Prošlo je bez carine. Meni danas prošle dve sa istim statusima, niška carina. Očekujem ih sutra.Kako beše, ovo je carinjeno ili je prošlo bez carine ili se ne može znati?
![]()
Prošlo je bez carine. Meni danas prošle dve sa istim statusima, niška carina. Očekujem ih sutra.Kako beše, ovo je carinjeno ili je prošlo bez carine ili se ne može znati?
![]()
Nemam problem sa tim nije mi hica, nego su se poHebali statusi na nekoliko posiljki.Carinjenje je u proseku 5-7 dana. Pisao sam o tome. Letos je na carini paket bio 18 dana.
Hvala. E sada ako sam ja lepo razumela,carini se od 50$ pa na gore ali imam pitanje za konkretan primer. Za par sati kreću neke akcije i recimo postoji ovaj telefon na akciji i da li bi ga carinili kada bi poručila?Poseti prvu stranicu ove teme.
NaravnoHvala. E sada ako sam ja lepo razumela,carini se od 50$ pa na gore ali imam pitanje za konkretan primer. Za par sati kreću neke akcije i recimo postoji ovaj telefon na akciji i da li bi ga carinili kada bi poručila?
Nisam znao da odrape 400din za carinjenje,to ko kada ti pauk odnese auto pa ti naplate kaznu 2500din a uslugu transporta auta 12500din.Carini se na osnovu računa, kao i svuda u svetu. Račun mora da bude fizički u paketu, ako nije, carinik ima pravo da odrapi onoliko koliko nađe da košta, gde god da nađe. PDV se plaća na bilo koju cifru, nemojte brkati sa carinom.
Do 50 EUR vrednosti pošiljke su oslobođene carine (ali ne i PDV-a).
Preko toga se plaća 10% carina + 20% PDV, otprilike 32% na cifru.
Ako se paket otvori, pa se ne carini, naplaćuje se 100 RSD otvaranje.
Ako se carini, naplaćuje se 400 RSD usluga carinjenja.
Sve ovo može da bude, ali i ne mora, kako ti se poklope zvezde.
Negde u ovoj temi sam napisao kako otprilike ide na BG carini, ali me sad mrzi da tražim, pogledaj ako te ne mrzi.
Ne naplaćuje se usluga carinjenja posebno.....
Ako se pošiljka vodi kao paket onda je otvaranje 300 din + provizija. Nema stavke selotejp i ruke, to je uračunato u otvaranje.100din + selotejp+ruke+provizija na uplatu carine
sutra ces dobiti paketOd 22.04. paket iz UK stoji na carini. Neko se tamo baš zeza, a statusi su im vrlo precizni, juče 2 potpuno različita. Da li neko moze da mi ovo protumači?Pogledajte prilog 388786
😂Nema stavke selotejp i ruke, to je uračunato u otvaranje.
Nije problem 10% carina, nije problem ni PDV 20% (znaci ta 'trecina' cene nije problem - platicemo to, nego su problem 'papiri' (fakture) i spediteri, koliko mora spediteru da se plati? 5000 dinara a telefon 70 evra, gluposti nevidjene.Carini se na osnovu računa, kao i svuda u svetu. Račun mora da bude fizički u paketu, ako nije, carinik ima pravo da odrapi onoliko koliko nađe da košta, gde god da nađe. PDV se plaća na bilo koju cifru, nemojte brkati sa carinom.
Do 50 EUR vrednosti pošiljke su oslobođene carine (ali ne i PDV-a).
Preko toga se plaća 10% carina + 20% PDV, otprilike 32% na cifru.
Sve ovo može da bude, ali i ne mora, kako ti se poklope zvezde.
Negde u ovoj temi sam napisao kako otprilike ide na BG carini, ali me sad mrzi da tražim, pogledaj ako te ne mrzi.
Pitaj tvoje u 11050 Beograd 22 sto su odmah vratili posiljku u GPC.И немојте ми рећи колико пакет може да лежи у канцеларији? Судећи по овоме, лежала је 0 дана, минус викенд (29.04-02.05)
Или је можда требало по њу доћи у 10200 ГПЦ БЕОГРАД?
Мора се додати да пошиљка није комерцијална – унутра је амортизер за бицикл, који је послат званичном дистрибутеру у Словенији (није било ближе) на гарантни сервис – и сада је морао да се врати назад – али не.
Pogledajte prilog 388959
Имате ли нагађања шта је пошло по злу?
realno fizickim licima ne treba niko da naplacuje...Ako je za utehu, UPS (tj. firma koja ih ovde zastupa) ne naplaćuje svoje troškove fizičkim licima.
FedEx i DHL naplaćuju.
Ako ide preko pošte, isto se ne plaća.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari