Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da je on jedini jovica tamo koliko se secam tako da je dovoljno: "Dabogda ti Jovica carinio paket!"

Naručio sam preko tmarta i platio 6 dolara za DHL express mail service, baš ću da vam javim da li je i koliko je brže od klasičnog shippinga i šta je bilo sa PDVom.

neke posiljke zaglave i po 10 dana a neke krenu odmah posle par dana...kako i zasto zavisi valjda od carinika kako se ko snadje sa novim SW pa neko uradi manje neko vise komada dnevno...ja sam prekjuce zvao da pitam za paket od pre nedelju dana i rekli su mi da sutra tj juce obradjuju tek taj datum prispeca :)

Stigao mi je malopre sako iz Kine. Koštao me je 16$ + 3$ poštarina. Doneo poštar i ocarinjeno na 335, a plaćeno 445rsd. Nisam ja bio kući pa je ukućanin preuzeo paket.

jel nisi pratio na casu? gde je onih ~110din sto uzima posta? 66+45?

jel kad pise

2013-11-29 00:00, Arrived at overseas (Country code: RS)

znaci da je pristiglo u Srbiju ili? gledam ranije logove clanova, i uglavnom 2-4 dana nakog ovog loga pise "Carina Beograd - otprema" ...? sto znaci da bi uskoro trebalo da ocekujem telefonce da stigne u moju postu u Krusevcu posto je vec 5.12.?

edit: evo ukucah tracking kod na sajt nase poste, i izgleda da je vec ocarinjeno i poslato za moju postu?

29.11.2013 15:04:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
29.11.2013 15:40:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
02.12.2013 11:32:50 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
03.12.2013 20:29:08 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
04.12.2013 16:01:43 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
05.12.2013 18:21:28 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Poslednja izmena:
Stićiće ti sledeće nedelje, i kod mene je slično, paket stigao 30.11., još uvek je na carini i samo se vrti...

Imam jedno pitanje. Kad paket ide preko EMS, da li je to obicna dostava koja ide na carinu ili je to neka sluzba slicna DHL-u? :O

To je obična dostava koja ide na carinu i skoro pa 100% će biti ocarinjena i biće lupljen pdv (ocarinjena ako treba, pdv dobija sigurno).

I to 100% sto ce na carinu mi je draze nego da ne znam ;) Bar znam na cemu sam sa njima ;)

Tu se mogu složiti u potpunosti sa tobom...:wave:

Drugari,

treba mi savet. Želim da kupim ćerkici tablet FNF Ifive X2 Tablet PC 8.9

http://www.aliexpress.com/item/FNF-Ifive-X2-Tablet-PC-8-9-Inch-IPS-Retina-Screen-1920x1200-RK3188-Quadcore-Android-4/982431319.html

e sada, koji je kineski pordavac pozdan za kupovinu. Ovaj što sam ga našao ima "dobru reputaciju i 97.8% Positive feedback", ali ne prima PayPay. Za sumu koliko košta ovaj tablet oko 200$ zelim neku "siguricu" :)

Sa kojih sajtova vi (članovi foruma) ste kupovali Kineske mobilne i tablete ?

Ja sam ti vec napisao svoje misljenje o tome u drugoj temi. Imas i u temi u rubrici tableti, pa procitaj neka misljenja za i protiv.

U svakom slucaju si malo zakasnio. Dok ti to stigne iz Kine racunaj na PDV od 20 % i ovo uvode maliciozno nazvano "muzicki dinar" a ko zna koliko ce biti za ovakav tablet Dinara. Nikako 1 . :D

I to 100% sto ce na carinu mi je draze nego da ne znam ;) Bar znam na cemu sam sa njima ;)

Ne mora da znači da znaš na čemu si. :d Meni su konačno pustili dva paketa koji stoje od 25.11. na carini. U pitanju je obična 16AWG žica po 100ft (33m) u svakom, namerno sam poručio odvojeno da me ne bi pitali šta će mi 100m žice (ostatak bio u trećem paketu sa još nekim stvarima).

E, sad, dva identična paketa, identične težine i sadržaja, poslata EMSom iz US su u dva dana obradili različito - oba su otvorena i naplaćen pregled, ali je jedan oslobođen plaćanja carine, a na drugi je naplaćen SAMO PDV i to na iznos od 25$ što čak nije ni vrednost sa troškovima isporuke, već neto vrednost žice unutra.

Eto, pa vi sad računajte koliko može da vas košta nešto što poručite od preko, a naročito kad će da stigne (inače, paketi su stigli iz NY u BG za 5 dana)... :d

PS. PDV naplatio g. Jovica Guberinić :D

Poslednja izmena:
Pa dobro, ti si u sustini super prosao :)

Bitno je i da se ima u vidu koliko maximalno moze da prodje, a ako se prodje sa nekim paketom koji je oslobodjen carine to je samo + :)

A ja sam konkretno pitao ovo jer kolega bi da naruci neke patike pa nude EMS free shipping ;)

Drugari,

treba mi savet. Želim da kupim ćerkici tablet FNF Ifive X2 Tablet PC 8.9

http://www.aliexpress.com/item/FNF-Ifive-X2-Tablet-PC-8-9-Inch-IPS-Retina-Screen-1920x1200-RK3188-Quadcore-Android-4/982431319.html

e sada, koji je kineski pordavac pozdan za kupovinu. Ovaj što sam ga našao ima "dobru reputaciju i 97.8% Positive feedback", ali ne prima PayPay. Za sumu koliko košta ovaj tablet oko 200$ zelim neku "siguricu" :)

Sa kojih sajtova vi (članovi foruma) ste kupovali Kineske mobilne i tablete ?

Ako ne prima PayPal, ti potrazi taj tablet na eBay. Ja sam ga potrazio i nasao kod nekoliko prodavaca. Najjeftiniji je 190$ i prodavac ima 98.4% positive feedback.

http://www.ebay.com/itm/FNF-Ifive-1...31070901058?pt=US_Tablets&hash=item35cce62342

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Danas mi stigao paket iz USA neki losion i sapuni za sestru i naplatili pdv 390+onih 110 na vrednost 17$.Paket kao da je bio na solunskom frontu.Ali nije ih mrzelo,posto nema racuna unutra a na paketu ne pise koja je suma,da odu na sajt i naprave porudzbinu.Kao da je ne znam sta a ne baby losion i 4 sapuna(u jednom papiru).Na krsju onog carinskog izvestaja pise CPD uspesno potvrdjen.Sta je to?Prvi put vidim.

@AmilDinsio
Puno 4 sapuna, ima jedan da ti traje godina dana a ne da se raspas, sad su te zaveli pa te pozovu da vide na sta mirises da ih nisi unovcio! :)

Ovo prvo je android box od 45-50$ i prošao, koliko mi kažu, bez poreza a ovo drugo je tastatura od 16 koju su izgleda morali da opletu i naravno još uvek nije uručena. Poslata 11 dana ranije.
6y4y4aqa.jpg

y9y5azyb.jpg

... šta reći... bolidi.

Meni stigao paket, neke strune za ribolov, pise da je naplacen PDV 606 dinara, postar mi dao priznanicu na 110 dinara a naplatio 762 dinara, jes' da sam davno bio prvi razred ali meni se ovo ne slaze, baksis ili... !?

Meni stigao paket, neke strune za ribolov, pise da je naplacen PDV 606 dinara, postar mi dao priznanicu na 110 dinara a naplatio 762 dinara, jes' da sam davno bio prvi razred ali meni se ovo ne slaze, baksis ili... !?

Ako nije tajna gde si uzimao strune,koje i koliko € ? Moje su nadam se prosle carinu ako sam dobro skontao

Poslednja izmena:
Imao sam nevidjeno srece izgleda, kad procitam sta su i koliko oporezivali ljudima.

Uzeh Creative SoundBlaster Z za nekih 65 funti pre nekoliko meseci sa sajta iz engleske, i sve je bilo stiglo ok za nedelju i po dana, i nisu mi naplatili ni carini ni porez, doneo mi postar na kucu cak i dao mu samo baksis 200 kinti.

Mada sad kad znam koliko mogu da odvale, ne uzima mi se vise nista preko grana skupo :p

Ako nije tajna gde si uzimao strune,koje i koliko € ? Moje su nadam se prosle carinu ako sam dobro skontao

Nije tajna, uzimam na Plat-u (plat.co.jp), uzimao sam letos kad je Unitica bila na 40% snizenju, a sad su na novogodisnjem snizenju vecina Unitica po 50%, a Shore Game 60%, Varivas su po 10%...
Zaprepastili smo danas kad smo uporedjivali 1,2PE Unitica Shore Game sto mu dodje u prevodu 0,185mm, sa PowerPro 10lb koji je 0,15mm deklarativno a deblji od ove malo, i SureCatch Gallant koji je 0,12mm deklarativno a i on deblji od ove, a ona nosi 16lb!!

Cene su sad sjajne inace, 10-12€ za kalem od 150m, Duel od 200m za po 16-18€, postarina na 2 kalema je oko 7€ i jos oko 1€ uzme za "handling", nudi i da nasteluje racun koji ide u paket ako uzmes vise ili skuplje pa ti predju 50€, ja danas narucio jos 3, ovo se ne propusta, a stize za 5 dana (i carina gnjavi jos toliko)!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno