I suplemente, zvanicno, fizicko lice nema pravo da uveze, ali u praksi... nista od toga.jel zna neko kolika je carina i porez na 150e za suplemente?
I suplemente, zvanicno, fizicko lice nema pravo da uveze, ali u praksi... nista od toga.
Ako idu DHLom, nahebao si, 30% je carina na suplemente, 20% PDV i 4000 ona harac za potpis DHLa (spedicija).
Ako ide obicnom posto 10% je carina za sve.
Ako su poslati 26.11. to nije toliko vezano sa nasom carinom - meni jos nisu stigli na carinu neki paketi poslat 11.11. (poslat bas 11.11.).Ne znam koliko je zadržavanje, ali i ja čekam od 26.11 dva paketa.
Onda treba 10% da ide, i ako je sa iHerba tacno po racunu. +20% PDV i 300din za otvaranje paketa + 45din za proviziju uplate cariniobicnom postom ide
Cinjenica je da je sam tranzit od polazne tacke do destinacije nesto malo usporio. Meni je paket od 26.12. kod NS carine. Endoskop, 20$, nadam se da će biti korektniNe znam koliko je zadržavanje, ali i ja čekam od 26.11 dva paketa.
Kontam da neće stići pre nove godine. China post ordinary small packet plus. Pre su mi stizale takve pošiljke u roku od 2 Max 3 nedelje, sada jače od mesec dana [emoji20]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na koliko su ga procenili?Narucio telefon preko AliExpressa za 125E, ukupni troskovi carine 3100din. Beograd je u pitanju.
Na koliko su ga procenili?
Dobro si prošao.
Mene su za Mi4 plaćen 117 evra odrali 7000 din proletos. Zato se bojim da bilo šta više poručujem. Više mi se isplati kod burazera u Hrvatskoj ili kod naših švercera.
Neki da neki ne. Npr. Xiaomi ima dve verzije pro global verzija i mtk china koja dolazi bez Google play-a sa kineskim aplikacijama, bez Srpskog jezika itd...Da li svi ti kineski telefoni dolaze sa kineskim aplikacijama i njihovim servisima ili dolaze kao 'normalan' android rom sa vec ukljucenim google play-om?
Pa da, lekove ne mozes, ali ovo i nisu lekovi, vise kao suplementi... mada ako su suplementi onda ce da ih ocarine... jer su 150e...
Aha, onda OK, nije cudno da je proslo za nekoliko dana, u BGu je vec zauzece pravoNe nije iherb, nego neka Finska apoteka... Niska carina je ocarinila to... obican airmail...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari