Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pametni kinezi sa geekbuying stavili na velku kutiju sa telefonom račun na 22$, ali se naši iskusni carinici nisu dali, u dinar obracunata globa. Možda bi proslo kad bi stavljali nešto nižu cenu ali realniju.

Sent from my x600 using Tapatalk

Telefon Leeco le 2 x527, plaćen 104$, ocarinjen na 100$, ukupno platio oko 3200din. Naručen 25.11, danas preuzet, na carini bio 13 dana.

Meni danas stigo paket placen 25 $ carina 2800 i ne znam gde da se zalim nisam uzeo paket carina je nis idem do poste da im kazem da vrate na carinu, a carinu sam zvao kao samo da vratim njima...

@maxmarko

Moras da ulozis prigovor ( uz dokaze koliko je roba stvarno placena ) i da platis taksu za prigovor ( oko 500din ).
Ako to ne ucinis , paket se vraca u Kinu...

Procitaj na prethodnih par strana , pisali smo o tome.

Posto sam u Leskovcu malopre sam bio na salteru ona zena ne zna za taj prigovor ja sam joj reko kad da se ponovo carini ona uzima paket kao ja to vracam na carinu ne brini nista i tolko pa videcu sta ce biti ne znam stvarno

@maxmarko
Moras prigovor da napises posto ce da ti vrate paket inace sve ti je to dzabe previse su nestrucni. Pozovi carinu Nis i dobices bolje informacije, sta i kako treba.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Tih 500dinara se ne vraca bez obzira na ishod, posto moje selo spada pod Nisku carinu mogu reci da su nepredvidljivi ali retko kada nesto naplate manje obicno je mnogo vise, sta da se radi takve su direktive sa vrha

Da li je neko skoro narucivao preko UPS, da li i dalje naplacuju spediciju i slicno? Nasao sam neke extra klonove Lego kocaka iz Kine (Xingbao), ali jedino koliko- toliko jeftino narucivanje je preko UPS Express.

Videh da je neko već dobio onaj rapoo miš... Jeste platili carinu na njega?

Narucio sam oko 10 paketa u Oktobru, tek je danas stigao jedan fles od 3$, da li ima nade za ostale ili ih je neko drpio s obzirom da nemaju broj za pracenje i kasne i do 3 meseca

Ima nade Robisha, meni se desavalo da mi vrate novac, a paket ipak stigne

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ima nade Robisha, meni se desavalo da mi vrate novac, a paket ipak stigne

Nisam jedan od onih koji trazi pare nazad i kad je paket odavno stigao ali, otvorio sam dosta disputa na ebay samo kada je veca lova u pitanju a paketa nema nigde tj bez broja za pracenje a istekne protekcija... Pre 2-3 meseca mi stigla opomena na ebay jer je primeceno da se zalim na svaki drugi paket bukvalno, imaju puno pravo da sumnjaju na mene da bukvalno kradem.. odlucio sam da ne kupujem vise i to je to samo kad bas moram..

Znas kako, ja na to gledam drugačije. Ranije sam narucivao sa Ebay, sada sa Aliexpress. Makar kostalo 0.5$, ako nije stiglo, nije stiglo. Polazimo od pretpostavke da necu da gresim dusu za 50 rsd. Ne libim se kad dodje proizvod, ne odgovara opisu, ili ne dodje uopste, ali prvo uvek kontaktiram prodavca. U vecini slucajeva problem se resi, nekad mora dispute. Na ebay imam pozitivno iskustvo vezano za povraćaj. Neki proizvod je prestao raditi posle tipa 15 dana. Kinez rekao da ne moze da refundira, ebay refundirao u roku od 48 sati

Od juče paket ima status "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED", zna li se koliko je čekanje sada dok paket prođe proceduru?

25-27. januara ocekuj paket, mozda 20. ako si na NS carini.

Da li je neko naručivao telefon ali da stigne negde u EU... Konkretno me interesuje Nemacka...koliko i da li se plaća neka carina i pdv?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako mislis na tipa Xiaomi, ima prodavaca koji salju DHL bez ikakvih troskova

Iščitao sam dosta poruka sa ove teme i FAQ na prvoj strani i posle svega pročitanog strah me je bilo šta da naručim sa neta :D
Opasno sam se zainteresovao za Ticwatch pametni sat, ima ga na Aliexpress-u za 160$, ali kada vidim kako ovi naši carinici carine i procenjuju vrednost paketa, muka me uhvati.
Jednostavno mi "splasne" želja za kupovinom istog, šta ako ocarine više nego što treba, šta ako ovo, ono...
Kapiram da bi troškovi, ako ne grešim bili oko 6.000? Jel tako?

Verovatno u najgorem slučaju

Uglavnom pod to "najgorem slučaju" spada sve preko par evra [emoji23]

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Moraću još malo da razmislim o kupovini, da li da se za*ebavam sa našom carinom, sat je sad kao na popustu, inače je cena valjda 200$, još najbolje da mi ocarine na 200$, umesto na 150$ koliko bih platio.

Znas da je nova godina, Bozic, srpska nova godina, sv. Jovan i sta ne jos do 20.?

Sto li se i dalje cudite.... jos septembra/oktobra smo vam rekli da ako ne porucite pre 11.11. mozda ne dobijete pre kineske NG. Nije bilo smajlija, zasto ste mislili da smo se salili?:)

Da li slati izvod sa paypal carini kada stigne na carinu? I kako se to radi? Hvala.

Meni sa GB poslat paket 26 nov, bez insurrance opcije, onaj univerzalni china tracker kaže da je od 13 dec na BG carini. Kada bi mogao da očekujem... "nešto"? :)
Inače u pitanju je ranac xiaomi i jedan radio clock budilnik, kontam veći je paket sigurno.

Računaj jedno 30eur, a možda i ne bude, ali male šanse.

Sent from my x600 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno