Šta je novo?

CANON Pixma

uravnavanje glave bezbroj puta?

Da li moram da radim uravnavanja eglave svaki put kada reinstaliram windows tj driver? Da li time nesto degradiram glavu tj da li to mogu da radim odredjeni broj puta ili mogu beskonacno mnogo? Pitam ovo jer sam sklon cestom reinstaliranju sistema:bottle: , tj evo sad ovaj mi je star oko 45 dana a inace ga reinstaliram bar jedno mesecno tj cim posumnjam da mi je uleteo neki virus usled poseta odredjenim site-ovima na kojima se lako nahvataju:-devil-: ...Osim toga ko radi malo video montazu zna kako se komp fragmentuje posle toga:S: ... Neki ce reci start>all programs>accessories>system tools> disk defragmenter :smash: ali svi znamo razliku izmedju svezeg i starog sistema :d a da ne pominjem da mi je u dva navrata virus instalirao i sopstveni account pa smatram da reinstal nema alternativu...:smoke:

Thanks Scrumiera...Vec sam se zabrinuo da da sam postao dosadan pa niko nece da odgovori

Ajde i ja nesto da priupitam,bio sam 2 godine srecni vlasnik pixme 3300,dok nije krepala glava,zacepila se u nepovrat,koristio sam Pelikanove kertridze,sumnjam da je bilo do njih,jednostavno mu doslo vreme...:D
Naime,kupio sam 4300 pre otprilike mesec dana,i rado je superiska,ali zadnjh par dana po ukljucivanju,izbaci gresku da ne stimaju kertridzi,i zaista plava led-ica ne sija:mad:
malo cakanja,resetovanje sredi situaciju...znaci upali se i ta za plavu boju i tada sve stima 100%,do sledeceg gasenja/paljenja.
Boje ima jos masala u svim kanticama,naravno garacija ne pokriva kertridze,makar to bilo i inicijano pakovanje:mad:
Pretpostavljam da cu morati da se izujem 900-tinak dindzi za novi kertridz,samo se boji da nije nesto drugo...
Niko nije imao slicne probleme?

poz.
/lnicks

Ajde i ja nesto da priupitam,bio sam 2 godine srecni vlasnik pixme 3300,dok nije krepala glava,zacepila se u nepovrat,koristio sam Pelikanove kertridze,sumnjam da je bilo do njih,jednostavno mu doslo vreme...:D
Naime,kupio sam 4300 pre otprilike mesec dana,i rado je superiska,ali zadnjh par dana po ukljucivanju,izbaci gresku da ne stimaju kertridzi,i zaista plava led-ica ne sija:mad:
malo cakanja,resetovanje sredi situaciju...znaci upali se i ta za plavu boju i tada sve stima 100%,do sledeceg gasenja/paljenja.
Boje ima jos masala u svim kanticama,naravno garacija ne pokriva kertridze,makar to bilo i inicijano pakovanje:mad:
Pretpostavljam da cu morati da se izujem 900-tinak dindzi za novi kertridz,samo se boji da nije nesto drugo...
Niko nije imao slicne probleme?

poz.
/lnicks

Ima slicnih problema i to uglavnom sa zutim i plavim kertridzima. Jednostavno , kertridz je neispravan. Stavljanje elektronike na kertridz ima dosta prednosti, ali doneo sa sobom i nedostatak, tj. sad moze i kertridz da bude neispravan. I uglavnom se priznaje garancija, ako ima mastila bar pola. Zavisi naravno od toga , gde si kupio.
Sto ti je crkla glava na 3300, nema nikakve veze sa starosti uredjaja, nego sa nacinom upotrebe. Ja sam imao IP4000 koju sam kupio pre vise od 3 godine ( mesec dana posle pojavljivanja na nasem trzistu) i prodao poznaniku pre nekih godinu dana , i kod njega jos uvek sljaka bez degradacije kvaliteta.
I BTW, nisi mogao da imas IP3300 dve godine, jer onda nije postojao ni u laboratoriji. Taj model se pojavio na nasem ( i na svetskom ) trzistu na jesen 2006. godine, tj. manje od godinu dana. Pogresio si model, jedino IP3000.

Thanks Scrumiera

Stvarno si malo naporan :D

Start-Printers and faxes-desni klik na tvoj stampac-properities-test page-ok-ok
:smoke:
Thanks Scrumiera :banana: i izvini sto sam bio malo naporan :wc: ali znas kako je kad ti je nesto novo i nepoznato... samo cekas kad ce da zine na tebe i proguta
Pozzzzzzzzz

I BTW, nisi mogao da imas IP3300 dve godine, jer onda nije postojao ni u laboratoriji. Taj model se pojavio na nasem ( i na svetskom ) trzistu na jesen 2006. godine, tj. manje od godinu dana. Pogresio si model, jedino IP3000.

u pravu si,malo sam se preracunao...:D

Nema veze,ionako je R.I.P.:mad:

Kupio nov kertridz...sljaka bez problema..inace od garancije nista...lepo pise u garanciji...
***-a localni prodavci-muvadzije :D

poz..

/lnicks

Kupio nov kertridz...sljaka bez problema..inace od garancije nista...lepo pise u garanciji...
***-a localni prodavci-muvadzije :D

poz..

/lnicks
Meni je jedan lik nudio garanciju na plastiku tj nema garancije kertridze, nema na glavu... zato sam i kupio u Tehno marketu...doduse tamo u garanciji nista i ne pise samo opste stvari kao ako se ne pridrzavate pravila proizvodjaca a to je ono sto daju za sve cak sam video i da pominju opticke uredjaje tj kao kad ti daju garanciju na racunar...
Da skratim, daj Boze da ti prezivi taj garantni rok koji daju inace od garancije retko ko je video vajdu.
Pozzzzzzzzzzz

Poslednja izmena:
Domaca radinost

Nedavno sam po drugi put (u domacoj radinosti) refilovao crni PGI-5BK kertridz za Canon Pixmu 4200. Kertridz nisam odmah stavio u stampac vec posle 24 h, tako da je stajao otvoren. Sada imam problem pri stampanju crnog teksta, javljaju se bele linije, ne na jednom istom mestu, vec kako bi rekli random (kako kad i kako gde). Kada uradim Noozle Check, pokazuje problem samo kod pomenute PGI-5BK, mada zna ponekad i da uradi 100% ispravan Noozle Check.
Poslednji problem koji sam imao pre 30 minuta bio je sledeci: Iz Corela stampam omot za cd gde je pozadina crna a tekst bele boje, podesavanja su Grayscale / Standard Quality i dobijem katastrofalan rezultat sa brdom belih linija. :zgran: Nakon ponovnog stampanja istog omota u rezimu Greyscale / High Quality dobijam otisak bez greske. Odmah zatim radim Noozle Check i PGBK pokazuje 100% ispravan otisak. :banana:

Pitanje je: Da li je zapusena glava ili se zasusio sundjer na kertridzu? Imam nov PGI-5BK original pakovanje, neupotrebljavan, pa ako treba mogu da ga ubacim odmah.
Pomagajte... :wall:
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Savet za vlasnike Pixma uredjaja: ne ostavljajte glavu stampaca bez kertridza nikad na duzi period ( moze par sati, ili dan mozda ali ne vise). Ako refilujete kertridze potrudite se da imate rezervni set koji mozete ubaciti (bar privremeno) u stampac, cak i ako su kertridzi prazni. Tebi se zasusilo mastilo u glavi, ali si imao srece da posle par stampanja novo mastilo razredio stvrdnuti sloj i to ce da ti radi normalno , osim ako si trajno zapusio neku diznu ( ali bi se to videlo na nozzle check). Moj savet je da odradis jedan cleaning, i posle head alignment i bice sve u redu.
Pozdrav!

Odmah juce, nakon sto je "probio" odstampao sam 10 punih stranica teksta, bez ijedne bele linije. Znaci zamalo da se oprostim od 80 eura...:zgran:
Nisam napisao da sam pre jucerasnjeg "proboja" bar 2 dana bezuspesno pokusavao da 2 puta zaredom dobijem 100% ispravan Nozzle Check.:d A radio sam mu Cleaning bar 20 puta i nista.

Upravo sam ga pustio da odstampa dve stranice teksta i to je uradio bez greske.
Evo i Nozzle Check-a od juce.
Hvala na odgovoru, nema sile da mi ubuduce ostane bez kertridza na glavi, makar i praznog

Poslednja izmena:
Ima i dopuna...
Odradih mu danas nozzle check - javile su se linije, drugi nozzle check - mnogo bolje, treci nozzle check 99%. Rezultati su opet losi na prvo stampanje. Svakim narednim stampanjem sve je bolje i bolje. Cisto laicki razmisljam, da je trajno zapusen, davao bi greske na istim mestima pri nozzle check.:eyebrows:

Znate šta, ja ne mogu da snosim odgovornost za ovu preporuku, ali ja sam na Pixma IP1500 to radio 5-6 puta sa 100% uspehom. Imam na kadi neki dodatak umesto tuša koji prska strahovito jako (kupio ga pre x godina, služi i za pranje kola, tuširanje, masažu...). E ja tim snažnim mlazom ispiram glavu, dakle ispiram običnom vodom pod velikim pritiskom. Istresem i pustim da se osuši i onda montiram kertridže. Čak i kad je bila bezmalo totalno zapušena proradila bi posle ovoga.

Poslednja izmena:
Ni ja necu da snosim odgovornost za ovo, ali sam ja par ocistio tako sto sam ih prao pod mlazom vruce vode, neke su proradile savrseno , a neke se nisu ni prijavile.

Ja koristim isključivo hladnu vodu.

Postoji i neka tecnost za rastvaranje stvrdnutog mastila, dosla je u paketu sa refil-kitom za jedan stari ink-jet Xerox. Fora je bila da se taj deo kertridza gde izlazi mastilo potopi u tecnost preko noci, i da je posle toga sve ok, ali... :)

Koliko kapiram ovde se nesto drugo zapeklo, tako da cu da cutim :)

Postoji i neka tecnost za rastvaranje stvrdnutog mastila, dosla je u paketu sa refil-kitom za jedan stari ink-jet Xerox.
Da, ima... Ali nije uopšte jeftina. Baš sam pričao o tome u nekoj firmi gde sam kupovao mastila za dopunu i rekoše mi da prodaju i te tečnosti. Ne sećam se cene, ali prilično skupo i onda se postavlja pitanje ima li smisla trošiti pare za to kad je reč o štampaču od 40-50 evra. Ako je neki skuplji, možda i ima.

Ja sam potapao glavu u vrelu vodu (znaci nije kljucala ali skoro), ostavio sam tako jedno 10-ak minuta. U glavnom je proradilo iz prve. Stavljao sam samo onaj deo sa diznama, nisam je celu potapao.

...izricito zabranjeno ili sam bar negde ovde dobio savet da to ni po koju cenu ne radim...:trust:
Takve savete mora da daju oni koji naplaćuju otpušavanje dizni. :-devil-:

Ni ja necu da snosim odgovornost za ovo, ali sam ja par ocistio tako sto sam ih prao pod mlazom vruce vode, neke su proradile savrseno , a neke se nisu ni prijavile.

Da, i ja sam ovo radio, ali UVEK pred punjenje, prvi put jer je bilo zapuseno, svaki sledeci put da pripremim teren. Mastilo je bilo kupovno na ml i verujem da je bilo ili starije ili nedovoljno cisto pa je mulj zapusavao dizne. Ovim postupkom sam uspeo preko 20 puta da refilujem isti kertridz, posle toga sam ga bacio.

Da, da, ja sam zaboravio da kažem da odmah posle toga stavim sveže napunjene kertridže, ne znam šta bi bilo da se ostavi na prazno.

A gde da nadjem prazne kertridze (dok ovi napunjeni stoje napolju 24 casa)?
BTW, zasto stoje napolju 24h, zar ne mogu odmah posle punjenja da se stave u stampac?

Ja stavim odmah, prvi put čujem za tu 24h priču.

Vrh Dno