Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je uspelo, verovatno bio raspolozen carinik, a i morao sam da mu saljem saobracajne posto je bio deo za auto , ali ja stvarno tad nisam to znao, sad narucujem po malo

Ja volim satove. Do sada sam online pazario 2 komada. Cena se kretala od 100 do 120 $. Poštarina je besplatna. Satovi iz Kine. Za sada nisam platio carinu. Išla je običnom poštom. Ruku na srce na kutiji je pisao pokolon i cena od 52.10 $

Sada skupljam pare za nešto skuplje :)

P.S. Zločin se isplati ;)

Ja volim satove. Do sada sam online pazario 2 komada. Cena se kretala od 100 do 120 $. Poštarina je besplatna. Satovi iz Kine. Za sada nisam platio carinu. Išla je običnom poštom. Ruku na srce na kutiji je pisao pokolon i cena od 52.10 $

Dok ga na sceneru carinik ne prepozna pa mu se jos svidi, pa primis sipak :p
Ili kinez napise rolex pa dobijes carinu od 200e :)

*** rizik. U glavnom ušteda se kreće od 4000-10000 din za modele do 250$. I da se plati carina nije problem.
Neko reče da je carina u nekoj okolnoj zemlji od 150 € pa na gore. Tako bi trebalo i ovde da se sredi. Ali onda ne bi kupovali od tajfuna :( i oni ljudi ne bi mogli da se bogate na našoj nesreći.
Drugi problem je u edukaciji carinika. Mnogi od njih su još u osamdesetim.
Bitna je i zemlja iz koje se šalje. Par paketa iz Engleske su mi redovno otvarali za i to za 5-10 funti.

*** rizik. U glavnom ušteda se kreće od 4000-10000 din za modele do 250$. I da se plati carina nije problem.
Neko reče da je carina u nekoj okolnoj zemlji od 150 € pa na gore. Tako bi trebalo i ovde da se sredi. Ali onda ne bi kupovali od tajfuna :( i oni ljudi ne bi mogli da se bogate na našoj nesreći.
Bitna je i zemlja iz koje se šalje. Par paketa iz Engleske su mi redovno otvarali za i to za 5-10 funti.
Sa kog sajta ih uzimas? Da li si siguran da su original, a ne neke kopije?

A sa kog to kineskog sajta si narucivao po toj povoljnoj ceni? To te pitam :)

@ zeljko

Nemoj puno paketa naručivati u kratkom vremenskom razmaku, zapadneš im za oko i onda te "blacklistuju" i skeniraju detaljno svaki naredni paket. Ako već moraš, gledaj da raspodeliš na različite adrese.

@ zeljko

Nemoj puno paketa naručivati u kratkom vremenskom razmaku, zapadneš im za oko i onda te "blacklistuju" i skeniraju detaljno svaki naredni paket. Ako već moraš, gledaj da raspodeliš na različite adrese.

Pa sad znam, uglavnom sam za par dana narucio sve sto sam hteo

To je u CG 150 Eura limit. Svi paketi do te cene, nema carine. A ovde kod nas trubile novine mesecima kad je dignuto na 50 .

Nisam stigao da pratim forum, al kakvi su vasi utisci o Radic Evici, cariniku sto radi u Savskoj? Imao sam prilike da je upoznam pre neki dan.. namazana je svim mogucim mastima.

Imaš kroz ovaj topic, ali i kroz druge na ovom forumu dosta o dotičnoj osobi.
Sve u svemu, i sam si sve rekao...
I ne zezajte se sa njom, može da bude jako kontraproduktivno:)

Nisam stigao da pratim forum, al kakvi su vasi utisci o Radic Evici, cariniku sto radi u Savskoj? Imao sam prilike da je upoznam pre neki dan.. namazana je svim mogucim mastima.

Ti ne stizes da pratis forum, ne mozes da uradis search, a mi mozemo nase vreme da trosimo da stalno odgovaramo na ovakva pitanja?:) Mislim, kako vas nije sramota bukvalno? :D

Zamolio bi za malu pomoc. Zelim da kupim neki bilijarski stap iz nemacke. Sa ovog sajta. http://www.dynamic-billard.com/en/
Znaci najosnovniji od 30-60e. E sad ja imam burazera tamo koji je iz banja luke, a ja idem za 10 dana za BL i on ce biti tamo. Jer moze on to da prenese kao licni stap u koferu [ne znam dal ide avionom] ili da mi posalje obicnom postom [vec mi slao slusalice]. E sad poblem moze da bude paket jer je stap 90cm dugacak [pola stapa]. Any idea?

Za postu ta velicina nije nikakav problem ali mislim da je zgodnije da ga ponese licno.

Moze jedno objasnjenje termina ?
Sta je shipped a sta discpatched ( valjda sam dobro napisao ) ?

Isto - neko zove ovo/ono ovako/onako. Mada shipped bi trebalo uvek da znaci da je shipped ka kupcu, a mooooozda dispatched ka drugoj filijali :)

Isto - neko zove ovo/ono ovako/onako. Mada shipped bi trebalo uvek da znaci da je shipped ka kupcu, a mooooozda dispatched ka drugoj filijali :)

Na sajtu odakke sam,porucio robu, nakon provere posiljke jedan dan mi je pisalo shipped a dva dana kasnije dispatched pa mi je nejasno sta je dispatched u ovom slucaju.

dispatched obično znači da je poslato kupcu, iako i shipped je sinonim... Po mom iskustvu sa ebaya shipped stave kada predaju paket, a onda na tracking-u posle izvesnog vremena izađe dispatched.

Ako je Singapur u pitanju: shipped - prodavac predao na postu, information received - posiljka prosla sortirni centar i ceka na prevoz, dispatched - posiljka krenula ka zemlji odredista

Iz mog iskustva :)

Da li se carini paket ako sa shippingom predje 50 eura od pravnog lica?
Znaci sam predmet je 45 a shipping 11. Da li na carini racunaju ukupnu cenu sa shippingom ili bez?
Izvinjavam se ako je bilo takvo pitanje ja ga nisam nasao u ovoj temi.

Znaci sam predmet je 45 a shipping 11. Da li na carini racunaju ukupnu cenu sa shippingom ili bez?

Carini se po pravilu ali sve to zavisi od srece ne od cene koja pise na paketu

Po pravilu se ne carini. Gleda se vrednost na carinskoj deklaraciji.

Sta mislite kako ce uvođenje PayPal-a i masovnija kupovina od preko uticati kako na carinike licno, tako i na citav taj sistem? Ima li ikakvih naznaka da cemo uskoro moci da imamo tracking za posiljke od trenutka kad udju u zemlju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno