Sta rece da znaci ovo "...from sorting hub"?EDIT: U stvari, tvoja je mozda EMS iz Svedske, sto moze olako doci i pre subote
Za 14 dana da ti stigne, ako se carini kod nas, racunaj da nece. Ne da su sanse niske, da ih nema, nego nece
Toliko ce se na carini zadrzati sada oko NG.
U svakom slucaju, to ti je samo da posta (svedska ili cija vec se koristi za tvoju posiljku) ima informaciju o posiljci. Na 17track.net mozes malo vise informacija dobiti, ali dok ne dodje na nasu carinu samo mozes znati da li je imaju kod sebe i da li su je poslali.
Dobices ovako nesto otprilike:
2016-12-22 17:12
Order received into final destination country
2016-12-20 08:00
Order departed from sorting hub
2016-12-12 07:31
Order departed on flight from origin
2016-12-09 11:25
Item received for processing
2016-12-08 14:12
Order dispatched
Item received for processing - znaci da tek tada su dobili item
Order departed on flight from origin - znaci da je poslat ka Srbiji
Order received into final destination country - stigao kod nas
Ako nije PostSE, nesto slicno ce biti. Ali ovaj prvi status je valjda samo znak da su dobili informaciju po posiljci i nista vise neces preko nase Posta.rs trackinga videti dok ne dodje na carinu.
Ne plaćaš ništa. Da li je to nečija greška ili prevara nije tvoj problem. Nikome se neće ni odbiti od plate pa da te grize savest. PDV se plaća PRE preuzimanja paketa. Taj papir bih bacio, a ako me neko nekada bude pitao za to (što se neće desiti nikad) rekao bih da ga nisam dobio. Niti se to tako radi, niti bi iko mogao dokazati da sam to dobio.
Ne znam, obicno ili nisam imao to, ili je bilo pre "Order departed on flight from origin". U ovom slucaju je na pogresnom mestu izgleda, i ne znaci mi nista. Ove sto sam pomenuo imaju konkretna znacenja.Sta rece da znaci ovo "...from sorting hub"?
To mi trenutno stoji za dijagnostiku sto sam porucio.
Sedis i cekas, tek je 8. zavrsen u BGu.
@kiaTech
ima li ikakva informacija na
http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp
??:wall::smash:
Pogledajte prilog 217706
moj je prvo zadržan na carini pa poslat u tursku pa je poslat sa aerodroma beograd:whip: :crash: :laugh:
Da li Strawberrynet.com jos uvek vraca trsokove carine ?
Ne znam, obicno ili nisam imao to, ili je bilo pre "Order departed on flight from origin". U ovom slucaju je na pogresnom mestu izgleda, i ne znaci mi nista. Ove sto sam pomenuo imaju konkretna znacenja
Neki USA brojevi za praćenje ne važe kad pošiljka uđe u našu zemlju. Naša pošta zalepi svoj broj, ali ga ne znaš dok pošiljka ne stigne.
Kada je stigla u Srbiju navodno posiljka? Jel nije problem da ostavis tracking number ili sliku statusa? Hvala![]()
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Bez obzira što nemam ono Od Carine?
pa morao bi znati da carina moze da ti zabrani da uvezes repliku tj kopiju [emoji56]Aha, to mi je jasno, nego mislim za carinu. Nemam stavku Od Carine pa mi je čudno. Koliko vidim, ovo PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED je ustvari taksa za otvaranje paketa od strane službenika, nema mnogo veze sa carinom, bar tako piše na sajtu pošte.
Bilo kako bilo, hvala. Sutra stiže pa ćemo videti. U pitanju je neka replika sata, pa ako je carinik ukucao naziv brenda i model i video pravu vrednost, bojim se da se ne iznenadim carinom od 300 000 Dinara.![]()
Meni u petak stiglo nesto NL postom,priblizne vrednosti kao i tebi za 17 dana od dana narucivanja....Za koliko mogu da ocekujem NL post da dostavi paket do Srbije? Imam iskustva kada sam cekao 10ak a i kada sam cekao vise od 20 dana, kakva je sada situacija? Btw cekam paket vrednosti 5 dolara tako da ne verujem da ce biti carinjen
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari