Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto, a vis meni vec drugi display za redom prolazi bez icega i odmah juce aerodrom-sad kod mene.
Inace jedan LCD placen 40eur drugi 55 eur i oba proletese.
Beogradska carina je u pitanju a na paketima pise vrednost 20 odnosno 25 eur-a.
Tako da lutrija.
I meni je za mi4 stigao i to u prilicno velikoj kutiji. Sa sve frejmom. Pisalo je screen protector pa nisu ni gledali. Jos mi se nije desilo da me neki muskarac odere, sve neke prepametne gospodje. Ali zato kad otvori paket ne isplati mi se preuzeti. Uv filter carini kao objektiv, nook kao da je ipad itd.

I meni je za mi4 stigao i to u prilicno velikoj kutiji. Sa sve frejmom. Pisalo je screen protector pa nisu ni gledali. Jos mi se nije desilo da me neki muskarac odere, sve neke prepametne gospodje. Ali zato kad otvori paket ne isplati mi se preuzeti. Uv filter carini kao objektiv, nook kao da je ipad itd.
Ne moraju da otvaraju da vide imaju skenere ali kad vide na skeneru da je mobilni onda moraju da ga i otvore da vide koji je da bi procenili koliko da naplate.

Da je displej, pa ajde. Nego najobičnije kaljeno staklo...

То је та стручност и писменост. Све по списку...
Наручим каљено стакло за телефон, платим га 1.34$, слепци га процене као по обичају на 5$ и то као LCD за мобилни. Лоповска држава...

Шта ли би било да сам наручио телефон? Проценили би га да је део спејс шатла...
Pogledajte prilog 188575

To ti je niška carina, svaku sitnicu od dolar su mi otvorili i naplatili isto tako. Zato sad sve narucujem da stigne kod burazera u BG. A sto se tice telefona, tu su korektni jer traze da im dostavis dokaz o plaćanju, i ocarine po vrednosti iz dokaza.

Jel ovo moguce ?

Number: ************
Package Status: In Transit
Destination Country: Serbia
2015-12-21 09:52 CN-CNBJSA, Shipping
Origin Country: China
2015-12-23 06:45 Beijing, shipment
2015-12-21 23:47 Beijing airport terminal, left hand navigation
2015-12-21 23:42 Beijing airport terminal, arrival
2015-12-21 09:57 Exchange Bureau in Beijing, has been exported
2015-12-20 20:52 Exchange Bureau in Beijing, have been exported to open
2015-12-19 13:47 The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported to each other (internal transit)
2015-12-19 00:10 The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported to open
2015-12-18 23:04 Small package Center, left, next stop "Center in Shenzhen"
2015-12-18 21:26 Parcel centre
2015-12-18 19:52 Small package Center, has received send
2015-12-18 11:50 Electronic information has been received
======================================
Powered by www.17track.net

i kao i dalje bleji u pekingu ?
preko gear-a...a 16tog poruceno i placeno

stvarno za ne poverovati s obzirom da je meni za iste statuse trebalo mesec dana :d i na kraju nije ni proslo kinesku carinu nego vraceno prodavcu... -.- [msata ssd] a na kraju krajeva ovo su postovi za temu "pracenje posiljki"

a sto se tice carine, stigli mi juce neki sitni paketi al nesto ih ne pustaju ni juce ni danas, izgleda otisli da kite jelke :p

Poslednja izmena:
stvarno za ne poverovati s obzirom da je meni za iste statuse trebalo mesec dana :d i na kraju nije ni proslo kinesku carinu nego vraceno prodavcu... -.- [msata ssd] a na kraju krajeva ovo su postovi za temu "pracenje posiljki"

a sto se tice carine, stigli mi juce neki sitni paketi al nesto ih ne pustaju ni juce ni danas, izgleda otisli da kite jelke :p

kako vraceno u prodavnicu za paket koji si platio ?

Jao nemoj opet sa bajkama nadam se da ce moderatori i ovu tvoju poruku obrisati kao sto su i ostale te provokatorske poruke.

ovaj bacio buvu i sad pobegao...a mi da se 3pujemo...sjajno!

Ovo ti neko slao iz spanije ? Stvarno cudno izgleda slika.. Moguce da je taj napisao da su mobovi unutra a ustvari ti slao npr gace,sijalice itd itd

Poslednja izmena:
Ovo ti neko slao iz spanije ? Stvarno cudno izgleda slika.. Moguce da je taj napisao da su mobovi unutra a ustvari ti slao npr gace,sijalice itd itd
Upravo to. Pa i sami linezi pisu svasta sto ne znaci da je to u paketu.
Nismo naivni nemo smo deca@srb85. Ja u deda mraza ne verujem za druge ne znam ali ti mislis da mi stvarno u njega verujemo@srb85?

A slika dokazuje sta?
Evo reci cu kinezu da mi posalje par sijalica od par $ i reci cu mu da napise na paketu da su 2 cell phone, dve memory sta hoces oni ce napisati, zatim to stigne na carinu oni ni citaju vec ture odmah pod skener i vide da li je telefon i ne. I sticice mi paket ixvadim sijalice i ostane na paketu to sto sam mu rekao da napise i pecat da ne podleze carini i eto lako da lakse ne moze biti, j el smo te sad raskrinkali?
I sta dokazuje ova fotka na kraju?
Pa cekaj ne mislis valjda da su onom liku pre mesec dana na paketu napisali droga kad su mu iz NL slali paket a carina zaplenila extazi?
Mnogo si ti naivan decko ili mnogo lazes.
Ako je prvo onda mi je zao odrasti svet je surov, ako je drugo onda nije za forum moj komentar.

Nerzumem sto bi napisao telefon i rezikovao kao ti sto kazes, svako ko je narucivao iz amerike zna i prepoznaje nalepnicu i kutiju, jedino da dam broj za pracenje da se uveris da je paket iz amerike sta drugo, mozda da ti slikam sa mojom adresom i adresom onog ko mi salje, pa bih, ali ovde na forumu ima raznih i ljudi to mogu da zloupotrebe

Koliko sam pratio ovu temu jedino si ti pisao da ti sve iz amerike prolazi sa 0 dazbina. Valjda pre ova "dva moba" ip5s i jos jedan ?

Jedino ako imas vezu na carini ne vidim kako drugacije..

Koliko sam pratio ovu temu jedino si ti pisao da ti sve iz amerike prolazi sa 0 dazbina. Valjda pre ova "dva moba" ip5s i jos jedan ?

Jedino ako imas vezu na carini ne vidim kako drugacije..

brate lepo sam objasnio ali su obrisali poruku, ako ti salje prijatelj ili drug nikad neplacas carinu, barem ja nisam, drugo da imam vezu na srpskata carina glava bi mi bila veca od monitora i ne bih visio sigurno po forumima lol, salu na stranu, to je tesko.

Kako oni znaju da je tebi drug/prijatelj poslao mob/mobove ?

Tom logikom ja cimam ortaka da posalje 3 ip6s i preprodam ih ovde za vecu lovu ? Carina i pdv 0 ?

Ispada da se vise isplati da saljes mobove postom iz usa nego da ih nosis uz sebe u avionu..

Poslednja izmena:
Srb85 mogu da narucim neki mob preko tebe? :) Platim tebi neku cast kad vec nema carine [emoji14]

Kako oni znaju da je tebi drug/prijatelj poslao mob/mobove ?

Tom logikom ja cimam ortaka da posalje 3 ip6s i preprodam ih ovde za vecu lovu ? Carina i pdv 0 ?

Ispada da se vise isplati da saljes mobove postom iz usa nego da ih nosis uz sebe u avionu..

naplatili su ti nesto kad si donosio telefon sa sobom ? iz druge zemlje

kako vraceno u prodavnicu za paket koji si platio ?

Pa eto tako lepo, sa kineske carine vraceno prodavcu, ja otvorio dispute za full refund i prodavac prihvatio, i izvinjava se, ja reko nisi ti kriv, dobices 5zvezdica i cao. Sad sto sam ja izgubio mesec i po dana i posao trpi jer mi photoshop puca kad radim sa fajlovima ogromne rezolucije zbog nedostatka prostora na ssd, to je moj problem.

brate lepo sam objasnio ali su obrisali poruku, ako ti salje prijatelj ili drug nikad neplacas carinu, barem ja nisam, drugo da imam vezu na srpskata carina glava bi mi bila veca od monitora i ne bih visio sigurno po forumima lol, salu na stranu, to je tesko.
A pa to je drugo, kad ti salje nwki rodjak prijatelj iz inostranstva ne placa se nista do 70€…
Nisi rekao da je iz USA paket, inace ni meni nikada dinara nisu uzeli za paket kad mi stizao iz USA pisao sam o tome.
Mi pisemo o paketima iz Kine a ti udjes sa paketom iz USA i ne kazes da je iz USA zato i pravis zbrku.
Sledeci put daj sve podatke pa cemo znati sta i kako.
Ovo nije ok, da se rasplamsa sve da bi na kraju ispalo da ti paket salje drug iz USA sto se drugacije karakterise na carini od paketa iz Kine koje ti salje Bruce Lee.

Ali je bio Kinez.

2015-12-21 09:52 CN-CNBJSA, Shipping
2015-12-23 06:45 Beijing, shipment

Jel ovo znaci da je poslato iz pekinga ili da je i dalje na aerodromu u pekingu ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno