Šta je novo?

CANON Pixma

Sve zavisi koliko se naplacuje ta usluga...
Ja bih na tvom mestu kupio neki bar malo ozbiljniji model. Recimo IP3300 ili ako hoces i CD/DVD stampu, onda IP4300.

Prednosti ip4300:
-Brzi ( 29/19ppm protiv 25/17ppm)
-Veca rezolucija stampe ( 9600x2400dpi, 1pl kapljica boje protiv 4800x1200dpi, 2pl kapljica)
-Bolji kvalitet stampe ( 1pl kapljica+5ink protiv 2pl kapljica+4ink)
-Stampa na CD medije
-Jeftiniji za nekih 15eur

Prednosti MP510:
-ima skener ( 1200dpi)

to je to

probao sam razne boje i mogu vam reci sledece:

AMERIKAN - los kvalitet pogotovo crna pigmenta im je tako losa da ostaje kao prasina na foto papiru.pogodna je jedino za txt jako razmazuje kada se koristi polu sjajni papir za vizit kartice

EURO JET- odlicno upija ne brise se samo ima jos grdji problem MAGENTA je crvena kao krv umesto da vuce na ljubicasto.Tako da slike sa tom bojom budu crvenkaste.

INK4JET-moram da priznam do sad naj bolji utisak,boje su postojane slika odstampana sa ovim mastilom je bukvalno ista kao sa original

sva testiranja sam vrsio sa canon pixma ip4200

Da li ti se sa AMERIKAN desavalo da se zaguse dizne i kako ti se cini INK4JET povodom toga?

Jedan prodavac mi rece da se hp 5940 i 5440 mnogo lakse pune od pixmi i jeftinije su boje i originalne boje...Drugi mi je preporucio pixmu ip 4300 jer se lakse puni ijeftinije su boje i originalne boje... Ko laze?
Inace sad postoji samolepivi papir koji odstampas klasicno u stampacu i zalepis na disk pa pixma nema tu vrstu prednosti sto moze da stampa na printabilnim diskovima

Poslednja izmena:
Prednosti ip4300:
-Brzi ( 29/19ppm protiv 25/17ppm)
-Veca rezolucija stampe ( 9600x2400dpi, 1pl kapljica boje protiv 4800x1200dpi, 2pl kapljica)
-Bolji kvalitet stampe ( 1pl kapljica+5ink protiv 2pl kapljica+4ink)
-Stampa na CD medije
-Jeftiniji za nekih 15eur

Prednosti MP510:
-ima skener ( 1200dpi)

to je to

Hvala, naručio sam. Svi savjetuju 4300 nad 5300, jer to viška para nije vrijedno te sitne prednosti.

Pa, onda narvno 43000... A zn li neko nesto o ovim uporednim karakteristikama koje su mi prodavci izneli a dosta se razlikuju i dali 4300 ima cip u kertridzima koji onemogucava dopunjavanja?

Jel pixma 4300 moze da koristi te nove tonere?

O kakvim novim kertridzima pricate?

Pa ti sa elektronikom su u upotrebi jos od IP4200, a taj stampac je skoro dve godine star model!
I naravno moze da se dopuni, ne blokira taj cip nista, jednostavno ne meri vise nivo mastila u kertridzu.

Iste kertridze koristi i IP4200, 5200, 3300, 4300, 6600, 4300 itd...

Znaci samo moram da budem oprezan da ne ostanem bez mastila jer onda glava moze da zapece Tj da ih nadgledam sam ?

Od mene hvala. Ovde u jednom servisu dopunjavaju a javicu cene uskoro pa me zanima da li je ta cena ok. Inace uzeo sam ip 4300 pixma canon ali nisam isprobao. U tehno marketu je bio za 1500 dindzi jeftiniji nego u svim comp shopovima pa mi je malo bilo cudno da kosta samo 8400 u odnosu na 10000. Jedino sto je malo izgreban izgleda od nemara prodavaca pa sam se istripovao da nije polovan... Jel postoji nacin da proverim da mi nisu uvalili polovnjaka ili polovnu glavu?

Glava ima pakovanje koji moze da se otvori jedino da se pokida ili isece. Jednom otpakovana glava se ne moze vise zapakovati. Jel` stampa ok? Ako jeste, onda uzivaj.

prodali mi stampac bez usb kabla

Uzeo sam ovaj canon ip 4300 u tehno marketu ali mi nije dosao usb uz njega a nekog je ne standardnog oblika tj onaj deo koji ulazi u stampac. Dal li to tako treba jer i na specifikaciji sam video da se nigde ne pominje da uz njega dolaze ti kablovi i da li to moze da se kupi tj ima gde? Nestrpljiv sam jer sam tek sada provalio taj teh detalj a duga je noc...

Poslednja izmena:
Upravo tako; dolazi bez kabla, koji moraš naknadno da kupiš.

A-ha sad sam provalio to je neki USB 2.0 Hi-Speed a ja sam mislio da je obican usb...Ipak mislim i dalje da nije u redu od canona da prodaje stampac bez tog usb-a
Hvala na brzom odgovoru Freehand. Dobar ti je izbor ovih smajlija, bas se tako osecam...
'ajd' javicu za neki dan utiske...mada ne znam koliko sam pozvan da o tome govorim jer mi je prvi stampac koji sam kupio...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Ne , nije u redu, ali uz canon stampace nema usb kabla :(
I za mene je to visegodisnja zagonetka , ali sta ces?

Ma ok... nije mi za 150 kinti nego samo nisam mogao sinoc da ga isprobam, a u skripcu sam sa vremenom... Nasao sam da kupim samo ovaj usb 1.1 Hi-Speed, ali dobro je, radi i na njemu a i ne zurim se bas TOLIKO... tako je kad si provincijalac... super kad sam uopste nasao odgovarajuci...
Pozdrav

cd- gde da stavim?

gde mu se stavlaj ovaj cd tray tj ova ladica za dirktno stampanje na disku... Sve pretrazih na njmu ali ne vidim gde bi to moglo da se ubaci:smash: ?
Pozzzzzzzzzz

Otvori poklopac sa prednje strane. Nije valjda da nisi dobio one postere uz stampac, na njima ti je sve nacrtano :)

Iznad tray-a gde ti izlazi odstampan papir imas poklopac na cemu pise "Canon" to otvoris i tamo stavljas onu tacnu. Kad si zavrsio stampu na CD, zatvoris poklopac, jer sa otvorenim ne stampa posle na papir.

odrzavanje - neki dobar link?

Dali su mi uputstvo ali u njemu nije bilo bas nista u vezi toga:mad: ... jedino uputstvo bilo je urezano - utopleljeno na samoj ladici za cd tj cd tray... ali ok sve je dobro kad se dobro svrsi...:banana:
Jel mogu da dobijem samo neki link za neki dobar topic o odrzavanju,) ?
Pozdrav

Ne treba ti nikakvo odrzavanje.

Najvaznije da ga koristis bar jednom-dvaput u mesec dana, i da ne sipas neko djubre od mastila i radice ti dugo bez problema.
Da, i nemoj stampati sa praznim kertridzima, promeni ih kada se isprazne.
I nemoj ubacivati u feeder hemijske, gvozdenjake, kikiriki i sl... :D

i na diskovima i na papiru?

Posto sam stampao i stranice ali i diskove jel sad moram da stampam i stranice i diskove 2-3 puta mesecno ili mogu samo stranice tj na papiru a ne i printabilne diskove:d ?
Pozdrav

Uzeo sam 160 gramski papir i na njemu malo radio stampu... Kvalitet nije los... Uzecu i photo papir pa da uporedim pa javljam rezultate...Jedino neznam kod setovanja sta da stavim kojoj vrsti pripada ovaj 160 gramski papir... Stavio sam plain (tj obicni ) i to je proslo...
Pozzzzzz

Nazad
Vrh Dno