Predrag123
Poznat
- Učlanjen(a)
- 04.06.2019
- Poena
- 42
Hvala na odgovoru 🍺 Videću kad mi stigne, možda prođem bez PDV
Videces kad ti stigne,verovatno su carinili ako je ta vrednost.Ispalo je brže nego što sam očekivao da će biti. Znači li ovo da paket nisu carinili (vrednost paketa je $98,95) i da neću plaćati PDV nit carinu?
U pitanju je veoma mali i lagan paket, veličina i težina maskice za telefon pa se nadam da zbog toga nisu ni obraćali mnogo pažnje na vrednost 😇 U svakom slučaju, ako su ga carinili, bolje da to platim poštaru kad stigne sutra (valjda će sutra) nego da je procedura komplikovanija.Videces kad ti stigne,verovatno su carinili ako je ta vrednost.
Na carini su ga sigurno otvorili posto je isao na carinu,ta velicina i tezina igra ulogu na izmenicnoj kada procenjuju da li je za carinu ili nije,ako je mal paket i nije tezak verovatno je prodavac stavio vecu cenu pa su zato poslali.Sada moguce da na carini kada otvore i ako nemaju pojma sta je i nemaju volju da istrazuju da samo zatvore i naplate otvaranje 100din.Ali opet ako je stavljena veca cena od ti 15-20e PDV ti sigurno naplacaju a i carina ako je preko 50e.U pitanju je veoma mali i lagan paket, veličina i težina maskice za telefon pa se nadam da zbog toga nisu ni obraćali mnogo pažnje na vrednost 😇 U svakom slučaju, ako su ga carinili, bolje da to platim poštaru kad stigne sutra (valjda će sutra) nego da je procedura komplikovanija.
Nišlije umeju da naplate carinu i PDV za skoro sve pakete, mislim da mogu da nabrojim na prstima jedne šake koliko paketa mi je prošlo bez otvaranja i plaćanja PDVa i carine.Ispalo je brže nego što sam očekivao da će biti. Znači li ovo da paket nisu carinili (vrednost paketa je $98,95) i da neću plaćati PDV nit carinu?
cekam i ja jedan od 1.6.koliko se dugo paketi zadrzavaju na carini za BG?
Cekam jedan koji je dospeo na carinu 25.5., ne menja mu se status danima
ranije su svaki dan azurirali statuse, sad izgleda to ne rade?
Drug,previse dobro da bi bilo istinito. Taj sajt vise ne radi,nego sto radi. Posiljke koje ima regis.nema ne njih,a kamoli drugih. 17 track koristim.
Te emailove ti niko ne gleda.Мени стоји још од 29 маја, иако сам им на Емаил послао доказ о вредности унапред, да ме не одеру претерано.
Pogledajte prilog 393156
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari