Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce stigla tri paketa, sitnice od 2,3$. Za jedan paket sa kablom koji kosta 1$ mi trazili 166 rsd, sto sam naravno, odbio da platim. Rekao sam mu da ne dam pare i to moze slobodno da napise na izvestaju kad budu vracali paket na carinu

Off

Jel' valja? Daj link.

http://hifimediy.com/index.php?route=product/product&path=62&product_id=84

Jedino što sam se zeznuo za cifru, 68$ jeste, ali bez shippinga koji je još 15$, a moraš i da ga skutijaš.
Inače, u pitanju je "čuveni" ESS Sabre DAC, ovde je u pitanju ES9023 chip koji je 24bit-ni (postoji i napredniji, koji je 32bit-ni), fino skockan DAC (uredna štampa, dobar PCB, fino i lepo lemljeno, relativno kvalitetne komponente,...).
Što se tiče zvuka za ove pare sasvim lepo rešenje, ali po meni ipak je Sabre za klasu (i više) lošiji od npr. Burr-Brown PCM1704, ali je ovo chip koji ide u neke od najskupljih DAC-ova (a i košta poprilično), tako da i nisu za poređenje.
Ako uzmeš ovaj DAC za skutijavanje ti treba bukvalno i samo kutija, sve je na PCB-u.

Danas sam proverio stanje za jednu posiljku i nesto mi je nije jasno. Zadnji put kada sam narucivao sa neta, kad dodje do stanja 61200 za 3 dana sam dobio paket, ali se stanje na trackingu sa tog 61200 broja nije menjao? Sada, mi je situacija malo drugacij jel se vraca u 1200.. Samo ako neko moze da mi kaze da li misli da je ovo ok ili ne?

18.05.2013 12:45:46 11003 IZMENIÈNA POŠTA Za carinu
24.05.2013 08:13:18 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
24.05.2013 10:00:06 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
24.05.2013 17:34:18 - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Danas sam proverio stanje za jednu posiljku i nesto mi je nije jasno. Zadnji put kada sam narucivao sa neta, kad dodje do stanja 61200 za 3 dana sam dobio paket, ali se stanje na trackingu sa tog 61200 broja nije menjao? Sada, mi je situacija malo drugacij jel se vraca u 1200.. Samo ako neko moze da mi kaze da li misli da je ovo ok ili ne?

18.05.2013 12:45:46 11003 IZMENIÈNA POŠTA Za carinu
24.05.2013 08:13:18 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
24.05.2013 10:00:06 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
24.05.2013 17:34:18 - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Meni izgleda kao da ces u ponedeljak dobiti svoj paket.

A jel moram ja da preuzmem paket sa carine ukoliko mi oni odrede neku nenormalnu carinu?

Ne moras, samo gledaj kako ces posle da izvuces pare koje si platio za paket, osim ako je nesto male vrednosti...

ima da neko jos ceka neke posiljke duze od mesec mesec ipo?
meni vec jedna sa zavvija od pocetka aprila treba da stigne, narucene 2, jedna dosla kroz 3 nedelje od druge ni trag

ima li neko iskustva?

Ja cekam par komada tacno mesec ipo :) Mozda nesto stigne sad u toku nedelje pa cu javiti.

Paket koji je krenuo 18 aprila iz amerike mi je stigao u petak,sa njim jos jedan takodje iz amerike narucen krajem aprila. Oba su vrenosti po 40$ uredno naplacen pdv+ troskovi otvaranja,sa njima jos dva manja paketa iz HK od polovine aprila, vrednosti
po 5$ na njih nista nisam platio.Znaci cekanje od skoro mesec i po i onda 4 paketa u istom danu...Raspala carina...

Ali troškovi otvaranja :D Koji genije je to smislio..oni ti naplaćuju to što uzmu skalpel i iseku ti paket na froncle. Bolje sam da odem tamo i otvorim paket, jeftinije ću da prođem, a i ostaće mi čitav sadržaj paketa :D

Kome se može žaliti na carinu?

Ako mislis na nepravedno izracunatu cifru, carinu , pdv i sl, onda ako nisi preuzeo paket, zovi carinu koja je procesuirala paket... Pa dokazuj pravu cenu i sl... Probao ja :)
Ako nesto drugo, pa ti treba neka visa instanca, e to vec nemam pojma :)

Odradio sam to sve. Rekao sam im ili pustite paket ka meni ili ga vratite. Rekla carinica :Videćemo šta ćemo.
I to tako stoji mesec dana. Da popizdiš.

Stig'o paketić koji je putovao ukupno 38 dana iz HK. 0 din dodatnih troškova. Na njemu štambilj "Ne podleže carinskom pregledu".

Jutros su mi stigla dva paketa, jedan u vrednosti od 4, a drugi u vrednosti od 25$. Na oba paketa je bila oznacena prava cena, na paket od 4$ nisam platio nista, a na paket od 25$ sam platio 541 dinar. Bitno je da naglasim da je cena pisala na papiru koji mi je postar doneo, nije bilo nikakvih "ghost" troskova :)

Puno pozdrava svima..

Stigla mi danas 3 paketa is kine za bg i ni jedan nije carinjen.To izgleda camo deru u ns!!!
Mamicu im.

Meni takođe stigla dva ukupne vrijednosti 22€ od 18. aprila bez dodatnih troškova. Jednog još nema iz istog perioda, vrijednost 9€.

Danas mi stigao komplet 2CD+DVD kupljeno preko ebay od prodavca First Rhythm. Diskovi su novi, na carini nije naplaceno apsolutno nista.

Stigao paketić iz narodne republike posle 25 dana i bez tracking br., oslobođeno.

i meni stigao jutros paketic poslat 24.04. na njemu gift/8$ a realna vrednost ~2$ malo ispod tipa 1.7$ nista nije naplaceno.
inace 2 paketa koja su poslata pre 24. mi jos nisu pristigla, na ebay-u imam onu ikonicu ljubicaste boje da idem u resolution center do tog i tog datuma, sto kapiram da je istek roka za zalbu... sad samo ne znam koja mi je najbolja procedura da mi oni to ponovno posalju a da se sa druge strane osiguram da u slucaju fejk nove posiljke povratim sredstva? a ne bih da dizem kuku i motiku obzirom da kapiram da je zastoj kod njih, ali opet nikad se ne zna...

Bas mi je drago sto u poslednjih par postova nikome nije naplacen PDV. Da li se nesto menja ili je na stotine paketa iz Kine pristiglo pitanje je sada :)

Malo off:
Granicni prelaz, ide Ciga i gura bicikl i na biciklu dzak.
Carinik:-Šta imaš u tom dzaku?
Ciga:-Ništa, gospodin carinik, samo pesak!
Carinik:-Jao, mene si nasao da *****avas, sad ću ti ja pokazati... Uze carinik noz, izbode onaj dzak, kad ono, stvarno samo pesak curi.Pusti ga carinik. Nedugo posle toga, ista scena, opet Ciga gura bicikl, dzak, opet pesak. Posle nekoliko puta, kaže carinik Cigi:
-Meni ovde ništa nije jasno! Pusticu te svaki put, ali da mi kažeš STA ti svercujes?
Ciga:- Pa kako STA, gospodin carinik, pa bicikle:)

(Koja slucajnost, na ovaj nacin su nekima otvarani paket, samo zabije noz i cao :D)

hehe dobar :D
elem mislim da se nista nije promenilo, kapiram da su sve bili paketi male vrednosti, tako da bi bilo korisno da ko nije stavio vrednost paketa to uradi u buducnosti cisto da znamo ako se provuku i paketi sa jacom cifrom ;)
mada opet ko zna, vrlo moguce da ima dosta koji su pristigli pa samo pustaju, i svaki 10 padne na detaljan pregled al ko ce ga znati :D

Jel moze nekako da se produzi onaj rok od 45 dana za zalbu ili u slucaju da trazim povracaj novca da te pare vratim prodavcu ako paket stigne? Posto pretpostavljam da paket kasni ne bih da trazim da mi posalje ponovo

Stvarno je neverovatno koliko je zagusenje u postanskom saobracaju(carini) od kad je krenuo PP. Za svaki paket sam se nacekao posteno.

Poslednja izmena:
Koji rok od 45 dana? Na paypal.com? Kad pokreneš spor, on može da traje još 20 dana pre nego što "eskalira". Praktično dobiješ 65 dana ukupno.

Jel pravi prodavcu neki problem kad pokrenem spor na ebay-u(do sutra mi je rok). Jer mi je glupo da mu trazim povracaj novca, posto je paket najverovatnije zaglavio negde kod nas na carini

Jer ako ne pravi problem, ja bih pokrenuo spor i rekao mu da cu cekati dokle god bude moglo(znaci jos tih 20 dana), mada verujem/nadam se da bi paket trebao da dodje mnogo pre isteka tih dodatnih 20 dana

Poslednja izmena:
Jel pravi prodavcu neki problem kad pokrenem spor na ebay-u(do sutra mi je rok). Jer mi je glupo da mu trazim povracaj novca, posto je paket najverovatnije zaglavio negde kod nas na carini

slicna stvar i kod mene... doduse ja imam fore jos jedno 7-8 dana al ne bih da pravim problem prodavcu posto kapiram da je kod nas zastoj, al opet ne bih ni da poklanjam novac kinezima...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno