Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

Pa dobro majku mu,da li su ovi bednici sa carine bas toliko nenormalni da jos drze paket pristigao 24-25 januara?

Koji im je sad andrak,niti su odmori,praznici,nove godine??.....da li strajkuju?

Pa dobro majku mu,da li su ovi bednici sa carine bas toliko nenormalni da jos drze paket pristigao 24-25 januara?

Koji im je sad andrak,niti su odmori,praznici,nove godine??.....da li strajkuju?
jos uvek vrv rasciscavaju guzvu od nove godine. Lagano mozes jos 7 dana da cekas ja sam i po 20 dana cekao u januaru 2023.

1000030340.jpg
Naručeni žileti za 12€ sa sve poštarinom... Videh na FAQ da ako puste odmah sa carine da nisu ni carinili. Da li sad ovo znači da će stvarno da mi udare carinu na 12€ ili je jednostavno gužva pa će eventualno pdv da lupe?

Možda bude samo otvaranje, možda ne bude ništa a kao što @Arox reče najverovatnije će da naplat PDV (i otvaranje).

Naručeni žileti za 12€ sa sve poštarinom... Videh na FAQ da ako puste odmah sa carine da nisu ni carinili
Ni ranije nije značilo a sada pogotovo ne znači da ako je otišlo na carinu da će biti i otvarano. Tako da samo polako.

jos uvek vrv rasciscavaju guzvu od nove godine. Lagano mozes jos 7 dana da cekas ja sam i po 20 dana cekao u januaru 2023.

Posle vise od mesec dana oni rasciscavaju guzvu od nove godine??....Stvarno jadno i bolesno

Cekas posiljku mesec dana iz USA ili Kine i onda zaglavi skoro mesec dana na sugavoj carini,2 yebena meseca (?!)....***,ko neka skrivena kamera ili neki socijalni experiment da se vidi kako ce nesrecni kupac iz Srbistana da reaguje

Meni su naplatili sprediciju i carinu 11255 din. Narucio sam dva pojacala sa fosi sajta. Cena pojacala je bila 160 dolara.

Ne znam da li ce bude carine za tablet sa Alija, posto pise da je trenutno na carini i proveo je tamo 4h.
Ono sto je interesatno da je tablet poslat od trgovca kao zamena za vec kupljeni.
Prvi tablet nije ni bio na carini. Prepostavka za neka zalba u slucaju carine ovog dzabe tableta nema smisla?

Ne znam da li ce bude carine za tablet sa Alija, posto pise da je trenutno na carini i proveo je tamo 4h.
Ono sto je interesatno da je tablet poslat od trgovca kao zamena za vec kupljeni.
Prvi tablet nije ni bio na carini. Prepostavka za neka zalba u slucaju carine ovog dzabe tableta nema smisla?
Kakvi su tacno statusi sa carine? okaci ss sa sajta poste gde se vidi pracenje.

Naplatice verovatno bar pdv, na vrednost koju oni procene. To sto je zamenski im nece biti od znacaja, pogotovo sto nema nikakve validne dokumentacije od prodavca uz tablet.

To je tek krenulo na carinu a tvojih 4 sata je razlika od prispeća u izmeničnu do prosledjivanje dalje.

Naruceno sa amazona (vrednost 31€) poslato je dhl expressom. Da li cu morati jos nesto da platim prilikom prijema posiljke? (ne mislim na nasu carinu, nego bas troskovi dhl-a)

Naruceno sa amazona (vrednost 31€) poslato je dhl expressom. Da li cu morati jos nesto da platim prilikom prijema posiljke? (ne mislim na nasu carinu, nego bas troskovi dhl-a)
koliko je bio shipping (duties and taxes included)?

Amazon ti je unapred naplatio sve troškove, dodatnih troškova nećeš imati.

A i da nije, pošto je vrednost ispod 50€, DHL mu ne bi ništa naplatio.

Naručivao sam sa Alija gomilu gluposti, ali nikad ništa preko 10e. Sad bih uzeo neku procesor koji je na Aliju 75e. Ako sam dobro razumeo, pošto je preko 50e, plaća se PDV od 20% na osnovnu cenu, plus carina. Kolika je carina?

Onda ja pdv nikad nisam platio. Sa kartice vezane za devizni račun mi je uvek skidalo uvek tačno onoliko koliko sam platio u cent, a očigledno mi nikad nisu ni otvarali te pakete.

da, AE ne naplacuje srpske dazbine, to radi carina. obicno se nisu cimali za sitne pakete kako bi sve brzo prolazilo. kako budu unapredjivali softvere i kapacitete sve vise paketa ce biti oporezovano, a za one skuplje i carina dodatno.
nadam se samo da ce podici iznos za carinjenje na barem 100eur (realno moze i 150)

pa ja se nadam da ce se i te stvari promeniti :)

Za Toocki usb data kabal koji je plaćen oko 180din. i poslat kao LA...HU niška carina naplatila 280din.

Nazad
Vrh Dno