Blue Morpho
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 21.12.2018
- Poena
- 55
LA HU posiljka, ostavio je i broj... Ma sve je moguce, ali na kraju ispada kako se kome zalomi. XD najbolje da se ceka bez zivciranja, pa kad stigne stigao je. Tebu bg caina kao njemu?
C pošiljke nekada prođu brže nego R i L. Meni je juče isto isporučena pošiljka od 13. maja. Mana je što moraju da odu na carinu, barem da se prelepe.Ovo je možda tacno za neke nisko prioritetne kategorije paketa. Moj stigao na carinu 12.05 , ocarinjen danas tj juce 23.05 . A nije EMS koji se inače radi prioritetno.
Hvala.Znači vrednost posiljke sa slanjem 180e..Na tu cenu 32% i nista više ne bi trebalo?Po proceni za koliko dana stiže?Naravno.
Ono što je dobro je što UPS ne zaračunava špediterske troškove fizičkim licima, da je u pitanju FedEx ili DHL, platio bi na to još oko 5000 rsd pride.
verovaqtno sto nisu probali da to odrade ubrzanom procedurom. meni je iz kine nesto stiglo fedex-om cini mi se... Ako izuzmemo cinjenicu da je greskom deo posiljke zavrsio u francuskoj ili spanij, proces carinjenja je isao ubrzanom procedurom (na zahtev fedexa - bar su tako rekli)... poslao sam im dokumentaciju koja je potrebna i ovlascenje da odrade spediciju, i sve bilo gotovo za dan - dvaposto je ovo Srbija nema procene...
meni je DHL Express poslat 16.05. iz Spanije, jos uvek carine...
inace DHL Express je 1-3 days at your door in 220 countries over the world....
Kinezi nigde ne pisu pravu vrednost, nezavisno od logistike, da li ima pracenje ili ne. Evo skoriji primer, narucio fosi k5 pro mini pojacalo, vrednosti 55 dolara, logistika singapore post, kinez napisao 10 dolara. Da su hteli da otvaraju, verovatno bih platio carinu i pdv 30ak dolara.sta god da sam narucio u poslednjih par nedelja na aliju otislo je sa LA HU.
imam desetak paketica. svi su do $10. da li neko ima iskustva sa tim LA HU do $10, u smislu da li su kinezi lepili deklaracije po realnoj ceni, da li idu na carinu ili se pustaju po dolasku na carinu?
znaci mesec dana cu ja cekati izgleda. Sta je tu je...LS…NL od 08.05. na carini BG.
Nema reci…
Pretrazio, ali nigde nisam nasao da i posti placam slanje paketa po zalbi,Pretrazi ovu temu mislim da je bilo par iskustava
LA HU posiljka, ostavio je i broj... Ma sve je moguce, ali na kraju ispada kako se kome zalomi. XD najbolje da se ceka bez zivciranja, pa kad stigne stigao je. Tebu bg caina kao njemu?pI
I ova moja LA HU pošiljka sa displejem za mobilni ne mrda već 20 dana, od 9. maja...Cenim da čeka na carinjenje, samo ne skeniraju zar ne?LA HU posiljka, ostavio je i broj... Ma sve je moguce, ali na kraju ispada kako se kome zalomi. XD najbolje da se ceka bez zivciranja, pa kad stigne stigao je. Tebu bg caina kao njemu?
Oni su tebi procenili vrednost na nekih 110e na sta imaju pravo,kinezi retko stavljaju odgovarajacu dokumentaciju da bi ti se priznala cena koju napise kinez....ako prilozis podatke od banke i sa samog sajta verovatno ce priznati zalbu i dobices pdv+carina nekih 2500din,posto si vec platio 500 zalbu plus 500 dodatne troskove poste spasio si 1000din ali ces cekati dadatno mesec dana na paket.Nemas sta vise da se zalis sve je po propisu,to sto kinezi ne stavljaju odgovarajuce fakture niko nam nije kriv.Da li moze pomoc,
Stigao mi je paket iz kine sa pogresno obracunatim carinskim dadzbinama, traze mi da platim 4500 din, a sam paket sam platio oko 70 eura,
Nisam platio, podneo sam zalbu sa dokazima, 490 din,
Ali sada mi Posta trazi 2 x 216 din za repost slanje paketa do BG carine?
Dali su mi gotovinski racun na taj iznos??
Da li mogu nekako da trazim nadoknadu dodatnih troskova?
Jel se zalio neko skoro, kako ovo ide sada?
Ja sam samo sreenshot sa sajta na kojem sam porucio i to su priznali.Drugari pojedoh pogolemo go*no. 😁
Porucih neko ulje za 65e+15e slanje i ne videh da salju dhl-om. Nema veze..sad je gotovo.
Traze mi izvod iz banke i uvid sa sajta gde sam kupio. Jel me oni za*ebavaju ili ne? Pise na paketu sve koliko je placeno. Mogu li da uradim snimak sa online racuna banke ili moram bas u banku?
Potrebno je da Vam posalju Proformu Invoice gde ce pisati gift, free of charge I cena proizvoda npr 20 usd.
Vi samo mzaokruzite da je poklon u pitanju I popunite one izjave koje sam Vam poslala kako ne biste placali carinu I spediciju.
Sumnjam, mozda ako su trazili neki dokazDa li carina otvara naše mail-ove poslate na
[email protected]
i određuje dažbine na osnovu screenshot-a porudžbine,
ili to ignorišu i po nekim svojim kriterijumima određuju vrednost pošiljke?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari