima se pitam gde su mi neke pošijke...

Edit: Bukvalno zovu danas za sutra. Ako se ne javim ili me ne dobiju na telefon paket se vraća. Ma super...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
bar te zovu, to je korektno od njih..

Zalite se na postara ako vam ne ostavi izvestaj, kod mene je bilo efekta

Sent from my MI 6

Ovaj standardni poštar je skroz korektan. Doneo mi prošli put pakete bukvalno do vrata. Ali čim krenu odmori i dodje neka zamena odmah problemi. Sad se setih da sam pre par dana imao propušten poziv sa nekog broja. Liči na ovaj broj sa kog su me sad zvali. Garant su mi onda jedan paket vratili nazad...

Dosta zalbi je bilo na mog bivseg postara, zato je valjda i bivsi
Novi je super lik, ljubazan pametan i donosi postu, jedva smo se navikli [emoji3]

Sent from my MI 6

Ovaj moj poštar je u poslednje vreme krenuo da mi ubacuje u sanduče i izveštaje o prispeću namenjene komšijama... valjda ga nekad mrzi da traži čije je sanduče pa ostavlja nama da međusobno razdelimo.

A što se tiče obračuna carine i/ili PDV-a, ako ga bude uopšte? Da li prvo dobijam neki obračun za uplatu i ako želim da se žalim na obračun, kako to ide?

Druže, opusti se, nije operacija bubrega u pitanju.
Uz paket ide i obračun carine i/ili PDVa i uplatnica sa svim podacima popunjenim gde si ti platilac a država primalac para, da bi dobio paket moraš to da platiš, bez plaćanja nema paketa. Ako se poštar slučajno zezne pa ti ne naplati dažbine a da ti paket i ti vidiš da je trebao da naplati po papirima, napravio je problem i sebi i tebi jer država ne prašta dugove, barem ne sitnoj raji, to treba da duguješ par miliona da bi ti oprostili ili ponudili otpis 50% duga i otplatu ostatka na 99 godina, sitna raja samo dobije poziv na sud zbog utaje poreza...

Ovaj standardni poštar je skroz korektan. Doneo mi prošli put pakete bukvalno do vrata. Ali čim krenu odmori i dodje neka zamena odmah problemi. Sad se setih da sam pre par dana imao propušten poziv sa nekog broja. Liči na ovaj broj sa kog su me sad zvali. Garant su mi onda jedan paket vratili nazad...

Slučajno znam jednog poštara pa znam i kako mu je na poslu, zamisli ti i kolega radite neki posao i jedva stižete da ga odradite koliko posla ima, i kolega odluči da ode na godišnji, ide čovek na more, zaslužio je, ima pravo, i ide, ali sav taj posao koji ste obavljali zajedno sada pada na tebe a ti si jedva stizao i svoje da odradiš, kako ćeš sada da odradiš dupli posao? A firma je takva da ne daj bože zaposli nekog za 20.000 din, ako bi hteo neko besplatno da radi još bi tražili da ima 5 godina iskustva, takva je pošta...
Kao ja kad radim 7 različitih stvari u isto vreme i onda dođe šef sa osmim zadatkom, u 11h, konačno je ustao, i kaže "aj da to shjeb'mo na brzinu" misleći na mene a posle kad bude gomila grešaka hvata se za glavu, pa druže jesi hteo na brzinu, jel bilo vremena da se pravilno koncentrišem samo na tu jednu stvar, da odradim kontrolu pre nego što potvrdim sve, nije, hteo si na brzinu, to si i dobio...

Sent from my tastatura

Poslednja izmena:
Sve ja to znam. I ja radim ko crnac...Ali ako je uspeo bez problema u toku meseca da mi ubaci sve račune u sanduče onda je mogao i taj jedan papir. Sad se setih, ispod na paketu piše: "pokušana dostava 22.08. ostavljen izveštaj" i potpis poštara...Ali koji izveštaj? Gde? Paket pređe bez problema hiljade kilometara od Kine do Srbije i onda Srbenda mora nešto da zaje*e. U tome je problem...

I kod mene sad identična situacija. Na trekingu pise uručeno a nigde ni paketa ni izveštaja. Sad moram da tragam gde je paket i da li je ostavljen izveštaj

Naručio sam zamenske tastere za tastaturu. Cena ~35$. Plaćeno ~30e. Kinez poslao. Nisam mu ništa naznačio. Prvi put mi stiže paket iz Kine. Uradio sam screenshot stavke iz ebankinga i screenshot kako izgleda online izlog za taj predmet sa AliExpress-a. Da li to šaljem na carinu u formi maila iz FAQ iz prvog posta, ili čekam da me oni prvi kontaktiraju? Ili pratim poštu, pa šaljem kad vidim da je siglo u Srbiju?

Jel imao neko nekog iskustva sa žalbama u pošti. Naime jedan paket piše da je isporučen čak i potpisan, a paket nije stigao.Nit je poštar dolazio, niti je zvao čak ni papir nije ostavio, a piše uručeno. Vredi li se žaliti?

Ne znam šta da ti kažem. Moju ženu su tako ispalili za neki materijal sa Alija u vrednosti oko 15e. Iscimala se ona za žalbu, pisala mailove, zvala telefonom i čuda i ništa. Možeš da probaš ali mnogo ih zabole. Idi u poštu za početak i raspitaj se...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno