Pa taj ventil jeste prosta klapna koja se zatvori kada pritisak bojlera bude veći od pritiska u vodovodnoj instalaciji. Pored toga, jedna od bitnijh namena je da u slučaju nestanka vode ne iscuri voda iz bojlera i time grejač ostane suv. Zato i ne teče topla voda kada nestane vode. Klapna je zatvorena, vakuum i tako to...
Ali ima i taj sigurnosni deo, kao osnovni sastavni deo tog ventila zbog zaštite cele preostale instalacije. Može se reči da ima dvostruku funkciju.
Jeste mala količina vode u kuhinjskom (12 litara) ali nije mi bilo svejedeno kada je šiknula vrela voda. Slavina zatvorena pa upotrebio navedeni izraz probijanja
Spomenuo sam havarijski slučaj usled kvara termostata koji se jednom desio. Majstor je objasnio da to tako treba kod njih 
Ali ima i taj sigurnosni deo, kao osnovni sastavni deo tog ventila zbog zaštite cele preostale instalacije. Može se reči da ima dvostruku funkciju.
Jeste mala količina vode u kuhinjskom (12 litara) ali nije mi bilo svejedeno kada je šiknula vrela voda. Slavina zatvorena pa upotrebio navedeni izraz probijanja