Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao danas paket poručen 9. novembra, preko china airmail, plaćen 9e ali ga je kinez napisao na 5 usd u pitanju je beskontaktni termometar za decu, naplaćena carina, ukupno sve poštar naplatio 250 dinara.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Stigao danas paket poručen 9. novembra, preko china airmail, plaćen 9e ali ga je kinez napisao na 5 usd u pitanju je beskontaktni termometar za decu, naplaćena carina, ukupno sve poštar naplatio 250 dinara.

Daj link i javi kakav je.
Hteo sam i ja to da uzmem ali ne znam koliko su pouzdani i kakav je kvalitet.

Kako odličuju šta podleže carinskom pregledu, a šta ne?

Prilozi

• ne podleže carin. pregledu.jpg
    ne podleže carin. pregledu.jpg
    129.2 KB · Pregleda: 178
Ako jr sitno, po poloxaju Ve ere u trecoj kuci Ovna kafa je patan, a sedmoj Strelca kada je neparan dan

Za vece pakete obratno, ali nekad lreskoce i ve i uvek podlegnu, ako he radni dan carine.

Ako jr sitno, po poloxaju Ve ere u trecoj kuci Ovna kafa je patan, a sedmoj Strelca kada je neparan dan

Za vece pakete obratno, ali nekad lreskoce i ve i uvek podlegnu, ako he radni dan carine.
Ako je lunarni horoskop nepovoljan onda carinik postupa po kineskom.

Kako odličuju šta podleže carinskom pregledu, a šta ne?

Apsolutno nema pravila......
Uglavnom propustaju vecinu paketa sa jeftinim stvarima malih dimenzija.

Ali ponekad proveravaju i sitne stvari koje imaju veliki raspon cena ( drugaru su naplatili pregled paketa sa AMD procesorima jer moze biti Athlon od 3-4$ moze biti Phenom 2 od 50-60 )

Trenutno na carini drze paket "obicnih" LED sijalica koji je placen 10€ , ali u nazivu imaju "smart" pa verovatno proveravaju da li su "obicne" ili "smart" model od 10-15€ po komadu

Apsolutno nema pravila......
Uglavnom propustaju vecinu paketa sa jeftinim stvarima malih dimenzija.

Ali ponekad proveravaju i sitne stvari koje imaju veliki raspon cena ( drugaru su naplatili pregled paketa sa AMD procesorima jer moze biti Athlon od 3-4$ moze biti Phenom 2 od 50-60 )

Trenutno na carini drze paket "obicnih" LED sijalica koji je placen 10€ , ali u nazivu imaju "smart" pa verovatno proveravaju da li su "obicne" ili "smart" model od 10-15€ po komadu
Meni bas juce stigle led sijalice nisu zadrzavali uopste placene 20€.
Sijaju fenomenalno.

Ako mozes baci link koje si uzeo, moze na pp

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

Ma ima ih za taj novac dosta. I na Gearbest-u iskaču stalno. Neko se u jednoj temi žalio na jedan takav, ali se ne sećam koja je tema bila.

Mi band 2 je ok, sluzi me dobro. Ovaj isto deluje interesantno

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Pozdrav drustvo.
Molim za neki savet, dugo mi stoje samo ove dve poruke.

06.12.2017 12:10:54 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
06.12.2017 12:45:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

I posle toga nista. Da li da zovem carinu, neki savet?

Na koji mail (Bg carina) mogu da posaljem dokaz koliko je placen telefon? I da li ima poente slati to?

Mislis da ce neko da se seti tvog maila kada telefon stigne? Ako tamo neko uopste cita mailove.

Oni koji su podnosili zalbu - koliko se ceka na resenje ?
Koliko se tacno placa taksa i postanski troskovi ?

Sta mislite , da li ima svrhe podnositi zalbu na procenu mob. telefona i na cifru koju su odredili da se plati ???

Telefon je placen 39,99$ ( 35€ ) +0,7$ transport , redovna cena bez promocija - popusta je oko 49€ sa troskovima isporuke na AliExpress-u.

Carina trazi oko 2600 dinara ( sve ukupno sa postanskim troskovima oko 2750 ).
Ako se preracuna - procena je negde oko 8150 x ( 20% PDV i 10% carina ) = 2600

Carinsku deklaraciju su ulepili sa svih strana , pa se postar nije usudio da je skida sa paketa
( tek je poceo da radi i mora da pita za proceduru,jer nije znao da mi objasni kako i kome se ulaze zalba )
Vidi se samo datum i vreme.
Par dana pre carinjenja sam im poslao mejl na koji su odgovorili , a 2 sata pre carinjenja sam im poslao snimke ekrana sa cenama za koje su napisali da ih prihvataju kao dokaz.

Ti si preuzeo paket?
Ako nisi, isplati se, 800din treba PDV samo da bude, plus zalba 400 ili koliko bese sada.

@alfaunits

Odbio sam prijem , a postar je rekao da mogu da ulozim prigovor ili paket mogu preuzeti u narednih 5 dana ako se predomislim.

Dokaze na e-mail sam slao za dva paketa ( postabg@carina ) - slike sa AliExpressa u vezi telefona sam poslao u petak , a paket su ocarinili u subotu.

Videcemo kakav ce odgovor biti...

Sta mogu da ocekujem za jedan android box player i air mouse? Player je placen ~45eur sa shippingom (inace je oko 65 po redovnoj ceni), a i na air mouse-u sam "ustedeo" nekih 3-4 eur u odnosu na standardnu.

Očekuj pdv na cenu 30+10$ + ptt = 950din

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Oni koji su podnosili zalbu - koliko se ceka na resenje ?
Koliko se tacno placa taksa i postanski troskovi ?

Sta mislite , da li ima svrhe podnositi zalbu na procenu mob. telefona i na cifru koju su odredili da se plati ???

Telefon je placen 39,99$ ( 35€ ) +0,7$ transport , redovna cena bez promocija - popusta je oko 49€ sa troskovima isporuke na AliExpress-u.

Carina trazi oko 2600 dinara ( sve ukupno sa postanskim troskovima oko 2750 ).
Ako se preracuna - procena je negde oko 8150 x ( 20% PDV i 10% carina ) = 2600

Carinsku deklaraciju su ulepili sa svih strana , pa se postar nije usudio da je skida sa paketa
( tek je poceo da radi i mora da pita za proceduru,jer nije znao da mi objasni kako i kome se ulaze zalba )
Vidi se samo datum i vreme.
Par dana pre carinjenja sam im poslao mejl na koji su odgovorili , a 2 sata pre carinjenja sam im poslao snimke ekrana sa cenama za koje su napisali da ih prihvataju kao dokaz.

Zali se obavezno

PRIGOVOR NA VISINU CARINSKIH DAZDBINA

PRIMALAC> CARINSKA ISPOSTAVA POSTA BEOGRAD
Ulica: Ugrinovacka 210b, Zemun, 11084 Beograd

U prigovoru napisete zbog cega se zalite i sta prilazete.
Ja sam dostavio izvod iz banke, screenshot sa Ali naloga koliko je placeno.
To sve odnesete u postu sa uplatnicom na z.r. 840-742221843-57 na iznos od 440 dinara i poziv na broj 97 50016 .
Polja na uplatnici standardno, administrativna taksa-prigovor, za primaoca stavite Carinska Ispostava Posta Beograd i gornja adresa Ugrinovacka 210b, Zemun, 11084 Beograd.
To posta zahefta i vrati istog dana na carinu.
Problem je što se čeka i procedura traje par nedelja. Saziva se komisija koja odlučuje o prigovoru. Na kraju predmet pošalju nazad u vašu poštu sa odlukom komisije (plava koverta)
Ako zeliš na taj izvestaj, odnosno na tu cenu novu ponovo da se zališ tad je 1620 dinara zalba.

Problem je što se čeka i procedura traje par nedelja. Saziva se komisija koja odlučuje o prigovoru. Na kraju predmet pošalju nazad u vašu poštu sa odlukom komisije (plava koverta)

Kolike su guzve , plus svi dolazeci praznici to ce se oduziti do proleca........... :S: :mad:

Kolike su guzve , plus svi dolazeci praznici to ce se oduziti do proleca........... :S: :mad:

Srbija batice, ili se naoružaj strpljenjem i činjenicom da živiš u zemlji gde se za sve zivo čeka do proleća, ili
platiš veliku cenu.. Trećeg nema

PS. Ja sam letos uleteo u priču i naravno da sam se načekao jer nisu sazivali redovno komisije zbog godišnjih odmora..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno