Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
12/26/16 1:58 PM - 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema,

jel ovo znachi da je proso carinu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Da (kao sto je ovde receno mali milion puta). Spremi pare za carinu, sutra je kod tebe :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

zar nije proslo bez carinjenja ili gresim i kad dobijam?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Saljem telefon u Kinu na popravku, koji je postupak da ne placam ponovo carinu, gde se predaje zahtev? Ovi kod mene u posti se ili prave mutavi ili stvarno nemaju pojma o tome. Hvala unapred.

Hm, vec 10 dana mi je za paket iz kine status kao na zadnjem osvezavanju:
26.12.2016 07:53:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Kako je krenulo proci ce nova godina, praznici i ko zna kada ce to da stigne, jel bi trebalo da zovem carinu, saljem dokaz koliko je placeno i slicno?

d4175d9c0a2e217e4587f3b1157f36ad.jpg

Šta znači ovo "uručenje naredna dostava" prvi put mi se pojavljuje?

sent from SM-G900F

Rekao bih da nisi bio kuci kada su probali dostavu?

Cekanje je bilo 14ak dana ako se ne varam za BG, tako da... kome nije do 18. stigao paket na carinu, sacekace neku sledecu novu godinu za isti :)

Kući uvek ima nekoga tako da neće biti do toga, moraću do pošte pošto nisu ostavili ni onaj papir kada nema nikoga kući

sent from SM-G900F

d4175d9c0a2e217e4587f3b1157f36ad.jpg

Šta znači ovo "uručenje naredna dostava" prvi put mi se pojavljuje?

sent from SM-G900F

trebalo bi da znaci da je poštar otišao a da nije dobio tvoj paket već drugi put (verovatno sutra) kad bude nosio poneće i njega :-devil-:

Mozda onda nije ni planirano za taj dan, nego za danas. Ako danas nisi vec dobio papiric idi u postu.

Dva dana je taj status a u sandučetu ništa, moraću do pošte [emoji20]

sent from SM-G900F

kakva 2 dana kad je to od juče 26.12. ???? :wall:

Niska carina je danas tek zavrsila paket pristigao 18. Usporili su:(

ako danas ne dobijes izvestaj sutra ides u postu. ako sad odes oni ce ti reci da je posiljka kod postara

Sent from my mobile

Kakav je status kod NS carine, koliko se ceka?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Hehe, tipično. :) U svetu je Panerai veoma poznato ime, no ovde ljudi znaju samo za Rolex.
Kako god, neznanje drugih treba upotrebiti u svoju korist. :)

Hvala svima na informacijama...

Zakasnio sam al evo, ja sam ga cenio na bazi izgleda meni je licno ruzan, po meni jeftin izbor bi bio Delphin Poljot
ondolph1.jpg

a skup izbor Vulcan Nautical
vulcain_nautical.jpg

A sto se tice kometara sto kupuje repliku, pa iskreno ja odavno nisam kupovao sat al realno replika moze i kvalitetnije da se odradi nego oreginal, generalno pogotovu u luksuznim satovim je, fazon ko iphone ako ne i vise, vrednost u prodavnici je 5x vrednost proizvodnje a najvice dizu cene marke a ne sam kvalitet, bar moje misljenje

Poslednja izmena od urednika:
u moje vreme su bili cenjeni svajcarski a ne ruski satovi.

Sat je stigao jutros, platio sam 975 Dinara. Kako i zašto ne znam, ali pretpostavljam da je carinik paušalno stavio cenu i na nju porez.
Cena originala je 7500 Eura, ovaj je plaćen 300 Eura, a na paketu je pisalo da košta $12. Odakle cariniku $35 ne znam, ali je po mene dobro ispalo.
Eto, još jedno dobro iskustvo sa našom carinom, ako se može tako reći...

Odlican izbor takodje odlicna replika (poznat sa tematikom)
Samo pises na pogresnom mestu, brdovito je ovde suvise :)

Jedno pitanje... Narucio sam mami neke lekove, tj i nisu bas pravi lekovi vec one pilule za zglobove, ajkulina hrskavica... Jel to podleze carini ili ne? negde sam citao da lekovi ne podlezu carini ali sad pitanje je kako se ovo void, ako lek ili ne...

Mislim da lekove i sl. uopste nemas pravo da uvezes tako da mozes biti srecan ako ti puste i sa placanjem carine.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno