Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da li je moguce da paket stoji na carini 18 dana, i da nema nikakve promene vec 7 dana? Da li je ovo normalno pobogu, svaki prosli put kad sam narucivao bilo gotovo za 4-5 dana, sta je sad ovo? Ima li neko objasnjenje. Vidim da se dosta ljudi zali da im nema promene od 4.5.

Pogledajte prilog 388970
Meni je slično bilo, na carini od 24.04 stiglo danas ocarinjeno prekjuče. Čini mi se da je definitivno neko preopterećenje od praznika. Obićno posle carinjenja stize dan posle. Sada je bilo 2 dana posle carinjenja. Statusi takodje sa rupama između 04.05 i 10.05.
Sudeci po draganovom statusu, 20 dana je sada prosek. Sto je bezobrazluk al ajd.
Mislim da je malo lošija percepcija zbog neradnih dana. Jeste opterecenje , bio je uskrs 2 dana pa 1. Maj 2 dana neradno i sve je to uticalo na nagomilavanje paketa ali kod mene evo se uklopilo u 11 radnih dana na carini. Mada zbog 1og maja deluje da je duze.

Prilozi

• Screenshot_20230512_095544_Chrome.jpg
    Screenshot_20230512_095544_Chrome.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Juče mi je stigla jedna posiljka iz Francuske, došao poštar, uredno sam sve platio dat potpis, paket preuzet. E sad, obično kad mi stigne paket dobijem samo onaj papir sa posiljkom gde piše ko je carinio,kada i koliki je pdv. E juče mi je pored tog papira stigao još jedan papir. Papir gde se nalaze podaci za uplatnicu iste sume koja je na prvom papiru, 235 dinara. Poštar je naplatio nešto više od 400 i moje pitanje je jel ne moram uplacujem duplo? Ista cifra je na oba papira i poštar je naplatio sve uredno, da li je taj papir sa podacima za uplatnicu zalutao? U ko zna koliko porudžbina prvi put ovo vidim…

Не треба, платио си код поштара већ, они су ти само донели погрешан папир. Када се пакет / писмо оцарини, они залепе 2 папира на исти. 1 је за примаоца на коме се види ко је,шта и колико оцаринио а 2 је за пошту на коме су и подаци за уплату. Теби су једноставно дали погрешан од та 2 папира, дешавало се и мени, и у пошти и од поштара.

Screenshot (1).png
Da li je moguce da vec 7 dana paket stoji bog zna gde? Nije ni stigao u postu carinjenja... Inace sam iz NS

Da li imate ideju kome da se obratim? Nekoga da pitam...

Poslednja izmena:
Tesko da ce ti jos stici, meni stoji od 5 maja isto pise BG ali NS carina znaci stoji kod njih jer smradovi ni tracking ne znaju da updatuju

Znaju oni tracking da apdejtuju ali nece da rade.
Meni je 4.5 pisalo za carinu i danas se tek pojavio novi status otprema.

Unet u sistem 4.5 a stigao u zemlju 29.4

Ka pisete naglasite carinu NIJE SVE BG!!!!!!!!!!!!!

Meni danas ode na carinu, nisam skoro nista narucivao, pa dodjoh ovde da vidim najnovije vesti... HAhahahaha nisam se obradovao.... BG carinu

Poslednja izmena:
Da li je ovo samo trenutno ili ce od sad uvijek ovoliko da se ceka isporuka posiljki sa aliex? 😳

Nije ovo samo aliexp. Generalno carina na posiljke. Bilo je zastoja, ali ovo je apsolutni bezobrazluk :)

Momci, izvinite za upad, prelistao par stranica ali nema nista o tome. Search sam koristio i ali nema nista skorije.

U pitanju je manga sa BookDepository-a. Poslata je jos 10. marta. I dalje nije stigla.
Bio u posti par puta da provere ali nema nista. U medjuvremenu se i BookDepository ugasio.
Sad cu i njih da kontaktiram, mozda nisu ni poslali i slicno.
U medjuvremenu narucio mangu sa Kennys sajta, poslata 11. aprila ali ni ona jos nije stigla.
Pa cisto da vidim da li vi znate nesto, da nije u pitanju neki problem sa carinom i slicno. U pitanju je Niš.

Hvala unapred. :)

Cekanja su abnormlana i totalmo luda , podla i kriminalna, jos ako nemas tracking ceka sa i po 2+ meseca a ako ide za carinu to je 20+ dana dodatno
raspad totalan i izivljavanje

Carina, he he, ja digao ruke.
Jedan je u NS na carinu došao 8. marta (Ebay) , jedan 15.(Aliexperss).
Na po dve nedelje proverim na Limanskoj pošti , do njih ništa nije stiglo.
Svi rokovi za claim &r efund prošli.
Knjižim 30+ dolara gubitka, šta da se radi.
Osim da se u subotu izađe u popodnevnu šetnju.
Možda jednom bude bolje.
Nadam se da ću taj jedan biti ja.

U fb grupi, lik pise da je zvao sinoc carinu bg da pita sta se desava, rekli su mu da trenutrno obradjuju pakete koji su stigli 29og aprila... HAahahahahaha i da ne updejtuju statuse.... :D

Mene BD ispalio sto se tice refunda i ostalog, nista ne mogu vise da ucine jer je proslo vise od 14 dana od ocekivanog vremena dolaska posiljke, bla bla.
Tako da mi ostaje samo da se nadam da ce manga da stigne.

^Ako si platio PayPalom možeš i kod njih da pokušaš da dobiješ povraćaj.

U fb grupi, lik pise da je zvao sinoc carinu bg da pita sta se desava, rekli su mu da trenutrno obradjuju pakete koji su stigli 29og aprila... HAahahahahaha i da ne updejtuju statuse.... :D
Ovo je možda tacno za neke nisko prioritetne kategorije paketa. Moj stigao na carinu 12.05 , ocarinjen danas tj juce 23.05 . A nije EMS koji se inače radi prioritetno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno