Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

Paket ti je na carini 9 radnih dana (u najgorem slucaju), mislim da nije razlog za dizanje uzbune, napisale su kolege da je 10-12 dana prosek izgleda. Nema zakonskog roka ali ti niko nece drzati paket ni u teoriji toliko dugo (6 meseci), pa nema potrebe da o tome razmisljas.

Poštanskim pošiljkama je rok "trajanja" 6 meseci a carina ih vidi samo kad im pošta dostavi na pregled, ne čuče pošiljke na carini.

Moj paket koji je pristigao 14.03. na BG carinu i dalje stoji na istoj.

Mozda se tebi (iz nekog bizarnog razloga) to svidja,mislis da je "lepo" ili da je to sasvim OK ili normalno
Covek ti lepo objasni a ti ga napadas... Nije lepo.
Da te utesim, problem je sama carina jer im se jednostavno moze.
Najveca carina u Ger je Frankfurtski aerodrom i nikada mi nije duze stojalo od 3 dana. Sve je automatizovano, digitalizovano, sve odradjujes online, ako nesto treba platiti dobijes sms ili mail sa linkovima i sve resis za par minuta, najkasnije sutra je na putu ka tebi.
Tako da ne treba nista revolucionarno spaljivati vec samo unaprediti i reorganizovati.

Carina uzela vrednost koju je napisao prodavac. ukupno 4 hiljade dazbina.

Niška carina naplatila za paspartu za sliku koji je plaćen 12 dinara Aliju globu od 230 dinara. Pošiljka je bila neregistrovana.

Jel neko narucivao moissanite kamen sa Alija? Nasao sam odgovarajucu dimenziju za jedan prsten gde mi nedostaje kamen ali ne znam kako na carini gledaju na to,da ne pomisle da svercujem dijamante :) .Inace salju registrovano a u paketu bi trebalo da je i sertifikat,ukupna vrednost 3-4$

Šta se dešava sa niškom carinom, platio sat 10$, kinez upisao 1$, ovi carinili na oko 45$, posekli kutiju skalpelom, onaj izvestaj uz pakovanje nisu poslali. Dođe mi da se preselim malo severnije

kakva je situacija u Beogradu na carini, zna li se sta? :)
paket narucen 4.aprila, stigao u BG 11.aprila i od tada ni makac...
1745794201297.png

Ima li iko novosti, zar i u BGu stoje po 15-20 dana na carini? Mislim bili su praznici, moglo je biti i gore

Pozz, ista situacija i kod mene... Još sad ide i 1. i 2. Maj, pa vikend... Nece ovo brzo da stigne 🥲
1000028834.jpg

Ja cekam tek 3 dana, status je "Za carinu" od 26.04., cu da siznem ako moram da cekam do kraja maja za paket

Posle 2 nedelje u tom statusu tek moze da se zove carina da se pita u cemu je stvar jel?

Zivkanje carine nece nista da promeni, cekaj pa kad bude

Novi Sad carina. A sutra i prekosutra neradni dani, naravno.
paketic 200 grama mozda

11.04.202511003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
11.04.2025 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
05.04.2025 USAПријем

Ja cekam tek 3 dana, status je "Za carinu" od 26.04., cu da siznem ako moram da cekam do kraja maja za paket

Posle 2 nedelje u tom statusu tek moze da se zove carina da se pita u cemu je stvar jel?
Zvanje nista nece da ubraza osim ako nemas neke bas lude srece pa je taj neko raspolozen da vidi ali realno oni idu redom i to je to tj ubace neke svoje bliske ali generalno idu redom nema tu srece bice kad bude. PRocedura se zna ako ti se zuri DHL fedex i ostali kada nije ide posta pa cekas a vecina ovde kuka a ceka neke generalno gluposti i prave dramu sto cekaju par dana.
Šta se dešava sa niškom carinom, platio sat 10$, kinez upisao 1$, ovi carinili na oko 45$, posekli kutiju skalpelom, onaj izvestaj uz pakovanje nisu poslali. Dođe mi da se preselim malo severnije
Ne odgovaram te od selidbe to je svakako pametno ali svaka carina na ovom svetu ima pravo da to uradi, sigureno si imao pakete skuplje koje nisu ocarinili i sada ti je dosao jedan da se ocarini ako nekim cudo tebi ovo prvi paket a vidim da vrv nije cim si rekao kinezu da napise 1$ a ne znam sto si to rekao kada je samo 10$ to je mozda i razlog zasto su ti rebnuli 45$, carinici su sve samo nisu glupi ili da mozes na foru da ih *****es. Kao i sa policijiom tako i carinom nema tu ja znam foru pa cu da ih *****em mogu samo da te puste iz XY razloga tako kada to shvatite lakse ce vam biti i da se setite koliko puta vam je proslo bez carine i PDV i da kada dodje taj jedna put onda vam bude lakse.

Poslednja izmena:
ma nije problem da ocarine, nego sto ih drze vec tri nedelje... za nedelju dana stiglo iz Kine, a tri nedelje ga drze na carini... a taman sam se ponadao da ce brzo stici...

Meni covek fed ex om posalje u ponedeljak sa Tajvana i sredu je ovde ja ga imam tek utorak moooozda bi imao paket kod sebe u petak da mi spediciju radi fed ex ali iz principa mi rade drugi ljudi i zbog jos neskih stvari. Hocu reci to je takav proces i tu promene nema sem da ti posalju DDP pa pitaj boga koliko te odrape za carinu nisam to jos probavao samleo me zivot i cekanja na razno razna i navikao sam da je to tako i da tu promene nema. Navikli su me ne sistem docice kada dodje. Svojevremeno su ljudima maketinski materijal zasutavili na carini zato su bilje solje u paketu a silje moraju da prodju sanitarnu pri tome tu je bilo dve kitje necega a ne dva slepera ima takvih prica koliko hoces.

isti slučaj. Paket na carini od 15.04

Ako sad pustaju pakete koji su stigli 14-16.4. ovaj moj od 23.4. bice u najboljem slucaju sledece nedelje

postoji tema za praćenje pošiljki. ovo je tema za carinjenje i prateće troškove

Da li se naplacuje carina i PDV na polovnu robu npr mobilni telefon.
Ako je ostecen?
Ako je ispod ili iznad 100e?

Oštećena tehnička roba može da se smatra elektronskim otpadom za šta nije dozvoljen uvoz.
Otkud 100e?
Ako misliš na poštanske pošiljke prvo isčitaj temu a da je u pitanju putnički promet ne bi pitao.

NS carina koliki je prosek čekanja trenutno?

Oko 10 dana, 5.5 otisla na carinjenje danas je dobio.
Naravno kuriri iz poste ponovo hteli da me zavrnu za 350-400din, to sad vec postaje normalno.
Pošiljka 50e tj. carisnka osnovica 5.861,24 , pdv 1.172,25 i to je sve od dažbina što se tiče carine i da dodamo onaj harač za otvaranje paketa ne može biti 1700din koliko mi je kurir tražio.
Onda sam mu tražio da vidim gde piše taj iznos od 1700din, ispostavilo se da je ipak oko 1330 tj. lepo pise na papiru gde potpisujes da si preuzeo posiljku.
Sad treba za 10ak dana da mi stigne isto jos jedan paket pa baš da vidim kako će se sad ponašati.

Nazad
Vrh Dno