Dok ga na sceneru carinik ne prepozna pa mu se jos svidi, pa primis sipakJa volim satove. Do sada sam online pazario 2 komada. Cena se kretala od 100 do 120 $. Poštarina je besplatna. Satovi iz Kine. Za sada nisam platio carinu. Išla je običnom poštom. Ruku na srce na kutiji je pisao pokolon i cena od 52.10 $
Sada skupljam pare za nešto skuplje
P.S. Zločin se isplati![]()
Sa kog sajta ih uzimas? Da li si siguran da su original, a ne neke kopije?*** rizik. U glavnom ušteda se kreće od 4000-10000 din za modele do 250$. I da se plati carina nije problem.
Neko reče da je carina u nekoj okolnoj zemlji od 150 € pa na gore. Tako bi trebalo i ovde da se sredi. Ali onda ne bi kupovali od tajfunai oni ljudi ne bi mogli da se bogate na našoj nesreći.
Drugi problem je u edukaciji carinika. Mnogi od njih su još u osamdesetim.
Bitna je i zemlja iz koje se šalje. Par paketa iz Engleske su mi redovno otvarali za i to za 5-10 funti.
Sa kog sajta ih uzimas? Da li si siguran da su original, a ne neke kopije?
Ja volim satove. Do sada sam online pazario 2 komada. Cena se kretala od 100 do 120 $. Poštarina je besplatna. Satovi iz Kine. Za sada nisam platio carinu. Išla je običnom poštom. Ruku na srce na kutiji je pisao pokolon i cena od 52.10 $
Sada skupljam pare za nešto skuplje
P.S. Zločin se isplati![]()
@ zeljko
Nemoj puno paketa naručivati u kratkom vremenskom razmaku, zapadneš im za oko i onda te "blacklistuju" i skeniraju detaljno svaki naredni paket. Ako već moraš, gledaj da raspodeliš na različite adrese.
*** rizik. U glavnom ušteda se kreće od 4000-10000 din za modele do 250$. I da se plati carina nije problem.
Neko reče da je carina u nekoj okolnoj zemlji od 150 € pa na gore. Tako bi trebalo i ovde da se sredi. Ali onda ne bi kupovali od tajfunai oni ljudi ne bi mogli da se bogate na našoj nesreći.
Drugi problem je u edukaciji carinika. Mnogi od njih su još u osamdesetim.
Bitna je i zemlja iz koje se šalje. Par paketa iz Engleske su mi redovno otvarali za i to za 5-10 funti.
A sa kog to kineskog sajta si narucivao po toj povoljnoj ceni? To te pitam![]()
To je u CG 150 Eura limit. Svi paketi do te cene, nema carine. A ovde kod nas trubile novine mesecima kad je dignuto na 50 .
Nisam stigao da pratim forum, al kakvi su vasi utisci o Radic Evici, cariniku sto radi u Savskoj? Imao sam prilike da je upoznam pre neki dan.. namazana je svim mogucim mastima.
Daj i nama, nismo gubaviPoslao sam ti na PM.
Daj i nama, nismo gubavi![]()
Isto - neko zove ovo/ono ovako/onako. Mada shipped bi trebalo uvek da znaci da je shipped ka kupcu, a mooooozda dispatched ka drugoj filijali![]()
Da li se carini paket ako sa shippingom predje 50 eura od pravnog lica?
Znaci sam predmet je 45 a shipping 11. Da li na carini racunaju ukupnu cenu sa shippingom ili bez?
Izvinjavam se ako je bilo takvo pitanje ja ga nisam nasao u ovoj temi.
Da li se carini paket ako sa shippingom predje 50 eura od pravnog lica?
Znaci sam predmet je 45 a shipping 11. Da li na carini racunaju ukupnu cenu sa shippingom ili bez?
http://www.carinskatarifa.com/trazili_ste/povlastptt.htmDa li se carini paket ako sa shippingom predje 50 eura od pravnog lica?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari