Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako su naručeni sa iHerba i ako koštaju manje od 50 evra, dolaze bez dodatnih troškova. Za ostale sajtove ne znam.

Pa da, lekove ne mozes, ali ovo i nisu lekovi, vise kao suplementi... mada ako su suplementi onda ce da ih ocarine... jer su 150e...

Suplementi su posebna kategorija sa većom stopom carine. Pa ako idu po pravilu, biće skupo.

jel zna neko kolika je carina i porez na 150e za suplemente?

Ponavljam pitanje: da li se zna trenutno zadržavanje na NS carini koliko je?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

jel zna neko kolika je carina i porez na 150e za suplemente?
I suplemente, zvanicno, fizicko lice nema pravo da uveze, ali u praksi... nista od toga.
Ako idu DHLom, nahebao si, 30% je carina na suplemente, 20% PDV i 4000 ona harac za potpis DHLa (spedicija).
Ako ide obicnom posto 10% je carina za sve.

Ne znam koliko je zadržavanje, ali i ja čekam od 26.11 dva paketa.

Kontam da neće stići pre nove godine. China post ordinary small packet plus. Pre su mi stizale takve pošiljke u roku od 2 Max 3 nedelje, sada jače od mesec dana [emoji20]

Sent from my iPhone using Tapatalk

I suplemente, zvanicno, fizicko lice nema pravo da uveze, ali u praksi... nista od toga.
Ako idu DHLom, nahebao si, 30% je carina na suplemente, 20% PDV i 4000 ona harac za potpis DHLa (spedicija).
Ako ide obicnom posto 10% je carina za sve.

obicnom postom ide

Ako su poslati 26.11. to nije toliko vezano sa nasom carinom - meni jos nisu stigli na carinu neki paketi poslat 11.11. (poslat bas 11.11.).
Ali zadrzavanje na nasoj carini, kako je bilo ranijih godina, uopste nije lose.
Uvek treba bolje, ali ***.

obicnom postom ide
Onda treba 10% da ide, i ako je sa iHerba tacno po racunu. +20% PDV i 300din za otvaranje paketa + 45din za proviziju uplate carini :)

Poslednja izmena:

Kontam da neće stići pre nove godine. China post ordinary small packet plus. Pre su mi stizale takve pošiljke u roku od 2 Max 3 nedelje, sada jače od mesec dana [emoji20]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cinjenica je da je sam tranzit od polazne tacke do destinacije nesto malo usporio. Meni je paket od 26.12. kod NS carine. Endoskop, 20$, nadam se da će biti korektni

Narucio telefon preko AliExpressa za 125E, ukupni troskovi carine 3100din. Beograd je u pitanju.

Narucio telefon preko AliExpressa za 125E, ukupni troskovi carine 3100din. Beograd je u pitanju.
Na koliko su ga procenili?
Dobro si prošao.
Mene su za Mi4 plaćen 117 evra odrali 7000 din proletos. Zato se bojim da bilo šta više poručujem. Više mi se isplati kod burazera u Hrvatskoj ili kod naših švercera.

Na koliko su ga procenili?
Dobro si prošao.
Mene su za Mi4 plaćen 117 evra odrali 7000 din proletos. Zato se bojim da bilo šta više poručujem. Više mi se isplati kod burazera u Hrvatskoj ili kod naših švercera.

Lose si prosao. :) Meni su letos Mi4 procenili na 100$ i naplatili u dinar po tome.

Ako je platio sve 3100, znaci da je procenjeno na oko ~75$=8750 (*0.3=2800 + 300 otvaranje)

Da li nasa carina mozda da dokaze da je roba bez tracking broja dosla kod nas ili ne?

Ipak je bilo 3030 din, ocarinjeno kao $80, mobilni telefon.
Kinezi napisali MP4 player, $45. U stvari placeno 123E. Nidje veze.

Stigao mi telefon danas. Narucen 24.11. a stigao 13.12. Placen 68$ procenjen na 90$.

Da li svi ti kineski telefoni dolaze sa kineskim aplikacijama i njihovim servisima ili dolaze kao 'normalan' android rom sa vec ukljucenim google play-om?

Da li svi ti kineski telefoni dolaze sa kineskim aplikacijama i njihovim servisima ili dolaze kao 'normalan' android rom sa vec ukljucenim google play-om?
Neki da neki ne. Npr. Xiaomi ima dve verzije pro global verzija i mtk china koja dolazi bez Google play-a sa kineskim aplikacijama, bez Srpskog jezika itd...
Zavisi sve od marke telefona...

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Mislio sam na fabrički, bez root-a, ima modela koji su za evropsko tržište...

@poopBot Znam ja to ali moze se desiti da za odredjeni telefon nije odradjen rom koji ja 'hocu'. Npr. ja sam se navikao na 4.4.3 P.A.C. rom.

@markosts Da, i ja sam mislio na originalni rom. Da li kinezu naglasis koju verziju telefona zelis ili pri kupovini imas ponudjen izbor? Btw sa kakvim romom je stigao taj tvoj Redmi Note 3?

MTK verzija sa China rom-om

Pa da, lekove ne mozes, ali ovo i nisu lekovi, vise kao suplementi... mada ako su suplementi onda ce da ih ocarine... jer su 150e...

ocarinjeno na 10% + PDV... Inace od trenutka kad je stiglo u srbiju pa do isporuke proslo je par dana...

Na BG carini? Sa iHerba bese obicnim Airmailom?

Ne nije iherb, nego neka Finska apoteka... Niska carina je ocarinila to... obican airmail...

NS, pristiglo 26.12, prošlo danas.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ima neko iskustva sa većom količinom nekog proizvoda sa Ali expressa? Da li se plaća carina itd.?

Update: paket vrednosti 20$ prosao NS bez dazbina. Kinez stavio 9.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno