Za Toocki usb data kabal koji je plaćen oko 180din. i poslat kao LA...HU niška carina naplatila 280din.
Ništa neobično,
Za 1. Mart kada je najavljen protest Nišlije podigle cene smeštaja i prenoćišta.
Očigledno je da svako želi da uzme harač.
Za Toocki usb data kabal koji je plaćen oko 180din. i poslat kao LA...HU niška carina naplatila 280din.
pa 20% pdv od 6.7$ mu dodje tu negde 280din. tako da, sve po zakonu. i usluga carinjena, mada sve pise na papiru od carine koji je zalepljen uz paket.Niška carina naplatila 280din za ovaj kabal. Kinez stavio 1$ na pošiljci.
ja vise nista ne kupujem sa UX…. da ne znam kada ce i da li ce ikada stici… necu da bacam novac…Izbegavajte sve sto ima pracenje ako vam regularno stizu i paketi bez pracenja ako ste pod GPC Nis, gotovo nista ne prolazi mac trenutno.
Ako vam ne smeta, onda nista.
Da si naručio iz neke normalne države gde prodavac popuni deklarciju i ubaci fakturu u paket verovatno bi i obračunali po tome, mada i tada carinik ima pravo da proceni vrednost robe. Kinezi na sve lupaju 1$ pa kako se kome zalomi.Jeste da sam je ga platio 6.7$, a ja sama ga platio 0.36$. Tako da nije po zakonu. Da se razumemo, ne žalim se.
Špedicija se plaća kod kurirskih službi samo, ne preko pošteKupio sam neki ACASIS uređaj u vrednosti od $215.20 USD
Shipping je bio $0, nema nikakvih drugih troškova.
Znam za PDV i carinu, nego ne znam da li ću morati da plaćam i troškove špedicije pošto ne ide preko FedEx / UPS i sl. nego obične pošte?
Otkup tovarnog lista je tipa 40e, tako da se ne vredi cimati uopšte, najlakše je platiti špediciju i naučiti na grešcine mozes izbeci. ako imas svog speditera moras otkupiti dokumentaciju od njih sto takodje kosta.
Treba napomenuti da se dokumentacija svakako mora slati i ako se ne plaća ništa.О самом FedEx и Flying Cargo сам само чуо лоше ствари, истина је да можеш да изабереш другог уместо њих, ал кад им проследиш захтев највероватније ће да га изигноришу и после кажу да је послат назад, један је имао такво искуство са њима на редиту за један лењир од 30$ са бесплатном доставом, ево линк са сабредита
NE mozes to izbeci i ako izbegnes onda ce ti naplatiti lezarinu u magacinu i opet si tu negde.Pozz ljudi narucio sam patike sa Ebay-a iz Japa u vrednosti od 150eur+5eur postarina. Nakon nedelju dana mi stize e-mail od "flying-cargo.rs" koji su, kako kapiram, FedEx posrednik u Srbiji. Problem je sto hoce da mi, pored PDV-a od 20% i carine od 10% naplate i nekih 5580rsd za "špediciju".
Na FAQ-u sam video da je to moguce nekako izbeci, i na flying-cargo.rs portalu ima checkbox da izaberem "svog" špeditera (PIB+e-mail), pa da li neko ima iskustva sa "flying-cargo.rs" i da li zna kako mogu da izbegnem da me oderu?
meni drugar carini tj radi spediciju i nisu naplacivali otkup tovarnog lista do jaunara ove godine. Ja imam njega da mi radi spediciju da bi se lakse objasnio sta je u paketu i da se optimizuje za carinu svi ti iz fed ex i dhl su mahom bezobrazni kada treba da ti rade spediciju i pre svega toga bas mi je bezobrazno da kada covek plati 50+ evra shiping oni vacare za spediciju koja ima je 15 min posla. Idite na deprevoz varijantu kada god mozete drugog resanja nema.Otkup tovarnog lista je tipa 40e, tako da se ne vredi cimati uopšte, najlakše je platiti špediciju i naučiti na grešci
Treba napomenuti da se dokumentacija svakako mora slati i ako se ne plaća ništa.
Imao sam razna iskustva sa njima, ali za pošiljke ispod 50e sam slao izvod banke i screenshotove i ispoštovali su me svaki put, nije mi naplaćeno ništa osim PDV-a
ja sam se dogovorio sa covekom iz juzne koreje da stavi vrednost paketa 45$ (prihvatio sam da ako se nesto desi sa paketom da mogu da trazim refund samo na 45$) umesto 230$, i fedex mi je naplatio samo pdv na taj iznos, ali mi je shipping bio 75$ mada stiglo mi je iz Juzne Koreje za 3 danaOtkup tovarnog lista je tipa 40e, tako da se ne vredi cimati uopšte, najlakše je platiti špediciju i naučiti na grešci
Treba napomenuti da se dokumentacija svakako mora slati i ako se ne plaća ništa.
Imao sam razna iskustva sa njima, ali za pošiljke ispod 50e sam slao izvod banke i screenshotove i ispoštovali su me svaki put, nije mi naplaćeno ništa osim PDV-a
Pozdrav svima, koliko je trenutno vreme cekanja na BG carini? Hvala unapred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari