Carina nikoga ne kredeitira dok ne platis nema diranja robe koliko ja znam, pricamo mi je jedan spediter da on kreditiraju svoje korisnike znaci spediter plati carini pa se spediter ganja sa tim koje robu porucio/uvezao naravno sve to rec o firmama.hvala!
na kraju sam uspela da ih dobijem i rekli su mi da ne bih ni mogla da primim paket da je trebalo nesto da se plati
ovo su samo dokumenti za mene da imam
ne znam zasto tako konfuzno salju, mogu malo bolje da naglase da je sve placeno![]()
Tako i mi radimo jer je lakše, špediter plati sve troškove pa prefakturiše nama, naravno nema robe dok se ne plati fakturapricamo mi je jedan spediter da on kreditiraju svoje korisnike znaci spediter plati carini pa se spediter ganja sa tim koje robu porucio/uvezao naravno sve to rec o firmama.
Ciste guzvu od Nove Godine 🙄Uzasno, izgleda da cu se nacekati za procesor.
vazi hvala legendo,znas i sam kako je kad se ceka carinaOčigledno baš razvlače, tako da sta znam. Sačekaj mozda ponedeljak utorak, pa ako ti je bas hitno vidi da li imaju neki kontakt.
Verovatno si mladji i ti i vecina na forumu ili bar u ovoj temi, i ne secate se da je i kod nas carina bila preko 150€, pa su zbog zloupotrebe od strane Nekermana smanjili na 50€ ima tome bar 21 god koliko se secam. Negde oko 2004 ako se dobro secam Nekerman je to zloupotrebio i drzava na celu sa tadasnjim rukovodstvom su to smanjili.To se kod nas neće desiti. Možda jednog dana ako se promenu i mnoge druge stvari, ali to već izlazi iz okvira ove teme.
Sa ovog naturkosmetik.biz sam narucio zadnji put pre desetak dana, ne skidaju pdv, ide puna cena kao za EU a i sa destak drugih nemackih sajtova. BTW vise me nervira cekanje jer ne bi trebalo da se zadrzava uopste na carini ako je ispod 50 evra a pdv je naplacen sa nemacke strane, sto je uglavnom u mom slucaju.gde to ne skida?
Prvi deo recenice do u zagradi je tacno ne ide da placas dva pdv-a, ali deo u zagradi nije u skladu sa onim van zagrade, nema tu "ako zelimo", ako si van sistema pdv EU nema veze sa ako zelis, zelje su jedno a cinjenice drugo.nema sta da se oporezuje ako je paket iz EU jer se porez placa njima.( ako zelimo da budemo deo tog dela Evrope)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari