Šta je novo?

CANON Pixma

od pixme 3000 pa nadalje mogu da stampaju na printable cd i dvd-e. Imam pixmu 4000(kojom sam jakoooo zadovoljan) i uzimam future green ketridze za njega, kolori su po 390din a 3ebk je 550 inace original canon ketridzi su oko 10e a 3ebk je 15e. Koliko znam novija serija pixmi ima ugradjen cip nesto kao epsonovi inkjetovi (ako gresim neko ce me ispraviti) tako da se nemogu puniti zasad za razliku od starije serije.

Zna li neko razliku izmedju iP5000 i iP5200?

Gdje kupujete photo papir? Gdje kupujete photo papir? (link, adresa, bilo sta)
Ja sam probao 5 testnih Photo Paper Pro by Canon i slike su fantasticne.

Poslednja izmena:
Da slike su strava.

Ja sam na Pixmi 4200 odstampao 550 CD-a i nesto malo fotografija (10tak) i crni ketridzi su puni do vrha, Cyan je low a Yellow i magenta su na sredini. CD-i su full color, znaci stampani su celom povrsinom.

Canon stampace nije bas preporucljivo puniti zato sto glava nije na kertridzu i kad se sjebe zbog neke lose boje moze da se baci ceo stampac.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Da slike su strava.

Ja sam na Pixmi 4200 odstampao 550 CD-a i nesto malo fotografija (10tak) i crni ketridzi su puni do vrha, Cyan je low a Yellow i magenta su na sredini. CD-i su full color, znaci stampani su celom povrsinom.

Eh to se zove super vijest. Baš ti hvala.
Kad bi mogao uslikati odštampani medij bio bih ti zahvalan?
Koji si kvalitet koristio? Koji je najracionalniji?

Pixma IP4200

Ljudi, ozbiljno pitanje... Da ne otvaram thread bezveze... Imam stampac par meseci, skroz sam zadovoljan i nemam zamerki ali me uzasno nervira kada mi ostane beli krug na disku posle stampanja.
Kako da nateram stampac da mi stampa CD a da unutrasni krug bude manji od 33mm?!? :trust:
Koliko sam skapirao moze da stampa u precniku 17-118mm... E sad, program mi daje 43mm i 116mm s mogucnoscu da vrednosti menjam +-10mm. To znaci da je za unutrasni krug minimalna moguca vrednost 33mm :S: Meni treba 20mm!!!!!!!!!!!! Kako? :wall:
Inace radi se o precnicima i nemoj da mi neko kaze: To je to, pa 16 ti je otprilike poluprecnik od 33 itd. jer cu da mu sazvacem naponski kabl na masini od besa ;)

Ista stvar i mene zanima. Mozda neki drugi program?

[SAJ]ber Kurajber i kUdtiHaEX: vrlo lako, morate napraviti "custom format", onda ide unutrašnji krug do 17 mm. Pošto je program kod mene na nemačkom, a nisam siguran za nazive na engleskom, napravio sam jednu sličicu sa koracima od 1-4:

Prilozi

• cd label.jpg
    cd label.jpg
    150.7 KB · Pregleda: 246
iP Pixma 4200

Kupio probao i samo mogu da kazem ODLICNO!

Kertridzi manji su nego kod Hp-a ali su jeftiniji pri kupovini
Odlicna stampa, za 130e mnoogo dobar stampac!

evo ja sam testiro ip4200 i odstampo mi je 5 a4 fotki, 300 6x4inca plus kojekakva ****** i to sve u ful kvalitetu i onda je nestalo zute .
kada sam dopunio ketridze uradio sam test i uporedio sa original mastilom dobio sam malo jace boje posle refilovanja ,kada sam podesio nijanse u softweru nije bilo na oko primetnih razlika,
i evo nema problema u radu a mastilo je kostalo 4,5 din po mililitru na kolicinu od 1l
i izadje me punjenje 4 boje po 13ml =52ml x 4,5= 234 dinara da neverujes

||NeX|| je napisao(la):
Eh to se zove super vijest. Baš ti hvala.
Kad bi mogao uslikati odštampani medij bio bih ti zahvalan?
Koji si kvalitet koristio? Koji je najracionalniji?

Na zalost, sve sam ih isporucio.
Primetio sam da je razlika u stampi izmedju najslabjeg i najjaceg kvaliteta (CD-i) skoro neprimetna. Za sada sam odstampao 650 CD-a sa originalnim ketridzima koji su dosli sa njim, 95% najboljeg kvaliteta stampe i jos uvek imam boje (cyan je doduse very low).

@Accuphase: da to je resilo problem, hvala.

@Accuphase Pa to mi prijatelju trebalo!!! Mali problem ali nemas pojma kako me je nerviralo. TNX

Samo da se nadovezem, odstampao sam preko 100 i kusur listova :banana: Verbatim Photo neki od 150 gr i preko 500 cd i dvd-a, puni vec 2-3-ci put kako koju boju, za punjenje koristim boju za HP. Ovde je u Leskovcu Photo papir Verbatim 150 gr. oko 1100-1200 din. pakovanje 100 lista. Stampu na obicnom papiru ne brojim.....
Pozdrav :wave:

kUdtiHaEX je napisao(la):
Na zalost, sve sam ih isporucio.
Primetio sam da je razlika u stampi izmedju najslabjeg i najjaceg kvaliteta (CD-i) skoro neprimetna. Za sada sam odstampao 650 CD-a sa originalnim ketridzima koji su dosli sa njim, 95% najboljeg kvaliteta stampe i jos uvek imam boje (cyan je doduse very low).

Cool. To je onda super igračka.
A on ima ladicu gdje se gurne cd ili kako to ide?

Ljudi gdje kupujete Canon photo papir? Hitno mi treba idem sutra za Beograd. Po mogucnosti Canon Photo Paper Pro A4.

Pa ako ides autoputem, i prolazis pored dusanovca, skreni malo pre dusanovacke pijace i tu ti je nadaleko cuveni PC Centar, pa svrati i vidi sta imaju od Canona!

Da li za stampanje cd-a koristite onaj canonov program ili neki drugi?
Koristio sam nero cover i stampao na nalepnicama sa tekstom (bend opcija).
Kada sam pixmom 4200 stampao cd iz nero cover-a, nije mi ostampao savijeni tekst, koji u canonovom programu uopste i nisam mogao da savijem.
Ima li neko resenje?

moze text da se savije sa canonovim CD-Labelprint,
samo procackaj malo bolje

Za CD-Label print:
AddText, Transform, Text Art, Transform pattern.

voks je napisao(la):
evo ja sam testiro ip4200 i odstampo mi je 5 a4 fotki, 300 6x4inca plus kojekakva ****** i to sve u ful kvalitetu i onda je nestalo zute .
kada sam dopunio ketridze uradio sam test i uporedio sa original mastilom dobio sam malo jace boje posle refilovanja ,kada sam podesio nijanse u softweru nije bilo na oko primetnih razlika,
i evo nema problema u radu a mastilo je kostalo 4,5 din po mililitru na kolicinu od 1l
i izadje me punjenje 4 boje po 13ml =52ml x 4,5= 234 dinara da neverujes
Jesi ti sam dopunjavao kertridze ili si nosio kod nekoga? Kako reaguje kad napunis? Jel i dalje pokazuje da je prazan, pa se posle gasi ink monitoring pa posle nemas pojma koliko ima mastila u kertridzima?

Kupio sam danas 4200 za studio i oduševljen sam kvalitetom. Nadam se da će se potvrditi i kod mene ovo da se može 500kom. cd-ova sa punjenjem ovim odštampati.

probao sam razne boje i mogu vam reci sledece:

AMERIKAN - los kvalitet pogotovo crna pigmenta im je tako losa da ostaje kao prasina na foto papiru.pogodna je jedino za txt jako razmazuje kada se koristi polu sjajni papir za vizit kartice

EURO JET- odlicno upija ne brise se samo ima jos grdji problem MAGENTA je crvena kao krv umesto da vuce na ljubicasto.Tako da slike sa tom bojom budu crvenkaste.

INK4JET-moram da priznam do sad naj bolji utisak,boje su postojane slika odstampana sa ovim mastilom je bukvalno ista kao sa original

sva testiranja sam vrsio sa canon pixma ip4200

Canon stampace nije bas preporucljivo puniti zato sto glava nije na kertridzu i kad se sjebe zbog neke lose boje moze da se baci ceo stampac.

Kako se procenjuje dali je glava neupotrebljiva?
Vec 2 puta sam nosio glavu na ultrazvuk (štampač pixma 2000), i sve je posle radilo bez problema. Kertridže po potrebi treba menjati (kupovati nove), jer ne može da se puni koliko hoćeš.

Koji sada uzeti? Je li se šta promjenilo? Vidim nema kupiti ovih starih modela više, ovaj moj i1500 počeo da razmaziva, pokušao sam onim software čiščenjem i aligmentom, ali ništa ne pomaže. Treba mi dakle neki novi. Šta bi vi preporučili?

Pa jel si nosio gravu na utrazvucno ciscenje?

Vrh Dno