@alfaunits Nravno da može samo treba da uradiš-izvadiš na Korejskoj carini ATA Carnet i on ti traje godinu dana, a važi za sve zemlje potpisnice ATA Carnet sporazuma. http://en.wikipedia.org/wiki/ATA_Carnet
Svaka čast na iskrenosti, pa evo da ti odgovorim....
Ima ovde mnogo ako i možda, ali ću gledati da budem najkonkretniji. Prvo, cena ti nije adekvatna. Iako, uglavnom sve što se kupi od Kineza ni po default-u obeležavaju kao gift, a u paketu nema računa. Problem je što taj paket prolazi skener na aerodormu, a u pitanju je srebro, što priznaćeš može da bode oči, pogotovo što će da bude više komada, pa se vidi da nije za ličnu upotrebu.
Drugo, tebi će paketi da dolaze frekventno i brzo ćeš upasti u oči na carini, a onda će te banovati, tj. tražiće ti uvoznu dozvolu (koju ti nemaš) za sve čega ima više od 1 kom., pošto se onda smatra da nije samo za ličnu upotrebu.
Možeš da probaš, pa ako prođe da teraš dok traje ili da u startu paketi idu na više adresa ili da menjaš adrese u krug, da bi bio manje sumnjiv.
Ja bih ovako, pa šta bude.
Pozz
Cekaj druze aliexpress je slican sajt kao nas kupindo, tamo clanovi prodaju, a alibaba je sajt gde firma prodaje kao mikro princ npr., sa kim si ti imao problema sa clanovima ili sajtom? Poz
Na aliexpressu sam kupovao neke stvarčice, ništa skupo i ozbiljno. Problem su i prodavci prevaranti, i sajt koji štiti taj način poslovanja. Na sva zvona bruje o zaštiti kupaca, vraćanju para i sl. ali kad treba da dođe do toga nema ih nigde. Jednostavno na sajtu ne postoji nikakav mail, ili kontakt, a reagovanje na žalbe je neverovatno sporo. Po njihovim pravilima, ukoliko se ne dogovoriš sa prodavcem, i aliexpress preuzme slučaj u roku od 2 dana treba da dobiješ neki odgovor. Meni su se javili posle 10 dana 12.3, da rade na slučaju, navodono traže neke podatke od prodavca, i od tad ništa novo. Aliespressu to savršeno odgovara, što je više žalbi, više para zadržavaju kod sebe. Sistem ocenjivanja je tek beskoristan, ako imaš bilo kakav problem, dok je u obradi ne možeš da oceniš prodavca prevaranta. A i kad mu daš ocenu, on može da te zavlači mesec dana sa svojom ocenom pre nego što se ocena pojavi na sajtu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari