Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo prvo je android box od 45-50$ i prošao, koliko mi kažu, bez poreza a ovo drugo je tastatura od 16 koju su izgleda morali da opletu i naravno još uvek nije uručena. Poslata 11 dana ranije.
6y4y4aqa.jpg

y9y5azyb.jpg

... šta reći... bolidi.

Kako znas da su ti ovde neplaceni/nenaplaceni nameti? Cekam da mi stigne mifi ruter koji sam narucio iz UK. Placen 16GBP + 10 preporucena posiljka RoyalMail-om.

Po sajtu Poste za moju posiljku:

trk.png

cim iode na postu 11200 otvaraju paket...i najverovatnije nesto mora da se plati, makar i onih 70din

Znaci ne gine carina i porez?

I ja odavno narucujem iz inostranstva, uglavnom UK i u poslednje vreme preko Ebay-a sitnice. Jednom sam platio carinu i porez 300 i neki dinar za Battery Kit za S4 cija je vrednost bila 35 funti sa dostavom. U paketu je bio i racun ali ga nisu otvarali. Na carinskom izvestaju od nase carine pisalo "Punjac" i numerisana cena 10 funti.

Sve sto mi je do sada stizalo iz Kine i Singapura (preko Ebay-a) vrednosti do 10 dolara, nista nije carinjeno (pu pu da ne ureknem).

Cekam da mi stigne i HooToo Tripmate kome ne gine carina + pdv.

Budite srecni u NS carine i pakete od 5$... sve vise precenjuju, itd...

Znaci ne gine carina i porez?

I ja odavno narucujem iz inostranstva, uglavnom UK i u poslednje vreme preko Ebay-a sitnice. Jednom sam platio carinu i porez 300 i neki dinar za Battery Kit za S4 cija je vrednost bila 35 funti sa dostavom. U paketu je bio i racun ali ga nisu otvarali. Na carinskom izvestaju od nase carine pisalo "Punjac" i numerisana cena 10 funti.

Sve sto mi je do sada stizalo iz Kine i Singapura (preko Ebay-a) vrednosti do 10 dolara, nista nije carinjeno (pu pu da ne ureknem).

Cekam da mi stigne i HooToo Tripmate kome ne gine carina + pdv.

ja sam jednom prosao bez poreza i carine naplaceno otvaranje 70din...e sad to moze se desi a moze i da naplate vise sve zavisi...

Malo pre sam zvao Postu cisto da pitam za posiljku (onako neobavesteno) i rekose mi da je jos na carini. Da li ce se cariniti ili nece oni ne znaju jer Uprava carine to odredjuje a oni samo dostavljaju i eventualno naplacuju troskove ukoliko ih ima (a bice ih 100%).

Sad sam da ne cepe namete po njihovim cenama. Rekao sam prodavcu da napise lepo sta je, jer cisto sumnjam da znaju sta je mifi ruter.

ne brini znaju oni, gledaju telenor reklame, culi su oni za mifi :)

A ja non-stop citam MILF ruter i mislim se šta je bre ovo...

ne brini znaju oni, gledaju telenor reklame, culi su oni za mifi :)

Da je bar taj iz reklame nego nije. Narucio sam ZTE MF60 i pride (cekam da stigne) ts9 antenu, 2 dodatne baterije i punjac.

I jos 11 posiljki cekam pored svega. Ako pola prodje bez nameta bice super. Mada i sa nametima je jeftinije nego kod nas i plus sto se nista od toga ni ne prodaje kod nas.

Narucio drugarici neke duboke cizme 65e+20e postarina iz nemacke, stigne sve super, velika kutija, naplatili 266din... Koja je to tarifa samo bog zna :D Da sam ja narucio patike kozu sa ledja bi mi skinuli xD Po svemu sudeci nema pravila, da li cete i koliko platiti... Drugarica presrecna :)
Meni isto danas iz nemacke stigli cabledrops, neke zezalice za kablove da ne vise sa stola, 2 pakovanja i jedan stalak za smartfon malo raskomadan paket nista osteceneo ili ukradeno, placeno 0 din...

Netacno, ne znaci da mora da se plati i da je otvaran. Imam masu paketa svi su isli na 11200 nisu otvarani ista nije naplaceno.

Ti mora da si ona statisticka greska koja jos nijedan paket do sada nije platila.

Evo malo da vas nasmejem...

Narucio sam sestri sat sa ovog linka , pored toga sto su gori od Kineza sat je stigao danas, a narucen je 7. novembra ja sam dobio cestitku od carineeee :)))
Da li su oni normalni ili je ovo skrivena kamera ja ne znam... Porucen sat sa megapopusti.rs ispod pise Megaplakat d.o.o. Fabrisova 7, 1000 Beograd a meni dolazi cestitka od carine da im dostavim dokumentaciju jer ja uvozim SAT o_OOO Da li se smejati ili plakati ja ne znam vise, idem sada da zovem ove u Hrvatsku gde im je operativni centar da ih pitam da li su normalni pa cu da zovem i taj Megaplakat da vidim da li se drogiraju ili sta je u pitanju...

PS. goxxxy dobar potpis :D

Stigla ti je čestitka od carine zato što si ti naručio od slepaca koji imaju sajt megapopusti.rs i koji samo glume saobraćajca.
Prosleđuju informaciju o porudžbini u Hrvatsku i paket poslat direktno odande, zato carina.
I ja bih im se najebao majke za ovakvu svinjariju!!!

Naravno, na mejl posto se na telefon nije niko javio... A planiram da sacekam odgovor pa cu zvati carinu... Moje misljenje je da ja njima ako dam dokaz koliko sam platio da ce mi naplatiti PDV, nije to neka para ali ja necu zbog necije neozbiljnosti da placam, radije nek vrate sat (jedino ako bas sestra ne insistira da ne vracam :D).
Inace posiljka je dosla iz Poljske i na carinskom dokumentu je datum 6.12 pa imam jos vremena za to sve.

Posle 5 dana na carini napokon je paket prosledjen na dostavu.

Ide od 61200 CARINA GPC BEOGRAD. Sutra cu videti da li i koliko ce biti carine.

Malo pre sam preuzeo uredjaj.

Uredjaj 'procenjen' na 10 funti, placen pdv i otvaranje oko 350din.

Sve u svemu, dobro sam prosao. Paket otvarala Snezana M.

Da li postoji neki formular koji treba popuniti kada ste nezadovoljni procenom vrednosti carinjenja i odbijete posiljku?

Slucaj sat preko popusta - carinjenje.

Samo da vas pitam. Posto sam kontaktirao te megapopuste rekli su da ne platim carinu i da se sat vrati dobavljacu. Posto nisam imao ovakvih slucajeva do sada onda pretpostavljam da ne moram kontaktirati carinu, jer kad istekne rok od 8 dana oni ce sami poslati sat nazad. Jel sam u pravu ili trebam da kontaktiram carinu?

Nema potrebe, paket se posle 8 dana automatski vraća pošiljaocu, a onda on mora da plati ako hoće da preuzme paket.

Vazi. Hvala ;)
Neka oni placaju sta hoce. Nisam ja ovca pa da placam ono sto ne trebam. Samo da se ne moram na kraju natezati sa njima oko povrata novca od porudzbine.

I mene interesuje sta se radi u slucaju da nisam zadovoljna procenom carine. U posti nisu znali pa rekose da napisem zalbu i donesem sutra. Jel ulagao neko zalbu do sada, koliko traje proces i ima li vajde (imam racun koji cu odstampati i priloziti)?

I mene interesuje sta se radi u slucaju da nisam zadovoljna procenom carine. U posti nisu znali pa rekose da napisem zalbu i donesem sutra. Jel ulagao neko zalbu do sada, koliko traje proces i ima li vajde (imam racun koji cu odstampati i priloziti)?

I mene zanima to. I jel prvo platim i preuzmem paket pa se zalim ili se prvo zalim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno