Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

Od 25.4.2025 na cekanju status 11003 izmenicna posta
Zvao prosle nedelje operater reko do kraja nedelje bice medjutim nista ni prosle ni danas...
Da li ima neki broj da se raspitam koliko moze to da traje dugo

imam paket koji je od 30.4. na carini
poslednji status:
30.04.2025 12:01:4711003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

Ne znam sta rade, nadam se da ce uskoro da prodje, vidim iznad da su i Djole i Vlada u jos losijoj situaciji

posle njega imam jos jedan, njegov status je:
12.05.2025 10:26:3311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
za njega jos ne znam da l je otisao na carinski pregled ili sta ce biti

ako neko sazna novosti, javljajte

imam paket koji je od 30.4. na carini
poslednji status:
30.04.2025 12:01:4711003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

Ne znam sta rade, nadam se da ce uskoro da prodje, vidim iznad da su i Djole i Vlada u jos losijoj situaciji

posle njega imam jos jedan, njegov status je:
12.05.2025 10:26:3311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
za njega jos ne znam da l je otisao na carinski pregled ili sta ce biti

ako neko sazna novosti, javljajte
Nazalost drug nista se ne desava niti se ko javlja na brojeve

Prilozi

• Screenshot_20250521_161727_Pota Srbije.jpg
    Screenshot_20250521_161727_Pota Srbije.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 21
Narucio sam neke naocare za sunce preko eoptika sajta

I vec 2 nedelje su na BG carini (kaze tracking).

Sta da radim?

22.05.2025 13:17:2761200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
03.05.2025 15:03:3711003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
03.05.2025 08:47:4911003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
28.04.2025 15:49:00HU-HU1005 Пријем
Evo danas update, naručen 17.04. paket sa alija koji je zakačila carina, stajao 19 dana sa statusom za carinu tako da je to trenutno prolazno vreme. Za registrovane pakete koji prođu bez carinskog pregleda nema ovog zastoja, bukvalno su stizali za 15ak dana od datuma porudžbine. Zato ovi bez praćenja bez ikakvog pravila, mesec, dva, nekada i tri...

Jel oko 20 dana na carini uvek bilo u proseku (sa pracenjem)?

Jel tako i u drugim zemljama?

Ne kapiram sto im treba toliko vremena. Nema kadra, bedna plata, slozena procedura...?

Pozdrav svima. Imam jednu jako smornu situaciju sa Fedexom. Naime naručio sam sa Alibabe linerno napajanje. Pošto sam već od prodavca jednom naručivao robu koju sam morao o svom trošku da servisiram jer se u transportu oštetila, on mi je dao dobar popust na ovu narudžbdinu. Cena proizvoda sa dostavom je bila 30 američkih dolara. Iako sam ja insistirao da ne šalju sa Fedexom, ubedili su me ma kao ne sekiraj se neće biti problema. Sam paket nije nešto velik i težine je oko 1.5 kg.

Juče mi je paket stigao u Srbiju i kontaktiran sam od strane Fedexa u vezi dokumentacije za carinjenje. Ja sam odgvorio uz priložen račun koji imam od Alibabe da je cena 30 dolara, i da li je zaista potrebno carinjenje na ovaku nisku vrednost.

Na to dobijam odgovor da sa priloženom vrednošću FedEX ne može da uloži pošiljku na carinjenje u skladu sa napomenom carine po prijavi robe. Naime, po prijavi robe carina je utvrdila da nije prijavljena ispravna tržišna vrednost robe. Tada FedEx može da uloži pošiljku na carinjenje samo na osnovu pravilno prijavljene robe ispravnom carinskom dokumentacijom koju nemate.

Preostaju vam opcije

• Da tovarni list na osnovu vašeg ovlašćenja otkupi izabrani špedite, cena 4320.
  • Da odbijete pošiljku, tada se po isteku roka vraća pošiljaocu o njegovom trošku.
Da li je ovde problem jer je prodavac poslao fakturu na paketu gde piše da je vrednost 32 dolara, a ja sam priložio račun na kom piše da je 30 dolara uz dokaze o plaćanju sa kartice i paypala. Ili je jednostavno neko proverio i video da je tržišna cena napajanja oko 50 ak eura pa to pravi problem, ili me neko jako zaje*ava!!!

Ja sad ako odbijem paket, gubim ovih 30 dolara što sam sad uložio plus, što sam prethodni uređaj popravio o svom trošku gde mi je prodavac ponudio refund ili kupon, ja sam se odlučio da uzmem ovo napajanje što me dovodi na minus od 70 eura.

DA LI neko zna gde mogu da nađem špeditera koji bi mogao da mi završi ovu papirologiju u što kraćem roku? I da li se to uopšte i isplati s obzirom da moram da platim i otkup fedexu? :((((

Kontaktiraj ih i vidi da li može da prodje sa izvodom iz banke, ako ideš na špeditera sa otkupom dokumentacije koštaće te više od tih 70e. Ko zna šta piše u carinskoj dokumentaciji, moguće je da je vrednost od 50e što je teško ispeglati.
Sa alibabe uglavnom šalju preko kurirskih službi jer im je tako najlakše da završe izvoznu dokumentaciju ili brodom, ne radi poštanska pošiljka kod njih.

meni su iz Cargoyu, koji valjda rade spediciju za fedex, dhl express, rekli da carina gleda cenu bez popusta, ali moze nekada da prodje ako je carinik “dobre volje”

1000005022.jpg

Konačno, videćemo kolika je globa, telefon je u pitanju 😬

Jel oko 20 dana na carini uvek bilo u proseku (sa pracenjem)?

Jel tako i u drugim zemljama?

Ne kapiram sto im treba toliko vremena. Nema kadra, bedna plata, slozena procedura...?

Naravno da nije tako u drugim zemljama i verovatno nasa carina je jedan od planetarnih sampiona u zadrzavanju paketa (mada ne znam kako je u zemljama treceg i cetvrtog sveta ili kako je bilo u 19 veku)......Inace,to tako treba da bude i to je za tvoje dobro sto se nesto carini 20 dana.....razumeces jednom

A ovde na forumu ako se nerviras,negodujes,psujes tu nenormalnu carinu zbpg te abnormalne situacije da drze pakete po 20 dana ispasces nenormalniji ti nego ta sugava carina....***,kompletno sve ludo u ovoj nesrecnoj drzavi.....sva sreca pa polako nestajemo i onda jednog dana ce nestati i ta glupa carina sto zadrzava pakete 20 dana...

Neka iskustva sa žalbama na carinu? Paket plaćen 167$ traže 9.500din carine, sad vidim stigla poruka da ga očekujem danas.

Neka iskustva sa žalbama na carinu? Paket plaćen 167$ traže 9.500din carine, sad vidim stigla poruka da ga očekujem danas.
Podneses zalbu, tj zahtev za povracaj vise naplacenih carinskig dazbina, prilozis sve dokaze o vrednosti posiljke (izvod iz banke, eventualno screenshot iz prodavnice gde se vidi vrednost, ako je ta, 167 usd), platis republicku administrativnu taksu 560 dinara cini mi se i to je to. Za tu vrednost od 167 dolara bi trebalo da carina + pdv bude oko 53,54 dolara.

Jasno, razlika oko 3000din okvirno. Minus ta žalba, plus čekanje, nisam pametan da li se isplati, tj. da li odbiti paket sada i odmah žalba.
Screenshot nije problem, izvod jeste jer sam u istoj poruđzbini platio više stvari pa je u toj transakciji veći iznos.

Da, 167.04$ sve kompletno, samo je na izvodu 203-204$ jer sam kupio još jedan prozivod u drugoj radnji koji je međuvremenu i otkazan pa mi vratili novac.

Da, 167.04$ sve kompletno, samo je na izvodu 203-204$ jer sam kupio još jedan prozivod u drugoj radnji koji je međuvremenu i otkazan pa mi vratili novac.
Ja sam FedEx-u slao screenshotove refundacije, poene na sajtu (koji smanjuju cenu) itd. i uvažili su mi kako ne bih plaćao špediciju. Mislim nije isto jer ovo nije kurirska služba, ali probaj sve poslati ukoliko odlučiš na žalbu

Ko traži toliko? Da li plaćaš zastupanje u carinskom postupku (DHL/FEDEX/UPS)? Ako je od pošte poruka, onda nema ovoga pa možda i možeš da prođeš sa tom žalbom.

Jasno, razlika oko 3000din okvirno. Minus ta žalba, plus čekanje, nisam pametan da li se isplati, tj. da li odbiti paket sada i odmah žalba.
Screenshot nije problem, izvod jeste jer sam u istoj poruđzbini platio više stvari pa je u toj transakciji veći iznos.
valjda mozes da primis paket, platis njihovu dazbinu pa onda podneses zahtev za refundaciju razlike ili gresim?

Zbog cega?
Oba opcije su validne, a ja vidim tu drugu opciju kao nesto sto bi dosta duze trajalo - jer kada se ne primi posiljka, ista mora da se vrati i onda ponovo isporuci nakon upravnog postupka, dok u ovom slucaju predmet se dobija i samo se vrsi upravni postupak

Država Srbija i povrat uplaćenog novca? Slabo to ovde ide. Inače digao ruke od žalbe, previše gibljenja vremena, traže taksu, traže pazi sad da platim da paket vrate na carinu pa onda ponovo da platim od carine nazad, ma šaka ludaka, platio i teramo dalje, nisam platio pdv na tonu sitnih gluposti do sada, kosmička karma je u balansu.

Poslednja izmena:
Država Srbija i povrat uplaćenog novca? Slabo to ovde ide. Inače digao ruke od žalbe, previše gibljenja vremena, traže taksu, traže pazi sad da platim da paket vrate na carinu pa onda ponovo da platim od carine nazad, ma šaka ludaka, platio i teramo dalje, nisam platio psv na tonu signih gluposti do sada, kosmička karma je u balansu.
Mene su odrali tako za 3-4 hiljade jednom, nakon što sam čuo takse i sve i ja sam takođe odustao, ne bih ni dobio neki povrat jer bih uplaćivao te gluposti. Čim mi je žena u pošti krenula nabrajati rekao sam daj paket i evo ti novac, bar neću gubiti živce za 2 hiljade dinara

Nazad
Vrh Dno