Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne otvara BG baš sve živo. Meni dolaze manji paketi sasvim normalno...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Jesi li siguran da BG carina pocela na sve zivo da naplacuje?
Aj videcemo cekam jos jedan mali paket pa ako i on bleji na carini znaci da si u pravu, ali prosto ne verujem jer bi bio veliki zastoj to u BG carini cekali bi bukvalno po metar dana SVI ne tih 10-ak, jer toliko se ceka na NS carini, a na BG carinu stize bukvalno 8-10 PUTA vise ako ne i jos vise paketa, jer nije to samo BG nego i okolni gradovi pripadaju pod BG carinu, cini mi se cak i KG se carini u BG ili cak i UE, ostalo ispod valjda pripada NI carini a gore iznad BG NS carini.
A u samom BG se najvise narucuje paketa.
Moguce je da je neki zastoj trenutni.
BTW, moj paket nije bas ni mali tako da sam znao da ce ici na carinu samo nisam znao koliko cu cekati da peodje.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Ma gde mogu da otvore sve, da ih ima 10 puta vise ne bi postigli u 3 smene. Meni je danas stigao modul 2GB DDR2 za laptop u klasicnoj koverti, bez dadzbina naravno.
Nego je i u EU sad rigoroznije, kod drugara u Austriji sam uzimao svasta, od telefona do ekrana i baterija za laptop i sve uvek bez carine. Ali od kako je Tramp $eronj@ poceo da ratuje sa Kinom oko carina i u Austriji poceli da naplacuju za sve zivo, baterija za laptop 19e oni naplate 10e. Ekran za laptop 45e oni naplate 20e itd. Prestao da uzimam tamo, ne isplati se.

Pa to i kazem, nemoguce je to na BG carini, osim ako ne uposle 30-40 novih carinika(sto nece) tako da ostaje da je ili trenutno neki zastoj ili su malo veci paketi(kao meni) pa to proveravaju.

E to, dakle nema trika da sve carine u BG kao u NS i NI kako se gore navodi kod "kolege" forumasa.

Više puta je napomenuto u temi da NI i NS carine deru i za najmanje gluposti. BG radi kao i do sad. Manji paketi se skoro uopšte ne zadržavaju,a veći kako kad. Ljudima čak prolaze različite vrednosti i veličine paketa bez ikakvih dažbina. Naravo ima i naplate ali realne...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

U poslednjih 15 dana stigla su mi 3 paketa bez carinjenja, a jedan mi stoji od 3.9 (endoskop za mobilni i arduino nano klon).

Jedan od tih 3 koje su prosle bez carine je multimetar od preko 0.5kg.

Broj za pracenje mi ne dozvoljava da vidim tacnu informaciju, al ajd da bude ko sto neko rece da su krenuli, pa da stigne sutra :D

Meni stigao Ugreen USB hub kupljen na Aliju, računali su cenu 10$ jer Kinezi nisu napisali da je cena bila 11.69$, naplaćen PDV 202 dinara.

Stigao 02.09, uručen 10.09, novosadska carina.

Jesi li siguran da je to PDV? Jesi li dobio carinsku deklaraciju?

Nije pdv, vec otvaranje/zatvaranje paketa i provizija na uplatu za racun buzeta RSrbije.
Kakav crni pdv.

Posle 8 dana stajanja na carini u BG juce je obradjen i pusten. Jutros dovezao kurir.
Valjda ce to malo da ubrzaju ovih dana.

Tapatalk from Poco loco

Mrzi me sad da tražim, ali pretpostavljam da i to otvaranje i zatvaranje spada u carinske dažbine koje se ne plaćaju za ovakve pakete, shodno odredbama uredbe sažvakane u tom postu koji sam linkovao.

Nije plaćeno ništa osim ovih 202 dinara za PDV:

Ako paket dodje zalepljen zutom trakom onda naplacuju otvaranje cak i kada nema PDV-a ili carine. Ponekad se desi da postar zaboravi da naplati sve sto bi trebalo tako da nemoj da se iznenadis ako sutra dodje po ostatak :d

Upravo tako, jedino ako je postar zaboravio da naplati jer na carinskom papiru to ne pise to naplacuje posta.

Sent from my C103 using Tapatalk

Meni stigao paket nakon 13 dana blejanja na carini, trebalo je da se plati tacno 100 RSD.

Moj paket stigao na carinu 04.09. sad je tacno 10 dana i dalje bleji tamo a vidim da je nekima vec stiglo posle 8 dana. Inace radim u posti i donosim iste te posiljke ljudima na adresu i retko koji manji paket ocarine. A ako je paket oblepljen zutom postinom trakom uvek se naplacuje neka cena jer je to znak da je otvoren , svaki dan imam oko 10-15 paketa iz kine i retko koji stigne ocarinjem cak i neki veci stignu neocarinjeni. Danas sam bas nosio paket neki jedva stao u torbu a nije ocarinjen a ne verujem da je u tolkom paketu bila neka bezvredna glupost + je bila zaduzena kao vrednosna posiljka
Razmisljam da pozovem kolege iz gpc centra i da ih priupitam nesto

Питање постављено зилион пута. Чита ли ико уводне постове теме!? Тамо се налази одговор на бар 90% питања која се поставе...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Čitao sam uvodne postove i nisam našao odgovor ili sam ga prevideo. Ko će da nađe odgovor u šumi postova na 1400 i kusur strana. Naravno da sam koristio pretragu pre nego što sam pitao. A ti umesto da pomogneš i odgovoriš našao si za shodno da pametuješ. Nisi morao ni da se trudiš da napišeš taj tvoj prigovor. Ako ti je smetalo moje pitanje mogao si jednostavno da ga ignorišeš. A eto mnogo su korisni ovi postovi koliko je čija pošiljka čekala. pfff

Meni Mi Band 3 stoji na carini već 9 dana...plus vikend sad,ima da se načekam

1D6Sp7Y.jpg

Izgleda da je BG carina ipak pojačala kontrolu, zadnji put mi je paket otišao na carinski pregled u martu a sad u roku od nedelju dana dva odoše i to sve sitnice, koverte ispod 200 grama!

Meni je ovo prvi paket da je otišao na carinu posle godinu i nešto dana.

Drugarici naručim čizme od 70+€ i prođe bez ikakvih dažbina,kolegi naručim dijagnostiku za kola za 50tak € i on prođe bez carine a eto meni zadžaše MiBand 3

Meni je ovo prvi paket da je otišao na carinu posle godinu i nešto dana.

Drugarici naručim čizme od 70+€ i prođe bez ikakvih dažbina,kolegi naručim dijagnostiku za kola za 50tak € i on prođe bez carine a eto meni zadžaše MiBand 3

Ja ovo kad pročitam kao da ne zivim u istoj državi i ne pripadam istoj carini :D

Ja maksimalno izbegavam da naručujem za druge.
Ljude mrzi da potroše 10 minuta da otvore nalog na aliju ili ebaju i da kupe lično nego hoće da uvale meni da im "sažvakam sve", nađem kvalitetan artikal, jeftin, u boji koja njima odgovara i da to stigne za nedelju dana ako nije problem. Par puta sam naručio i ili je putovalo 40 + dana ili je otišlo na carinski pregled pa je bilo dodatnih troškova, mada sam ja to unapred sve predočio opet je bilo "pa kako sad to, ali, ali, ti to nemaš nikad!!!"
Jedina pomoć koju dajem je u formi: "Imaš to jeftinije na Aliexpressu.".

Ljude mrzi da potroše 10 minuta da otvore nalog na aliju ili ebaju i da kupe lično nego hoće da uvale meni da im "sažvakam sve", nađem kvalitetan artikal, jeftin, u boji koja njima odgovara i da to stigne za nedelju dana ako nije problem. Par puta sam naručio i ili je putovalo 40 + dana ili je otišlo na carinski pregled pa je bilo dodatnih troškova, mada sam ja to unapred sve predočio opet je bilo "pa kako sad to, ali, ali, ti to nemaš nikad!!!"
Jedina pomoć koju dajem je u formi: "Imaš to jeftinije na Aliexpressu.".
Za to si u pravu potpuno. Ja tako ostao kratak za 15$ jer se liku nije svideo proizvod koji je stigao, a za koji me je on licno zamolio da mu ga narucim i poslao link. Od sad samo najblizima...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ljude mrzi da potroše 10 minuta da otvore nalog na aliju ili ebaju i da kupe lično nego hoće da uvale meni da im "sažvakam sve".

Nije da ih sve mrzi,dosta koje ja znam imaju strah od toga jer ne znaju kako funkcioniše,ne znaju engleski,ne mogu da se snađu i sl.
Uglavnom ja naručujem samo osobama koje znam.
Kažem im da otvore AE sajt,kažem im šta da ukucaju u pretragu i da mi pošalju na viber/wa šta im se sviđa i ako im odgovara cena da im naručim.

Nikada do sada nisam imao problema a naručujem već preko 5+ godina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno