A što se tiče obračuna carine i/ili PDV-a, ako ga bude uopšte? Da li prvo dobijam neki obračun za uplatu i ako želim da se žalim na obračun, kako to ide?
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
Druže, opusti se, nije operacija bubrega u pitanju.
Uz paket ide i obračun carine i/ili PDVa i uplatnica sa svim podacima popunjenim gde si ti platilac a država primalac para, da bi dobio paket moraš to da platiš, bez plaćanja nema paketa. Ako se poštar slučajno zezne pa ti ne naplati dažbine a da ti paket i ti vidiš da je trebao da naplati po papirima, napravio je problem i sebi i tebi jer država ne prašta dugove, barem ne sitnoj raji, to treba da duguješ par miliona da bi ti oprostili ili ponudili otpis 50% duga i otplatu ostatka na 99 godina, sitna raja samo dobije poziv na sud zbog utaje poreza...
Ovaj standardni poštar je skroz korektan. Doneo mi prošli put pakete bukvalno do vrata. Ali čim krenu odmori i dodje neka zamena odmah problemi. Sad se setih da sam pre par dana imao propušten poziv sa nekog broja. Liči na ovaj broj sa kog su me sad zvali. Garant su mi onda jedan paket vratili nazad...
Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
Slučajno znam jednog poštara pa znam i kako mu je na poslu, zamisli ti i kolega radite neki posao i jedva stižete da ga odradite koliko posla ima, i kolega odluči da ode na godišnji, ide čovek na more, zaslužio je, ima pravo, i ide, ali sav taj posao koji ste obavljali zajedno sada pada na tebe a ti si jedva stizao i svoje da odradiš, kako ćeš sada da odradiš dupli posao? A firma je takva da ne daj bože zaposli nekog za 20.000 din, ako bi hteo neko besplatno da radi još bi tražili da ima 5 godina iskustva, takva je pošta...
Kao ja kad radim 7 različitih stvari u isto vreme i onda dođe šef sa osmim zadatkom, u 11h, konačno je ustao, i kaže "aj da to shjeb'mo na brzinu" misleći na mene a posle kad bude gomila grešaka hvata se za glavu, pa druže jesi hteo na brzinu, jel bilo vremena da se pravilno koncentrišem samo na tu jednu stvar, da odradim kontrolu pre nego što potvrdim sve, nije, hteo si na brzinu, to si i dobio...
Sent from my tastatura