Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko do kog su datuma stigli smarači sa BG carine? Moj se "podnosi" već 9 dana... a pre toga je epski putovao 35 dana iz Kine... užas, pre toga sve što sam naručio je za najkasnije 29-30 dana bilo donešeno kući, većina oko 20 dana.

I paket iz US džabe što je stigao u Srbiju za 10 dana kad je na carini već 7. To je taj skraćeni postupak ;)

@shamanNS

Neopisive su guzve i ostaje ti samo da cekas....
U celoj prici je dobro sto je paket stigao i bice ti urucen.

Sta da rade ostali koji o paketu duze od mesec dana nemaju nikakav podatak osim da je negde u tranzitu ???

@ ostali koji prate temu

Veceras cu opisati tok i epilog ove price

@shamanNS

Neopisive su guzve i ostaje ti samo da cekas....
U celoj prici je dobro sto je paket stigao i bice ti urucen.

Sta da rade ostali koji o paketu duze od mesec dana nemaju nikakav podatak osim da je negde u tranzitu ???

@ ostali koji prate temu

Kao ja npr. sto sam sa tim slucajem...par paketa poruceni tog nesrecnog 11.11.,a zadnji status je od 26.11.,od tad ni traga ni glasa gde je trenutno

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Mi lepo pricamo da se poruci sve pre 11.11., da ne bi se cekale guzve :)

Mi lepo tad poručujemo namerno da paket prebaci 60 dana pa da bude i pare i jare [emoji23]

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Narucio iz Ger Maticnu plocu, cena 75 eura + 15eura DHL ,sad kad me oderu ima da mi presedne sve ovo.

Imam još 15 dana one zaštite ... A imam i ja paket od 11.11. za koji je zadnji status "04/12/2017 11:28 - , Despatched to overseas (Country code: RS)". Izgleda da pliva u moru, tj stiže bukvalno "over seas (& rivers)".

track.jpg

Da potkrepim vizuelno to plivanje u moru. :D

Rekao bih da je ovo proslo bez carine. Donji deo trenerke je u pitanju, vrednost 20 evra.

@ ostali koji prate temu

Srbija batice, ili se naoružaj strpljenjem i činjenicom da živiš u zemlji gde se za sve zivo čeka do proleća, ili
platiš veliku cenu.. Trećeg nema
PS. Ja sam letos uleteo u priču i naravno da sam se načekao jer nisu sazivali redovno komisije zbog godišnjih odmora..

Zakljucak posle svega je da bi na carini verovatno prihvatili prigovor , ali da bi proces zbog svih ovih guzvi i praznika trajao bar oko mesec dana...

U mom slucaju bi razlika bila oko 10€ pa nije vredno gubiti zivce i mlatiti se sa gomilom bahatih sluzbenika u posti i carini.

Ima tu i normalnih ljudi :Klanjanje, ali bahatost i nemar za sada ubedljivo prednjace. :smack::vomit::mad::wall:

Drustvo, paket na carinskom pregledu vec mesec dana i izbaci ovo danas, btw nisam dobio nikakvo pismo a kad ih pozovem ili posaljem mail kazu mi da cekam jos, sta mu znaci ovaj poslednji status?

Screenshot_1.png

Meni stigao u Srbiju 13.11.2017, a ovoliko da se vucara to ne pamtim vrednost je 40$

Danas stigla dva paketića kupljena u prvoj nedelji novembra, obe 1e vrede i nije naplaćeno ništa.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

I meni je tako parcijalno stajalo, dva dana kasnije je tek stigao paketic.

Imaš piće ako bude tako;)

Nadam se, ja prvi put videh tada takav status, i uplasio se da je odmah vraceno :)

Verovatno cu bataliti da kupujem vise jer od oktobra ni jedan paket nije stigao.. novac ne smem da trazim nazad da ne popijem ban, vec dva puta isto narucujem jedan je stigao a ostalih 5 paketa nema vec 2.5 meseca

Upravo mi stigao paket poručen sa Aliexpress 10 novembra
15.11.2017 12:54:00 CN-52311206 Prijem
10.12.2017 08:08:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.12.2017 11:15:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
18.12.2017 12:08:47 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
19.12.2017 14:36:45 20200 PC Novi Sad - 21138 NOVI SAD (21138) Otprema

Poslednja izmena:
Gde da ne popijes ban, na AE/eBayu?
Pa sta je bolje, da popijes ban i dobijes lovu nazad, ili ne popijes ban i ne dobijes lovu nazad? A u oba slucaja ne porucis vise?:)
Neka Kinezi i ostali brinu o isporukama. Ako imaju previse problema sa nama, ***, prekinuce isporuku kod nas. Ne treba biti bilde i praviti namerno probleme, ali ako nas otkace stvarno zbog nasih, pa nije to vasa greska.

Samo treba imati na umu da 2-3 meseca sada i nije cudno, jer ocigledno je ogroman zastoj svugde.

Enivej, uspeo sam prilično brzo, naročito za naše uslove, da dobijem sve i odmah sam poslao. Sad me brine onaj štrajk u Zemunu, jer može jako puno vremena da prodje dok tracking brojne proradi...
Moja saga se bliži pozitivnom kraju, jer je Pejpel presudio spor u moju korist. Ostalo je da mi legnu pare nazad na račun (ili, kako volimo da kažem, karticu). Iako je pošiljka na 17track.net još 02.12. označena kao isporučena, ni na sajtu Pošte ni na ParcelMonitor nije bilo promena od 23.11, kada je pošiljka ušla u Kinu, a opet sam čekao još skoro tri sedmice...

Da napravim dnevnik celog slučaja:

• 24.09. pazario mobilni telefon preko Geekbuying, slanje regularnom poštom preko NL.
  • 06.10. se pošiljka pojavila na 17track.net sajtu.
  • 18.10. mi je u Pošti isporučena očigledno otvarana pošiljka, za koju sam prvo morao da potpišem prijem da bi mi je u Pošti dali u ruke. Odmah u Pošti otvaram pošiljku i uvidjam da je poharana. Iz istog mesta pokušavam da podnesem prigovor kontroloru pošte, koji mi doslovno sleže ramenima, kaže da upravnik pošte nije prisutan (radno vreme 08-16h, a bilo je oko 18:30h) i da dodjem sutra i ne daje ama baš ništa napismeno. Moraju da vam daju makar Zapisnik o prigovoru, ovo mi je potvrdjeno u malo višoj instanci Pošte, zato tražite ako se ikada nadjete u ovoj situaciji. Pozoivam policiju koja mi saopštava da na Novom Beogradu treba da podnesem prijavu odeljenju Visokotehnološkog kriminala. Otvaram dispute na Pejpelu.
  • 19.10. od ranog jutra se šetam od MUP Novi Beograd do Palata Srbija (SIV 1) do Ade Ciganlije (SBPOK), gde je zaista VTK odeljenje, medjutim, tamo nema nijednog inspektora prisutnog. Preporučuju mi da podnesem prijavi bilo kom inspektoru bilo gde, jer on mora da primi, a da će to službenim putem stići do VTK. Vidim kolik oje sati (i figurativno i doslovno) i odustajem od cele priče. Dolazim u istu Poštu u 15:30h, gde upravnik opet nije prisutan u radno vreme ("na terenu je"). Sad već pi*dim ozbiljno i dižem frku na šta se obavlja nekoliko razgovora i konačno mi se izdaje neki pisani dokument, Zapisnik o neispravnosti pošiljke. Zadržavaju ceo sadržaj pošiljke, jer im treba za potrebe... istrage ili čega već. Pristajem, pošto sam napravio podosta slika i ne znači mi da čuvam ambalažu. Imam nešto zvanično pisano da pokažem Pejeplu. Sastavljam urednu poruku sa svim slikama.
  • Narednih dana razmenjujem poruke, gde od Geekbuying dobijam generičke poruke bez pravog napretka, prvo putem PP poruka, a onda, na njihovo insistiranje, direktnim mejlovima. Svaka njihova reakcija na moju poruku traje po nekoliko dana.
  • 06.11. podižem nivo spora na zahtev i dalje rukovodjenje preuzima Pejpel. Rok za eskalaciju je isticao sutradan, tako da sam čekao dokle god sam mogao.
  • 14.11. od Pejpela mi stiže zahtev da ono što sam primio pošaljem nazad prodavcu i dostavim tracking broj. Sad me već hvata panika, pošto treba da od Pošte tražim nazad ono što sam im ostavio, a znajući im ekspeditivnost, vrlo lako sam mogao da ne stignem da obavim sve u roku od 8 dana koliko mi je PP ostavio (do 23.11.). Istog dana odlazim u Poštu u kojoj sam ostavio sadržaj pošiljke, ali sad je drugi kontrolor na šalteru i on ne može da se cima sa moj zahtevom, jer je to radila koleginica (zaboga, mora da traži i čita u zapisniku gde je poslat sadržaj pošiljke...).
  • 15.11. dolazim ujutru, zatičem originalnu kontrolorku i konačno dolazmi do informacije u kojoj Pošti je sadržaj originalne pošiljke (sreća za mene, pa je u Beogradu). Dogovaram, odlazim, preuzimam, pakujem i šaljem. Dobijam tracking broj i kasnije u toku dana uvrstim tu informaciju u slučaj na Pejpelu.
  • 23.11. moja pošiljka ulazi u Kinu i samo 17Track.net može da je prati.
  • 02.12. Pošiljka je na istom sajtu označena kao isporučena, posle 18 dana puta, dok Pošta i ParcelMonitor nemaju podatke dalje od 23.11.
  • 03.12. Pejpel osvežava slučaj, ali nema promene.
  • 10.12. Pejpel osvežava slučaj, ali nema promene.
  • 15.12. Pejpel osvežava slučaj, ali nema promene.
  • 21.12. Pejpel me obaveštava da je slučaj rešen u moju korist i da će mi u roku od najkasnije 30 dana vratiti iznos na račun (karticu). Pošta i ParcelMonitor i dalje nemaju promenu statusa pošiljke dalje od 23.11.

Zaključak, ne kupovati telefone tako nego lepo preko oglasa :-D Nek drugi para živce.
Sve u svemu ja ću i dalje da se držim toga da "od Kineza" nikad ništa što košta preko 30 evra.

22.12.2017 13:12:37 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Ko je sad kome otpremio,ništa mi nije jasno?
Izvinjavam se,našao sam na prvoj stranici.Sorry

Poslednja izmena:
@paradizo

11003 IZMENIČNA POŠTA > 61200 CARINA BEOGRAD > 11200 GPC BEOGRAD > dalje prema mestu isporuke.
Ako je guzva i ako se paket carini onda se par puta vrti iz magacina GPC na CARINU - par dana imas status Podnosenje na carinski pregled.Kada ga ocarine ide na isporuku.

Subotom poštari ne donose te pakete, jel tako? Tj neće biti ni ono kretanje po poštama/ centirama za selekciju nakon carinjenja, u stilu BG>Stara Pazova> Ruma> kod mene stiže.

@shamanNS

Mislim da ide iz GPC Beograd ( Zemun ) direktno u Rumu ili St.Pazovu.
Odeljenje za distribuciju posiljki u Pazovi radi i subotom , ali se posiljke u ostala mesta otpremaju tek u ponedeljak ujutru.
Nekad je kretanje vidljivo , nekad kasni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno