Šta je novo?

CANON Pixma

Ne vadi ih nikako! Opusti se,kod mene je stajalo i po dva meseca i nista :) Dok mi jednog dana nije nestalo boje a meni bilo mrsko da dopunim i posle 3 dana glava riknula.
Sad mi jedino ostaje da nadjem neko dobro milje dok ne kupim novi :)
Jel zna neko da li HP D5360 moze da se refiluje? Taj stampac mi je najslicniji Pixmi(Ima dve fioke,duplex,stampa po cd-u,i + podrzava memoriske kartice i ima lcd ekran),a nisam nikakvu informaciju nasao na netu oko refila :(

Ljudi, pomagajte! Ponovo mi je otisao color kertridz, posle punjenja. radio jedno 2 dana i samo mi u sred stampe javio gresku da ne moze da prepozna stampac. Sada mi pokazuje na ekranu stampaca obrnutu 3 i 5 i ne mogu da koristim ni skener ni nista. Sta da uradim da mogu da koristim skener? Treba mi hitno!

VRLO BITNO:
kada vadite kertridž iz bilo kog Canon printera koji koristi kertridže 40/41 ili 37/38 kada otvorite poklopac obavezno izvucite naponski kabal. Kada nestane struje u uredjaju tada vadite kertridže, punite i vraćate. Spustite poklopac i tek tada uključujete uredjaj, ne ranije jer će vam spržiti kertridže.

U tvom slučaju Nabuhodonosoru probaj samo sa držanjem crvenog dugmeta 10-tak sekundi.

Kod mene ne pomaze to. A mislim da sam bas tako i radio kao sto si i rekao, ali ne secam se 100%, ali 99% jesam. I radio je nekih 3-4 dana kako treba, i onda je u sred stampe stao, tj. javio gresku da ne prepoznaje kertridz.

koristim pixma ip4500, i malo pre sam proveravao ketridze, crni ketridz onaj veci je skroz prazan, plava, crvena i zuta ima jos mozda malo vise od pola. a onaj drugi crni ketridz onaj uzi je pun u opste se nije ni malo ispraznio.
jel to normalno i jel se mozda zapusio ili sta vec? kad sam pipnuo onaj dole sundjercic na njemu vlazan je i ostavlja boju...
stampao sam normlano i konstantno. i za sta sluzi taj uzi ketridz? nije mi uopste jasno koliko sam sve zivo stampao da se nije ni malo ispraznio...

Poslednja izmena:
Taj mali crni sluzi samo za fotografije. Tj kad stampas slike u boji. Veliki crni sluzi za crno belu stampu. Pretpostavljam da ti nisi stampao fotografije...

Nabukodonosor imao sam ja slican problem na IP4200 sa cian kertridzem. Isti simptomi. Znaci munut pre toga sam odstampao nekih 100 stranica i odjednom je "riknuo". Samo je jednom refilovan bio. Uglavnom, desilo mi se x puta da mi odstampa samo prvu turu, nebitno koliko mu zadam a posle nece uopste. Vadio sam ga i vracao, cupao iz struje Pixmu, svasta pokusavao ali kertridz je radio samo kad njemu cefne. Nece, nece , nece pa proradi iz cista mira. Sto sad radi?!? lakse bi mi bilo da znam da je crkao skroz. I nikad mu nisam nasao pravilo po kom to radi.
Uglavnom, zamenio sam ga i vise frke nije bilo. I taj drugi je refilovan bar mislim 4x i radi i dalje. Lutruja izgleda, sta znam :)

I da, ni ja moj ne koristim po 2-3 meseca pa radi normalno, nikad nije zapekao.

aha, pa stampao sam razne slike u boji bas dosta ali na obicnom papiru, samo sam mozda dve, tri slike odstampao na photo papiru.
jel on znaci sluzi samo za photo papri kad se stampa ili? i jel nema veze sto je pun, mislim jel se nece nista desiti glavi, da se zapusi, itd?

Poslednja izmena:
IP 4500

:wall:Znaci, sve radi kako treba osim stampe na printabilnim diskovima! Stampa slike i bilo cega drugog radi OK,ali crna boja na diskovima ne postoji vec je plava? Ketridzi su punjeni par puta i resetovani reseterom.Nivo boje prijavljuje uredno i ja nikako ne kapiram zbog cega ima problem sa printabilnim diskovima.Menjao sam i boje,reinstalirao softver i opet nista?Da li bi zamena CLI-8BK pomogla?
:wall:

:wall:Znaci, sve radi kako treba osim stampe na printabilnim diskovima! Stampa slike i bilo cega drugog radi OK,ali crna boja na diskovima ne postoji vec je plava? Ketridzi su punjeni par puta i resetovani reseterom.Nivo boje prijavljuje uredno i ja nikako ne kapiram zbog cega ima problem sa printabilnim diskovima.Menjao sam i boje,reinstalirao softver i opet nista?Da li bi zamena CLI-8BK pomogla?
:wall:

kada printa na diskovima onda koristi isključivo mali kertridž, 8bk. Ako u njemu nema mastila onda ga je potrebno refilovati ili kupiti novi, ali ako ima a urađen je deep cleaning nekoliko puta i opet neće da printa onda se radi o začepljenju glave. Najčešći uzrok je što u taj mali kertridž sipaju istu boju kao i u veliki. Mastilo za ta dva kertridža su potpuno različita, prvi 5bk koristi pigmentno mastilo, a ovaj mali 8bk koristi dya mastilo.

Hvala druze!
Izduvana glava i sad radi odlicno,nego gde ima to dya mastilo da se kupi kod nas u Srbiji.Daleko mi Podgorica, mada da mi se ovo desilo pre dve nedelje kupio bih tamo.:)
:wave:

Poslednja izmena:
Imam Canon pixma mp270, kupio sam komplet za punjenje za color ketridz,
napunio i vratio u printer, medjutim ne stampa, izadje prazan papir. U indikatoru i dalje stoji da je kolor ketridz pri kraju. Na displeju je broj 1.
Da li neko ima resenje?

sada radi, mada je zuta slabija?
sve u svemu, zadovoljan sam sto sam refillovao, kvalitet nije isti kao kod originalnog ali izgleda pristojno na glossy papiru,
cena mastila je niska, a ketridzi kostaju vise nego nov stampac,
stvarno nemam nameru da ih kupujem.

Imam problem sa kertridžima (PG 510 i CL 511 ) za pixmu 240MP. Štampač nije dugo štampao (vise od pola godine). Crni ketridž je refilovan nekoliko puta pre toga, kolor nijednom. Pre nekoliko dana sam pokušao da štampam, crno i boju, i izlazio bi prazan papir. Znao sam da su zapušeni i pitao sam se da li će refil i otkloniti problem. Lampice su svetlele žuto i ranije i nakon prethodnih refila tog crnog i radila je štampa. Nije bilo potrebe za resetovanjem jer je radila štampa, a treperenje lampica mi nije smetalo uopšte. Uređaj je bio funkcionalan, skener je radio i na sedmosegmentnom displeju bi se iscrtavao broj 1.
Odneo sam oba ketridža na refil u radnju, reko koliko nisu radili i kakva je situacija, na šta su mi predložili da ostane preko noći kod njih u posebnoj tečnosti pa da vidimo oće li biti pomoći (nađoh i ovde na nekoj o tema priču o toj kadici). Sutradan sam otišo i rekli su mi da je kolor oštećen i da mu nema spasa a crni su mi refilovali. Međutim kad sam došao kući i vratio kertridže, lampica za kolor nije bila upaljena a za crni je svetlela naizmenično. Na displeju je poruka E5 (ne prepoznaje kertridž).
Već danima pokušavam razna resetovanja što sam našao online, što fizička što softverska korišćenjem MPTool-a, ali bez uspeha. Probao sam i reset fizički isključivanjem i mrežnog napajanja, vadio ketridža, duvauo u taj crni, čistio crpku na njemu, reset dugme jednom, reset dugme 4 puta u servisnom meniu, čito ovde komentare i uputstva...i bez uspeha. Sada je ceo uređaj neispravan ne mogu ni skener da pokrenem.
Nakon svega napisanog dolazim do zaključka da mi kupovina novih može rešiti problem, ali da li će? Nije mala cifra ali da kupujem i da opet imam isti problem, bacio bih pare na nove kertridže. Da li je moguće da mi prijavljuje E5 baš zbog kolora, čak iako ne svetli lampica za taj kertridž i ako ustvari prijavljuje crni kao problematičan? Da li može da radi uređaj ako je samo jedan kertidž ispravan, samo crna ili samo kolor da štampa?

Kad probas da stampas napise ti softver Problem with ( black ili colour ) cartridge. Kupis, promenis, vozis.

Da, dobijam tu notifikaciju od canon softvera. Čudno mi je zašto prijavljuje crni, koji je navodno ispravan i napunjen, a ne i color koji je prazan i pri tom neispravan.
Video sam i online da su i sa novim kertridžima ljudi imali problem sa resetovanjem, zato još uvek sumnjam da će mi rešiti problem? Da li je kod Canon-a, u slučaju neštampanja, uvek krivac neispravan kertridž ili može biti i unutrašnja mehanika samog uređaja?

U tvom slucaju je krivac neispravan kertridz.
Ukoliko ti stampac kaze da ti ne valja crni onda ti ne valja i crni.
Sto se tice dopune i resetovanja.
Kertridze kad dopunimo ne resetujemo- ne mogu da se resetuju.
Zauvek ih stampac vidi kao prazne.
Samo mozes da pristikom trougla odredjeni vremenski period, iskljucish blokadu koju postavlja stampac ( kad vidi da je kertridz prazan ) i da ti uredjaj stampa al ono blinkanje ce ostati.
Kome se to ne dopada ima 2 resenja
1. izolirku preko dioda il chekic.
2. kupi nove kertridze.

Hvala na savetima.
Još juče sam uzeo drugi kertridž i problem je rešen.
Lampice su i ranije svetlele nakon refilovanja i za to znam, i ne smeta mi uopšte.
Čak i kolor radi ali su boje malo isprane i blede, rekoše mi da je potpuno neispravan ali izgleda nije tačno.
Nego, sad ne znam šta je bolje raditi sa starim crnim kertridžom koji je refilovan. Ta boja može da izvetri ali ne znam posle koliko vremena?
Stavio sam taj stari kertridžu u onu plastičnu kanticu i zalepio nazad plastični omotač i to sve stavio u kartonsku ambalažu od novog. Držim u fioci na sobnoj temperaturi, mislim da je tako bolje nego da vadim špricem boju, jer ne znam ni gde da je stavim posle.

ja sam digo ruke od moje pixme (MP160), novi kertridzi su ravno 50€ a refil tesko uspeva kako valja
ne znam kako je kod drugih pixmi ali moju ne bi preporucio ni smrtnom neprijatelju

Igvane refil ide kao podmazan na toj pixmi al pod uslovom da redovno stampas tj 3x nedeljno. Da su patrone u formi i da cim primetis blago kolebanje u kvalitetu doneses na dopunu.
To mora da se ispostuje kod svih koji dopunjavaju.

Puder baci taj stari. Komora za dopunu je napunjena sundjerastom masom. Trebalo bi da iseces top kertridza izvadis masu, cedis u neki sud. Ne vredi se zezati sa tako malom kolicinom tj sa 5 ml. Mala nepaznja i jedna kap da ti padne na pantalone il zid i napravices 2000 din stetu.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje imam štampač Pixma Ip 4600 i imam jedan problem. Ne prijavljuje mi 2 ketridža crni i crveni , kada sam otvorio poklopac primetio sam da ostali ketridži svetle a ta dva ne a svi ketridže su puni, ne znam u čemu je problem? Pozdrav

Jesu noci kertridzi ili je ceo stampac nov? Jel menjano ista ili iz cista mira ne vidi ta dva?
Probaj da ih izvadis i da ih vratis ponovo lepo. Proveri kontakte dole da nije boja isculera po njima itd.

kako da znam da li crkla glava?
imam canon ip4200, nece da stampa crnu iz velikog ketridza.

Na IP-4300 ako crkne glava žuta dioda sa prednje strane ispod tastera za paljenje blinka 5 puta.
Proveri da li je i na IP-4200 isto ...

ne, svetli samo zelena da je upaljen i jos jedna zelena koja pokazuje da uvlaci gornji papir.
ketridzi su original, ali su punjeni, sad ih ima oko pola..

Poslednja izmena:
Не мора да цркне глава, "довољно" је да се запуши пролаз и можеш да се сликаш. Ја имам један ip4300 коме се то десило у гарантном року али сам затурио гарантни лист и остао је неупотребљив а све се надам да негде наиђем на исправну јефтину главу. :( Иначе нове па и по огласима су скупље од штампача.

Ja imam mp140 kom su crkli ketridzi pa ga koristim kao skener bez njih to se radi istom procedurom kao da resetujete ketridze i onda uredjaj radi kao skener bez njih pa probajte a za mp140,150 postoji i ciss dal ga ima kod nas ne znam al za to se moraju prepravljati postojeci ketridzi pa se ne isplati
pozdrav

Nazad
Vrh Dno