Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni posiljka (igrackica autobus za dete) stoji 10 dana na carini izgleda... 17.12 je bila na izmenicnoj posti...

Evo sta kazu postari:

Сагласно информацијама запослених Радне јединице „Регионални поштанско-логистички центар Београд“, обавештавамо Вас, да је предметна пошиљка 17.12.2015. године, отпремљена пошти царињења Нови Сад.

С обзиром, да се предметна пошиљка налази у надлежности поменуте царинске испоставе, не може бити прослеђена у даље поштанске токове док се над њом не обави царински поступак, на чије трајање Пошта нема утицаја.

Услед повећања физичког обима пошиљака приспелих из иностранства, царињење пошиљака се одвија нешто спорије од уобичајеног. Пошиљке не могу бити прослеђене у даље поштанске токове, док се царински поступак над њима не обави. По обављеном царинском поступку пошиљке се редовним поштанским линијама отпремају ка одредишним поштама прималаца.

Имајући у виду да руковање пошиљком, од момента пријема, преко преноса, до уручења, није у надлежности само једног поштанског оператора, рокови у међународном поштанском саобраћају нису прецизно дефинисани. Информације о оквирним роковима преноса пошиљака можете проверити путем линка: http://www.posta.rs/dokumenta/lat/posalji/Rokovi prenosa pismonosnih posiljaka.pdf.

U prevodu -bas nas briga - cekaj :)

Samo sto ti nisu jos nacrtali,da nemaju uticaj na brzinu isporuke.

Pa eto tako lepo, sa kineske carine vraceno prodavcu, ja otvorio dispute za full refund i prodavac prihvatio, i izvinjava se, ja reko nisi ti kriv, dobices 5zvezdica i cao. Sad sto sam ja izgubio mesec i po dana i posao trpi jer mi photoshop puca kad radim sa fajlovima ogromne rezolucije zbog nedostatka prostora na ssd, to je moj problem.

sa kog sajta si narucio ?

2016-01-02 16:41 In Belgrade, the transfer of customs
sta mu ovo znachi ?

stvarno za ne poverovati s obzirom da je meni za iste statuse trebalo mesec dana :d i na kraju nije ni proslo kinesku carinu nego vraceno prodavcu... -.- [msata ssd] a na kraju krajeva ovo su postovi za temu "pracenje posiljki"
Koji si to msata SSD porucio, i zar ti se isplati iz Kine? (ne racunam uopste da li je kopija, nego na Ali i slicnim SSDove nisam nalazio po OK cenama, tj. nasao sam po nekim "sigurno je fals" ili visokim)

A po cemu si to zakljucio? Trololol

Narucio sam neki od 60gb kingfast il tako neka znj.marka 500mb read 100mb write, iso od carine do carine, te sennzen, te beijing itd i onda umesto da krene za srb, ono "returned to seller"... Greska sto prvo nisam video na kp, inace bi fantu kontaktirao. Samo mi nije jasno sto ficaa dize frku, salje pp i pegla po temi vezano za to moje iskustvo kad se mnogima desavalo da se vrati paket, tj onima koji su narucili vise desetina paketa

Jel narucivao neko tastature do 30e i kako to prolazi na carini?
Stavi bar link do tastature koju bi da narucis pa mozda i pogodimo kako ces proci na carini.

Ne narucuju se tastature tako cesto pa da bilo ko moze da ti da priblizno tacan i pouzdan odgovor.

Onako grubo, pdv i troškovi od 1000 din ne deluje kao preveliki ili nerealan trošak koji mozes da ocekujes.

Poslednja izmena:
jel sa alija ili gear-a kada se naruci za berlin, podleze isto pdv i carini ili njet (isto pitanje i za cg) ?

radi evo

21.12.2015 09:52:00CN - CNBJSAOtprema
02.01.2016 15:09:5111003 IZMENIČNA POŠTAPrispeće
02.01.2016 15:41:1611003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
Jesam li ti rekao da su ga poslali i koliko mu treba da stigne do Srbije i to je to.
Znas za onaj PM koji si mi poslao?

posto nacuh da zemlje eu podlezu ako je roba iz kine ?
:S
znaci mene interesuje kako je za nemacku sa kineskih sajtova, shta podleze do koje cifre, shta prolazi....

Poslednja izmena:
Ovo je propis, a kako je u praksi ne znam:

Import duty & taxes when importing into Germany
Overview
Import duty and taxes are due when importing goods into Germany from outside of the EU whether by a private individual or a commercial entity. The import duty and taxes payable are calculated on the CIF value, i.e. the sum of the value of the imported goods and the cost of shipping and insurance.
Duty Rates
The duty rates applied to imports into Germany typically range between 0% (for example books) and 17% (for example Wellington Boots). Some products, such as Laptops, Mobile Phones, Digital cameras and Video Game consoles, are duty free. Certain goods may be subject to additional duties depending on the country of manufacture, for example Bicycles made in China carry an additional (anti dumping) duty of 48.5%.
VAT Rates
The standard VAT rate for importing items into Germany is 19%, with certain products, for example books, newspapers and magazines, attracting VAT at the reduced rate of 7%. VAT is calculated on the value of the goods, plus the international shipping costs and insurance, plus any import duty due.
Minimum thresholds
For imports into Germany, there are minimum thresholds below which duty and VAT are waived.
Duty is not charged if:
the FOB value, i.e. the value of the goods excluding shipping and insurance cost, does not exceed €150

VAT is not charged if:

the FOB value, i.e. the value of the goods excluding shipping and insurance cost, does not exceed €22

Both duty and VAT are waived if:

the sum of duty and VAT payable does not exceed €5

Other taxes and customs fees
Excise duty is payable on for example tobacco and alcohol.
Additional customs fees can be charged to cover the expense of performing any required examinations, verification and or testing of the imported goods.

Svojevremeno(pre cca 1,5 god) sam za dron iz Kine od 300e platio carinu(i ostale troskove) od 58e u Nemackoj.

Svojevremeno(pre cca 1,5 god) sam za dron iz Kine od 300e platio carinu(i ostale troskove) od 58e u Nemackoj.

mene to isto zanima, shta se danas desava sa stvarima do 50e ili iznad 150e...naravno za nemacku, mada i cg, jer su ljudi govorili da u 99% slucajeva prolazi za cg bez ICEGA.
:/

Jel da ocekujem pdv zbog ovog statusa ?

02.01.2016 15:09:51 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
02.01.2016 15:41:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Može da bude i samo 100 dinara, ako procene da ne treba pdv.

Posto su pricali ako stoji duze od dana na carini da je 1000000001% pdv.

mene to isto zanima, shta se danas desava sa stvarima do 50e ili iznad 150e...naravno za nemacku, mada i cg, jer su ljudi govorili da u 99% slucajeva prolazi za cg bez ICEGA.
:/
Meni bez ikakve naknade stizu paketi iz kine do nekih 100e, kako ide preko te sume nisam proveravao, samo jednom su mi otvorili paket zbog sumnje da je kopija što se i ispostavilo da jeste i njega su zadrzali
Edit: Nemačka je u pitanju zaboravih da napisem

Poslednja izmena:
Ja jos uvek čekam dva paketa od 11.11., USB kabl i neke kuke za orman, oba paketa po 2-3$ vrednosti sa fantomskim brojem za praćenje :)

Nisi jedini i ja cekam, zadnji status 21.11. i od tada nista. Za pet dana istice zastita, prodavac rekao da cekam kao sporo ide... Sutra otvaram dispute, dosta sam cekao.

da li neko zna koji datum rade danas na carini?.....koliko dana je sada kasnjenje paketa?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno