Imam problem sa kertridžima (PG 510 i CL 511 ) za pixmu 240MP. Štampač nije dugo štampao (vise od pola godine). Crni ketridž je refilovan nekoliko puta pre toga, kolor nijednom. Pre nekoliko dana sam pokušao da štampam, crno i boju, i izlazio bi prazan papir. Znao sam da su zapušeni i pitao sam se da li će refil i otkloniti problem. Lampice su svetlele žuto i ranije i nakon prethodnih refila tog crnog i radila je štampa. Nije bilo potrebe za resetovanjem jer je radila štampa, a treperenje lampica mi nije smetalo uopšte. Uređaj je bio funkcionalan, skener je radio i na sedmosegmentnom displeju bi se iscrtavao broj 1.
Odneo sam oba ketridža na refil u radnju, reko koliko nisu radili i kakva je situacija, na šta su mi predložili da ostane preko noći kod njih u posebnoj tečnosti pa da vidimo oće li biti pomoći (nađoh i ovde na nekoj o tema priču o toj kadici). Sutradan sam otišo i rekli su mi da je kolor oštećen i da mu nema spasa a crni su mi refilovali. Međutim kad sam došao kući i vratio kertridže, lampica za kolor nije bila upaljena a za crni je svetlela naizmenično. Na displeju je poruka E5 (ne prepoznaje kertridž).
Već danima pokušavam razna resetovanja što sam našao online, što fizička što softverska korišćenjem MPTool-a, ali bez uspeha. Probao sam i reset fizički isključivanjem i mrežnog napajanja, vadio ketridža, duvauo u taj crni, čistio crpku na njemu, reset dugme jednom, reset dugme 4 puta u servisnom meniu, čito ovde komentare i uputstva...i bez uspeha. Sada je ceo uređaj neispravan ne mogu ni skener da pokrenem.
Nakon svega napisanog dolazim do zaključka da mi kupovina novih može rešiti problem, ali da li će? Nije mala cifra ali da kupujem i da opet imam isti problem, bacio bih pare na nove kertridže. Da li je moguće da mi prijavljuje E5 baš zbog kolora, čak iako ne svetli lampica za taj kertridž i ako ustvari prijavljuje crni kao problematičan? Da li može da radi uređaj ako je samo jedan kertidž ispravan, samo crna ili samo kolor da štampa?