Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad da je ocekujem,i dali da spremam papire za paket?
Pozdrav
O kakvim papirima pišeš?
To ide preko pošte (nije kurirska služba) a ako je u pitanju papirni novac znaš koliko si platio pa spremaj da se nadje kad ti donese poštar a u temi Praćenje pošiljki pročitaj dokle je stigla pošiljka.
Treba malo i čitati a ne bap i odma pitanje na koje maltene na svakoj strani ove teme imaš odgovor.

Banggood, danas stigla posiljka sa carine, placeno oko 90 precenjeno na 120 ocarinjeno na skoro 40 sve dažbine sad cekam sta ce da rese do 48h jer je bilo placeno tariff insuranse.

Banggood, danas stigla posiljka sa carine, placeno oko 90 precenjeno na 120 ocarinjeno na skoro 40 sve dažbine sad cekam sta ce da rese do 48h jer je bilo placeno tariff insuranse.
Banggood vraća ako je cena carine između 40-60% od vrednosti pošiljke, zavisi od države. u svakom slučaju ili će ti sve biti pokriveno, ili većina

Ako sam dobro razumeo na ovu porudžbinu bih eventualno imao samo pdv 10€ s obzirom da isporuku vrši dhl express?
Screenshot_2023-04-12-14-29-22-920_com.iherb.jpg

Ako je stvarno DHL Express PDV se ne plaća. Samo ti kurir donese.

sta pise kada predjes misem preko onog i zaokruzenog?

Carina zna ponekad da računa cenu bez popusta ako je navedeno u fakturi i vodi računa o količini. Mg (ono zadnje) imaš ukupno 360 tableta (2x180) pa mogu da smatraju da nije samo za sopstvene potrebe, zavisi kakva mu je bila jutarnja kafa.

sta pise kada predjes misem preko onog i zaokruzenog?
IMG_20230412_154544.jpg
Carina zna ponekad da računa cenu bez popusta ako je navedeno u fakturi i vodi računa o količini. Mg (ono zadnje) imaš ukupno 360 tableta (2x180) pa mogu da smatraju da nije samo za sopstvene potrebe, zavisi kakva mu je bila jutarnja kafa.
Popust je samo na prvu stavku 1.27€ tako da to ne bi predstavljalo problem, a količinu sam tempirao da mi sve potraje 4 meseca.

duties and taxes may be collected at delivery, sto znaci mogu da ti naplate carinu, a ne moraju :)

Banggood vraća ako je cena carine između 40-60% od vrednosti pošiljke, zavisi od države. u svakom slučaju ili će ti sve biti pokriveno, ili većina
Da li ce meni vratiti iako mi paypal nije povezan sa karticom iz banke, vec sve do sada sto sam kupio na Banggood-u sam placao samo od novca koji je na paypal-u?

pa vratice novac na paypal onda :)

Ili nista, mozda samo proleti bez ikakvih nameta. Ljudi su ovde na temi pisali o porucivanju novijih ryzena znatno skupljih, pa nisu placali nista, procesor poslat u tray formatu naravno, bez kutije.
e da dam update — stigao procesor ni carina ni pdv. kinez je uredno napisao i da je procesor i sve

tray format pakovanje umotano u onaj tanki stiropor što može da se savija pa malo streč folije pa u onaj sivi shipping koverat. bas super

Posle duzeg natezanja tipa nedelju dana i to nakon prelaska na mail a ne preko chat agenata, ponudili su mi 35 eur refund sto sam ja odbio jer sam platio oko 40 sa troskovima rukovanja paketom otvaranje i provizijama njihovim a pise da vracaju processing cost and any other customs cost tako da sam zahtevao koliko sam platio oko 40 i oni su se opet cenkali i ponudili 39 evra i nisam hteo vise da se natezem i pristao sam i 2 dana kasnije mi je vracen tax refund.

Poslednja izmena:
Posle duzeg natezanja tipa nedelju dana i to nakon prelaska na mail a ne preko chat agenata, ponudili su mi 35 eur refund sto sam ja odbio jer sam platio oko 40 sa troskovima rukovanja paketom otvaranje i provizijama njihovim a pise da vracaju processing cost and any other customs cost tako da sam zahtevao koliko sam platio oko 40 i oni su se opet cenkali i ponudili 39 evra i nisam hteo vise da se natezem i pristao sam i 2 dana kasnije mi je vracen tax refund.
oni ne vraćaju uvek koliko si ti platio. ako je tih 40e preko 40-60% (zavisi) cene samog proizvoda, oni će vratiti do 40-60%, dok ostatak pada na tebe.

Izgleda da je opet došlo do nekog zastoja u carinjenju pošiljaka..Već 5 dana na više preporučenih samo se statusi prepisuju sa istim vremenom...

Totalna katastrofa. Meni se ništa nije pomerilo sa carine od svih paketa koji su naručeni u poslednja 2 meseca. Pouzdanija je procena kada paket stiže sa drugog kraja sveta, nego sa lokalne carine.

doso iz inostranstva...i nacurio preko UPS Express nesto..stiglo relativno brzno DO Aerodroma Beograd granice....PA ONDA taj privatni spediter preuzima,

Express Courir d.o.o

VEOMA los customer service. Taj Aleksa Gacic veoma sporo radi (ako uopste nesto radi) 4 dana email back and forth.
i ta "team lider" zena Darija Zivkovic veoma nepristojna isto, nema hvala, bam spusti vam telefon, ili dalje daje bez comment, total haos customer service

NEMOJTE nikad preko tog "kurira" nista raditi, izgubite 1 nedelju samo za Email i Tel NAKON da je stiglo u Beogradu, i PRE nego sto pocnu da daju u carinu (ako uposte, jos uvek cekam)
odgovaraju na email 1x u 24h...osim mali ping pong email ako zivkas zvaki dan.

ja nisam znao da moze da se otkupi da carinska dokumentacija za 1500 din, pa da se daje DRUGOM SPEDITERU...ali neznam KO JE BOLJI...imate neki tip??

velika sramota da su oni, Authorized UPS Serbia.....ranije bio taj Flying Cargo d.o.o..isto mnogo problema i usporavanje sa njega, pa su izbacili dosta ljude tamo, sada MALO bolje...ali samo malo brze.

najbolje iskustvo do sada je sa DHL Express Serbia...a i oni nisu nesto bozna sta, a ne uzimaju UPS ..da budi posrednik...pitao sam.

jel neko zna SUPER spediter koji radi i za FIZICKE lica...i brzo..moze extra kes naplata..samo bzro da ide za 24h and finish.
to je chaos bre, extra tako namesten sistem nerviranja..da tera i muci ljude zivce i energiju...da umesto da importiras...da kupis local u prodavnice u BG neku tehniku za 20-50% marge, i onda su modeli jos 1-3 godine stariji nego u instoranstvu......really bad servis man.

jer ima neko neki tip za bolji spediter
ili import advokat da ubrza to sve?

hvala

Poslednja izmena:
Srbija...

Stigao mali paket iz amerike (poslat preko Asendia, isao preko francuske, Srbija vidi samo taj FR tracking) vrednosti 25$ u carinu RSBEGC 21. aprila, ocarinjen 29. aprila (mada se status samo ponavljao otpremljeno u carinu do juce), dosao kod mene danas, carina naplacena na vrednost 5x25$ = 125$ umesto 5x5$ = 25$ ukupno (+ shiping), iako sam im mail poslao 21. aprila sa tracking brojem u Subject i linkom/skrinshotovima/PDF-ovima ebay listinga/paypal placanja/bankovnog placanja i objasnio koja je cena po jedinici, koliko ukupno, koliko je shiping, koliko je sa shipingom ukupno...
tako da izgleda da to nisu uopste gledali i videli samo da pise 25$ na CN22 nalepnici, videli da ima 5 kom. unutra i brze bolje da naplate carinu na osnovicu 5x25$ (iako pise total 25$ na nalepnici)

04.05.2023 09:24:2010200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремљен
03.05.2023 09:07:2710200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремљен
29.04.2023 08:52:4610200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремљен
28.04.2023 09:04:2810200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремљен
27.04.2023 10:39:5611003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

Nema statusa poslednja 4 dana, trebalo bi da preslikavaju ukoliko je jos tamo? Aj kazemo vikend, ali petak, ponedeljak nista.

Carinjenje je u proseku 5-7 dana. Pisao sam o tome. Letos je na carini paket bio 18 dana.

Kako beše, ovo je carinjeno ili je prošlo bez carine ili se ne može znati?

7sRtVzA.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno