Pa da, tako sam nesto otprilike i racunala. A sto je najgore nije ovo prvi put, pre par meseci mi se isto desilo sa cipelama, i jos im je cena bila 49 eura, gdin Vladan mi je lupio cenu od 54 funte (da, da, odnekud je izvukao funte, verovatno zato sto mu je prvi sajt na koji je naisao guglajucu bio britanski!!!) i samim tim carinio iako nije trebalo, pa nedavno isto sa nekom posteljinom koja je placena oko 59 funti, ali je na paketu pisalo gift, pa su je oni procenili na 71,95 funti, cisto da imaju osnova da carine i kao gift.... i uvek nekako dodje na jedno hiljadu dinara vise i ja se onda ne jurim s njima... Mislim, kontam ja da su krivi i posiljaoci sto ne stavljaju racun, ali ne znam bas ni odakle ovi nasi lupaju neke astronomske cene...
Mislim i ja da cu i ovog puta zažmureti, ali ima da im posaljem putem one njihove stranice za žalbe jednu finu cestitku za novu godinu gde cu navesti sve njihove greske... mada je mnogo verovatnije da njih mnogo zabole da uopste citaju te primedbe![]()
Pa da, vreme je uglavnom problem, narocito sto vecina ljudi radi u tom periodu između 9 i 14h, pa retko ko i ide da se zali, nego se umesto toga pomiris sa cinjenicom da zivis u selendri od države i prestaneš da kupujes online...
Naplaćeno ti je više nego što treba...
Carinska osnovica: 66 eura; carina 6,6 eura
PDV osnovica: 66 + 6,6 eura; PDV 14,52 eura
Ukupne dažbine: 21,12 eura; 2430 rsd
Još par stotina rsd eventualnih troškova, tako da su ti zacepili hiljadarku više nego što treba.
E sad, da li ti se isplati ti proceni, pošto se podnošenje žalbe plaća... Ja bih na tvom mestu zažmurio na 1 črvenu i uzeo čizme.
A ako prihvatiš paket tj. platiš razrezane dažbine svaka naknadna žalba se smatra neosnovanom jer tamo negde u članu xy, stav taj i taj, piše da ako si plati-o/la automatski se slažeš i prihvataš da je sve kako treba i da nemaš pravo na žalbu tako da je svako naknadno ulaganje u žalbe uzaludno. Čik pogodi kako sam ovo saznao...Ne plaća se taksa ako odbiješ da preuzmeš paket i onda u roku od dva dana kontaktiraš carinu. Taksa se plaća kada platiš preuzimanje paketa i onda pokušaš da isteraš korekciju njihove procene.
Ako grešim, neka me neko ispravi.
Ne gresis, Vili druze ne pazis na casu o tome sam pisao davno, davno, ali vidim da si se ti pre mesec dana prikljucio, pa prelistaj malo unazad pisali smo kako se ne placa pogresna procena PDV-a.Ne plaća se taksa ako odbiješ da preuzmeš paket i onda u roku od dva dana kontaktiraš carinu. Taksa se plaća kada platiš preuzimanje paketa i onda pokušaš da isteraš korekciju njihove procene.
Ako grešim, neka me neko ispravi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari